Sarmale lenese - cea mai usoara reteta de Craciun!

Sarmale lenese - cea mai usoara reteta de Craciun!
Sarmale lenese - cea mai usoara reteta de Craciun!

Impaturitul sarmalelor ti se pare obositor? Atunci este timpul ca de Craciun sa faci niste sarmale lenese!

 

Ingrediente:
- 500 de grame de carne tocata
- 100 de grame orez
- 2 oua
- jumatate de varza mica
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 2 linguri de pasta de tomate
- 5 linguri de smantana
- condimente
- verdeata
Mod de preparare:
Dati
morcovul prin razatoarea mica si taiati varza marunt. Intre timp, puneti orezul la fiert. Apoi amestecati morcovul, varza, orezul, carnea si ouale într-un bol. Puteti adauga si o ceapa tocata marunt si începeti sa amestecati compozitia.
Amestecati smantana cu pasta de tomate pana cand compozitia se omogenizeaza. Nu uitati de sare si condimente!
Modelati chiftelutele si puneti-le într-o tava termorezistenta.
Turnati deasupra sosul obtinut din pasta de tomate si smantana si bagati tava la cuptor.
Sarmalutele nu trebuie sa fie coapte mai mult de 30 de minute pentru ca riscati sa devina prea uscate. Daca doriti puteti sa prajiti cinci minute sarmalele înainte de a le baga la cuptor.

Ingrediente:

- 500 de grame de carne tocata
- 100 de grame orez
- 2 oua
- jumatate de varza mica
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 2 linguri de pasta de tomate


- 5 linguri de smantana
- condimente
- verdeata

Citeste si: Carnati traditionali de porc! Incearca reteta asta traditionala!

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Mod de preparare:

Dati morcovul prin razatoarea mica si taiati varza marunt.

Intre timp, puneti orezul la fiert. Apoi amestecati morcovul, varza, orezul, carnea si ouale într-un bol. Puteti adauga si o ceapa tocata marunt si începeti sa amestecati compozitia.

Amestecati smantana cu pasta de tomate pana cand compozitia se omogenizeaza. Nu uitati de sare si condimente!

Modelati chiftelutele si puneti-le într-o tava termorezistenta. Turnati deasupra sosul obtinut din pasta de tomate si smantana si bagati tava la cuptor.

Citeste si: Asa faci cea mai buna friptura de porc la cuptor!

Sarmalutele nu trebuie sa fie coapte mai mult de 30 de minute pentru ca riscati sa devina prea uscate. Daca doriti puteti sa prajiti cinci minute sarmalele înainte de a le baga la cuptor.

sursa

sursa foto



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Lasagna cu ton, zucchini și brânză, rețeta pregătită de Andreea Bălan. Artista a dezvăluit cum pregătește un preparat sănătos. “Ce bine arată! Delicios!”

Cum arăta Laura Vicol, acum 10 ani. Imaginile au rămas pe internet, deși ea e acum ”alt om”

Victor Dorobanțu, roman care joacă în “Wednesday", vorbește în premieră despre iubita sa: “M-a abordat ea pe mine, pe social media”. Cum sărbătoresc de Ziua Îndrăgostiților

VIDEO Ce a făcut-o pe Carmen de la Sălciua să reacţioneze dur: "Se face extraordinar de mult circ". Artista și-a pierdut cumpătul când a văzut cu ce se confruntă

Cine se temea pentru viața Alinei Sorescu: „Fata asta o să ajungă ca Mădălina Manole”

Iasmina și Moldo vor merge la primul date! Aflați cum va decurge întâlnirea celor doi concurenți, într-un cadru romantic și ce se va întâmpla în Casa iubirii, sâmbătă, 15 februarie, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

Andreea a fost găsită moartă în casă, la 30 de ani. Înainte de tragedie, românca a mers la spital și acuza amețeli și dureri de cap. Care a fost, de fapt, cauza morții


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies