Scovergi  cu branza ca ale bunicii! Cea mai simpla si delicioasa reteta din lume


Scovergile bunicii sunt foarte delicioase! Se fac foarte repede si nu ai nevoie de multe ingrediente, iar dulceata le da un gust aparte.

Ingrediente:

500 gr. faina + 100 gr. pentru infainat planseta

o cana de apa calda (250 ml.)

un cub de 25 gr. drojdie proaspata

o lingurita de sare

o lingura rasa de zahar

3 linguri de ulei de

masline

In plus aveti nevoie de 1/2 litru ulei pentru prajit scovergile.                                               

Mod de preparare:


Se respecta intocmai indicatiile de aici. Retineti, va rog, faptul ca acest aluat se poate pregati si la masina de paine, folosind programul de framantare/dospire. Cand aluatul a crescut suficient, indiferent de modul cum il preparati, manual, sau la masina, se rastoarna pe planseta de lucru.

In continuare se procedeaza asa: se rup bucati mici de aluat, din care se modeleaza cu degetele  inmuiate in ulei ( pentru a nu se lipi) scovergile. O fotografie va completa explicatiile mai usor, priviti!

Sub nicio forma sa nu se incerce intinderea aluatului cu sucitorul, fiindca se preseaza si aluatul da inapoi, nu mai este pufos! Structura acestui aluat, fara lapte, fara oua, este alta decat a celui de gogosi. Farmecul scovergilor sta si-n acele denivelari, asa cred eu! Dupa ce s-au modelat toate scovergile, se coc in tigaia cu mult ulei si se scot pe servetel absorbant. Sigur nu apuca sa se raceasca, fiindca o sa vedeti cu ce viteza o sa se haleasca!  :)  Dar sunt prea bune calde, asa sa le mancati!

Daca doriti sa umpleti cateva si cu branza, asa cum se intampla la noi  de fiecare data, se      procedeaza astfel: pe o jumatate din foaia de scovearga intinsa pe planseta, asezati branza, indoiti apoi  cealalta jumatate peste ea, suprapuneti cu grija si lipiti marginile prin apasare cu dintii unei furculite.

Apoi se prajeste si aceasta, ca si cele simple. Rezultatul va fi uimitor!

Sursa


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Sanatate

Alimente care reduc riscul de cancer de sân! Recomandările nutriționistului!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri