Sexul in sarcina! Iata de ce trebuie sa tii cont!


Sexul in sarcina! Iata de ce trebuie sa tii cont!

Sarbatoarea iubirii bate la usa, iar serile romatice alaturi de persoana iubita se petrec in mod diferit in cazul femeilor insarcinate. Teama de a nu afecta evolutia sarcinii si dezvoltarea copilului le fac pe acestea sa evite orice activitate sexuala.

Insa, adevarul este ca cele mai multe temeri si griji legate de sexul in timpul sarcinii sunt inutile. Multe cupluri pot continua sa aiba o relatie sexuala sigura si plina de satisfactii si in timpul sarcinii. Cheia este o buna comunicare intre parteneri si medicul ginecolog pentru a evita orice complicatie.
Dr. Silviu Istoc, medic primar obstetrica-ginecologie, ne spune care sunt cele mai importante aspecte pe care trebuie sa le cunoasca orice femeie insarcinata despre sexul in aceasta perioada.

5 adevaruri despre sexul in sarcina

Cele mai gresite conceptii despre sexul in timpul sarcinii sunt ca acesta nu este sigur si ca femeile isi pierd dorinta de a face sex in aceasta perioada. Situatiile difera in functie de tipul de nastere, de complicatiile care apar, in urma carora medicul ginecolog ofera sfaturi care trebuie respectate cu strictete.
Iata cum influenteaza sarcina:

Sexul este, de obicei, o activitate sigura in timpul tuturor etapelor unei sarcini normale. Cu toate acestea daca aveti un istoric de avorturi spontane, medicul ginecolog va poate recomanda sa evitati relatiile sexuale in timpul primelor trei luni de sarcina.

Semne care iti spun ca ai o boala cu transmitere sexuala!!

Multe femei insarcinate au teama ca relatiile intime ar putea afecta evolutia sarcinii si dezvoltarea fatului.

Copilul este bine protejat in interiorul uterului si nu este afectat de actul sexual, insa sunt cateva aspecte de care trebuie sa se tina cont.

Cu toate ca multe femei se pot simti mai putin interesate de sex in timpul sarcinii, libidoul poate creste, de fapt, in al doilea trimestru de sarcina. Teama de complicatii si oboseala din timpul sarcinii provoaca de cele mai multe ori respingerea activitatilor sexuale.

Sexul poate continua pana tarziu in timpul sarcinii, cu unele ajustari si masuri de precautie.

Daca prezentati oboseala precoce in timpul sarcinii, libidoul poate fi scazut de multe ori doar temporar. Mai tarziu, in timpul sarcinii, cresterea fluxului sangvin in zona pelviana, marirea sanilor, precum si relaxarea ar putea creste, de fapt, dorinta sexuala.


Abonează-te pe

Citește și:

Secretul placerii: ce le ajuta pe femei sa ajunga mai repede la orgasm

Nimeni nu bănuia ASTA! Ce secret teribil s-a aflat despre Mihaela Bilic

7 sfaturi pentru un sex oral pe care nu-l va uita curand

Aceste femei au o viata sexuala excelenta! Uite ce fac

Preludiul preferat al femeilor: cat trebuie sa dureze si cum se face "auditul" zonelor erogene


DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Cine a fost eliminată de la Bravo, ai stil! Celebrities – 16 octombrie 2021. Cum au arătat concurentele în gala concept „Sport Couture”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Tu & El
Parteneri