Sarmale de vară, în foi de varză proaspătă, rețeta Roxanei Blenche. „Este absolut delicios.”

Sarmale de vară, în foi de varză proaspătă, rețeta Roxanei Blenche. „Este absolut delicios.”
Sarmale de vară, în foi de varză proaspătă, rețeta Roxanei Blenche. „Este absolut delicios.”

Roxana Blenche a pregătit sarmale în foi de varză proaspătă.

Roxana Blenche deja a obișnuit să împartă rețete delicioase cu urmăritorii săi, astfel că de această dată a dezvăluit rețeta sarmalelor de vară, în foi de varză proaspătă, care se realizează rapid, iar rezultatul este pe măsură.

Ingrediente:

  • O varză proaspătă
  • 3 cepe
  • 200 ml ulei
  • Sare
  • O legătură de mărar
  • Două linguri boia dulce
  • Două linguri paste de tomate
  • 150 grame de orez
  • 1 kg carne tocată porc
  • O roșie tăiată cuburi deasupra

Cum realizează Roxana Blenche compoziția pentru sarmale

Citește și: Pandișpan cu vișine. O alegere minunată, cu o notă de dulceață care va încânta pe oricine

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citește și: Rețeta de prăjitura Albă ca Zăpada! Chef Roxana Blenche te învață cum să prepari acest desert: „Fiți generoși cu coaja de lămâie, că aceasta este de fapt farmecul la prăjitura Albă ca Zăpada.”

Roxana începe prin a tăia cotorul unei verze, pe care o pune la fiert în apă cu sare și exfoliază treptat câte o frunză. Adaugă trei cepe la călit în ulei de floarea-soarelui, cu un praf de sare, apoi adaugă o legătură de mărar tocat pe deasupra și două lingurițe cu vârf de boia dulce. Toată această compoziție este adăugată cu două lingurițe de pastă de tomate și 150 g de orez, apoi se adaugă peste kilogramul de carne tocată. 

„Facem sarmale în foi de varză proaspătă. Tăiem cu ajutorul cuțitului în jurul cotorului, punem apă la fiert cu sare și punem varza. Treptat exfoliem câte o frunză de varză. După care luăm trei cepe, le tăiem cubulețe mici, le adăugăm într-o tigaie cu 200 ml ulei de floarea-soarelui, un praf de sare și o călim. Între timp, tocăm și o legătură de mărar deasupra, două lingurițe cu vârf de boia dulce, amestecăm foarte bine.
Adăugăm două lingurițe de pastă de tomate și 150 grame de orez  și amestecăm totul foarte bine pe foc. Lăsăm totul să se tempereze și adăugăm peste 1 kg de carne tocată de porc. Spată să fie, puțin mai grasă.”,
a spus Roxana Blenche.

Modul de preparare al sarmalelor, rețeta Roxanei Blenche

Citește și: Bianca îl vrea pe Gagea eliminat din Casa Iubirii: „Să-mi dea și bani de motorină” Ce s-a întâmplat în gală- kanald.ro

Citește și: „Ajutor, ajutor, lasă-mă!” El este Ștefan, criminalul din Mureș care a înjunghiat mortal în inimă un bătrân! Ultimele strigăte de disperare ale bărbatului au fost auzite de prietenul individului- stirilekanald.ro

După ce compoziția este gata, adaugă piper proaspăt măcinat, mărar și sare după gust, dacă mai este nevoie. Ia foile de varză și începe să ruleze sarmalele, iar varza rămasă este tocată și pusă pe fundul oalei, cu o legătură de mărar. Deasupra sarmalelor adaugă cubulețe de roșii cu mărar tocat, iar atunci când sunt gata, sunt servite cu smântână și ardei iute.  „Adăugăm piper proaspăt măcinat, mărar și amestecăm totul foarte bine.

Mai adăugăm sare dacă este nevoie. Luăm foile de varză opărită și începem să rulăm sarmalele. Restul de varză tocată am pus-o pe fundul oalei cu o legătură de mărar, am așezat totul frumos. După care am luat o roșie, am tăiat-o cubulețe mai mari, am așezat deasupra, am pus din nou frunză de varză, apă și la fiert. În sarmale de vară nu se pune suc de roșii, se pun cuburi de roșii.
Este absolut delicios. La noi se mănâncă foarte mult aceste sarmale în sezonul de vară. Punem smântână pe deasupra, un ardei iute și să avem poftă bună. Ce bune sunt!”,
a mai spus Roxana Blenche.



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Rețeta de gomboți cu prune! Cum prepară chef Roxana Blenche desertul copilăriei: „După ce gomboții s-au ridicat la suprafață, îi mai lăsăm 5 minute, după care îi scoatem și îi punem în pesmet!”

Imagini incendiare cu Monica Bârlădeanu! Abia o mai recunoști! Da, EA e!

Visul „secret” al Deliei Budeanu! A murit cu acest regret! De ce nu și-a putut îndeplini dorința?!

Zi de sărbătoare în familia Sterp! Iancu și Denisa Coțolan au spus „DA” la Starea Civilă

Top 5 tendințe de pantofi de toamnă pe care le vei vedea peste tot în acest sezon, potrivit stiliștilor

“Casa iubirii”, locul 1 în preferinţele publicului, în întreaga ţară şi la oraşe

"E primul pas spre un război mondial". Cei 10.000 de soldați din Coreea de Nord trimiși în Ucraina ar putea arunca în aer butoiul cu pulbere


Cookies