Savurează cea mai bună cafea la ibric. Reteța care nu dă greș niciodată


Cafeaua la ibric rămâne în continuare în topul preferințelor. Există însă o rețetă specială, pentru ca aroma să fie perfectă, iar gustul desăvârșit.


In articol:

Pentru foarte multă lume, nu există dimineață perfectă fără o cafea aromată și fierbinte. Oricine știe să facă această băutură, cel puțin la prima vedere. Pentru a obține însă o ceașcă de cafea irezistibilă, trebuie să urmați câțiva pași. 

Secretul celei mai bune cafele la ibric

Chiar dacă acum există mai multe modalități de a prepara cafeaua, cea la ibric rămâne în top. Unii spun chiar că nu există cafea mai bună decât cea făcută la ibric. Dacă vreți să vă aduceți aminte de cafeaua de altădată, puteți să renunțați pentru o zi la cea cumpărată sau cea preparată la cafetieră și să încercați să vă preparați acasă o cafea la ibric. 

Pentru asta, aveți nevoie de un ibric, bineînțeles, de apă și de cafea. Cei care beau cafeaua îndulcită, trebuie să pună și zahăr sau miere, după preferințe. 

Primul lucru pe care trebuie să-l știți este că la 100 de ml de apă se pun, de obicei, 10 grame de cafea. Dacă sunteți genul care savurează cu plăcere o cafea mai slabă, puteți pune doar 7 grame la 100 de ml de apă. Nu folosiți însă mai puțin de 6.5 grame, pentru că gustul cafelei va fi afectat. 

În schimb, dacă vă place cafeaua tare, puteți ajunge chiar și la 20 de grame de cafea la 100 de ml de apă. Aveți însă grijă să nu depășiți această cantitate, ca să nu aveți probleme de sănătate, mai ales dacă știți că veți consuma mai multe cești de cafea de-a lungul zilei. 

Cum se prepară cafeaua la ibric 

După ce ați stabilit ce cantitate de cafea folosiți, vă puteți apuca să o pregătiți. Ideal ar fi să aveți cafea proaspăt râșnită. În acest fel, cafeaua își va păstra aroma și va fi mult mai gustoasă. De asemenea, râșniți cafeaua cât mai fin, ca să nu fie nevoie să strecurați zațul la final. 

Puneți apă rece într-un ibric, în funcție de câtă cafea vreți să faceți. Lăsați apa pe foc până când începe să fiarbă. De-abia atunci puneți cantitatea de cafea dorită. În cazul în care vreți să adăugați și zahăr, puneți-l în apă de la început. Acesta se va dizolva fără probleme până când va fierbe apa. 

După ce ați pus cafeaua, mai lăsați un pic pe foc, să mai dea într-un clocot și apoi dați ibricul la o parte de pe aragaz. Înainte de a turna cafeaua în cești, mai așteptați puțin. După aceea, luați cu o linguriță din spuma de cafea și puneți în fiecare ceașcă. De-abia apoi turnați cafeaua propriu-zisă. 


Abonează-te pe

Citește și:

COVID-19 România! În Focșani rata de infectare a scăzut considerabil

BOMBĂ în showbiz! Ce a aflat Alin Oprea despre trecutul soției este incredibil!

Jo și Juno și-au spus "ADIO" definitiv! "Îmi doresc foarte mult..."

Care e temperatura normală a corpului. Când trebuie să te îngrijorezi

EXCLUSIV! Berna de la „Puterea Dragostei”, legătură secretă cu Dan Bilzerian?!

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Horoscop zilnic joi, 3 decembrie 2020! Nativii zodiei Leu au probleme de sănătate!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri