Sarmale de vară, în foi de varză proaspătă, rețeta Roxanei Blenche. „Este absolut delicios.”

Sarmale de vară, în foi de varză proaspătă, rețeta Roxanei Blenche. „Este absolut delicios.”
Sarmale de vară, în foi de varză proaspătă, rețeta Roxanei Blenche. „Este absolut delicios.”

Roxana Blenche a pregătit sarmale în foi de varză proaspătă.

Roxana Blenche deja a obișnuit să împartă rețete delicioase cu urmăritorii săi, astfel că de această dată a dezvăluit rețeta sarmalelor de vară, în foi de varză proaspătă, care se realizează rapid, iar rezultatul este pe măsură.

Ingrediente:

  • O varză proaspătă
  • 3 cepe
  • 200 ml ulei
  • Sare
  • O legătură de mărar
  • Două linguri boia dulce
  • Două linguri paste de tomate
  • 150 grame de orez
  • 1 kg carne tocată porc
  • O roșie tăiată cuburi deasupra

Cum realizează Roxana Blenche compoziția pentru sarmale

Citește și: Pandișpan cu vișine. O alegere minunată, cu o notă de dulceață care va încânta pe oricine

Citește și: Rețeta de prăjitura Albă ca Zăpada! Chef Roxana Blenche te învață cum să prepari acest desert: „Fiți generoși cu coaja de lămâie, că aceasta este de fapt farmecul la prăjitura Albă ca Zăpada.”

Roxana începe prin a tăia cotorul unei verze, pe care o pune la fiert în apă cu sare și exfoliază treptat câte o frunză.

Adaugă trei cepe la călit în ulei de floarea-soarelui, cu un praf de sare, apoi adaugă o legătură de mărar tocat pe deasupra și două lingurițe cu vârf de boia dulce. Toată această compoziție este adăugată cu două lingurițe de pastă de tomate și 150 g de orez, apoi se adaugă peste kilogramul de carne tocată.  „Facem sarmale în foi de varză proaspătă. Tăiem cu ajutorul cuțitului în jurul cotorului, punem apă la fiert cu sare și punem varza.
Treptat exfoliem câte o frunză de varză. După care luăm trei cepe, le tăiem cubulețe mici, le adăugăm într-o tigaie cu 200 ml ulei de floarea-soarelui, un praf de sare și o călim. Între timp, tocăm și o legătură de mărar deasupra, două lingurițe cu vârf de boia dulce, amestecăm foarte bine. Adăugăm două lingurițe de pastă de tomate și 150 grame de orez  și amestecăm totul foarte bine pe foc.
Lăsăm totul să se tempereze și adăugăm peste 1 kg de carne tocată de porc. Spată să fie, puțin mai grasă.”,
a spus Roxana Blenche.

Modul de preparare al sarmalelor, rețeta Roxanei Blenche

Citește și: Lia începe să plângă din cauza lui Filip și a Corinei: „Îi place că e mai diferită”. Incredibil cum reacționează concurentul de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Un microbuz cu români, implicat într-un accident mortal pe autostrada A4 din Germania- stirilekanald.ro

După ce compoziția este gata, adaugă piper proaspăt măcinat, mărar și sare după gust, dacă mai este nevoie. Ia foile de varză și începe să ruleze sarmalele, iar varza rămasă este tocată și pusă pe fundul oalei, cu o legătură de mărar. Deasupra sarmalelor adaugă cubulețe de roșii cu mărar tocat, iar atunci când sunt gata, sunt servite cu smântână și ardei iute.  „Adăugăm piper proaspăt măcinat, mărar și amestecăm totul foarte bine. Mai adăugăm sare dacă este nevoie. Luăm foile de varză opărită și începem să rulăm sarmalele. Restul de varză tocată am pus-o pe fundul oalei cu o legătură de mărar, am așezat totul frumos. După care am luat o roșie, am tăiat-o cubulețe mai mari, am așezat deasupra, am pus din nou frunză de varză, apă și la fiert. În sarmale de vară nu se pune suc de roșii, se pun cuburi de roșii. Este absolut delicios. La noi se mănâncă foarte mult aceste sarmale în sezonul de vară. Punem smântână pe deasupra, un ardei iute și să avem poftă bună. Ce bune sunt!”, a mai spus Roxana Blenche.



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Rețeta de gomboți cu prune! Cum prepară chef Roxana Blenche desertul copilăriei: „După ce gomboții s-au ridicat la suprafață, îi mai lăsăm 5 minute, după care îi scoatem și îi punem în pesmet!”

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Veștile de care românii se temeau! Legea tocmai a fost publicată în Monitorul Oficial. Taxele și impozitele vor exploda începând cu ianuarie 2026

Imagini dureroase de la înmormântarea lui Marco, elevul găsit mort după ce s-a întors acasă de la un majorat. CE AU FĂCUT trecătorii în dreptul cimitirului este greu de descris în cuvinte

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

Andreea Mantea, anunț surprinzător în legătură cu Marea Finală. Ce se întâmplă cu premiul: ,,Pentru prima dată în istoria “Casa iubirii”

De ce a murit, de fapt, Marco? Primele date despre moartea suspectă a tânărului de 18, găsit fără suflare de mama sa după ce a fost la o petrecere


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies