Aceste scoici sunt delicioase datorita sosului din smantana, vin alb si patrunjel.
Ingrediente
1 lingura ulei de masline
2 cepe tocate marunt
2 catei de usturoi tocati marunt
600ml vin alb sec
cateva fire de patrunjel
2kg de scoici proaspete, curatate bine
3 linguri de smantana de gatit
Pentru cartofi
4 cartofi de copt
4 linguri de ulei de floarea soarelui
Mod de preparare
Preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Taie cartofii in felii, insa nu ii curata. Pune intr-o tigaie nonaderenta, adauga ulei, sare si mirodenii. Gateste timp de 40 de minute.
Intre timp, incalzeste uleiul pentru scoici intr-o tava mare si gateste ceapa si usturoiul timp de 10 minute. Adauga vinul si patrunjelul si fierbe, apoi scade focul, adauga scoicile si pune capacul. Fierbe 5 minute, pana cand s-au deschis. Arunca-le pe cele nedescise.
Strecoara sosul intr-un oala, fierbe si redu la jumatate. Scade caldura, adauga smantana si asezoneaza.
Pune scoicile intr-un vas mare si adauga sosul. Serveste cu cartofii presarati cu sare de mare.
sursa
Ingrediente
1 lingura ulei de masline
2 cepe tocate marunt
2 catei de usturoi tocati marunt
600ml vin alb sec
cateva fire de patrunjel
2kg de scoici proaspete, curatate bine
3 linguri de smantana de gatit
Pentru cartofi
4 cartofi de copt
4 linguri de ulei de floarea soarelui
Mod de preparare
Preincalzeste
cuptorul la 180 de grade. Taie cartofii in felii, insa nu ii curata. Pune intr-o tigaie nonaderenta, adauga ulei, sare si mirodenii. Gateste timp de 40 de minute.
Intre timp, incalzeste uleiul pentru scoici intr-o tava mare si gateste ceapa si usturoiul timp de 10 minute. Adauga vinul si patrunjelul si fierbe, apoi scade focul, adauga scoicile si pune capacul. Fierbe 5 minute, pana cand s-au deschis. Arunca-le pe cele nedescise.
Strecoara sosul intr-un oala, fierbe si redu la jumatate. Scade caldura, adauga smantana si asezoneaza. Pune scoicile intr-un vas mare si adauga sosul. Serveste cu cartofii presarati cu sare de mare.
sursa