Află din rândurile următoare cum prepară chef Roxana Blenche rețeta sa de gomboți.
Chef Roxana Blenche a împărtășit cu urmăritorii săi din mediul online o nouă rețetă. De data aceasta este vorba de un desert foarte rapid și simplu de preparat: gomboți.
Rețeta de gomboți cu prune a Roxanei Blenche
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Ingrediente:
- 20 de prune;
- 3 linguri de zahăr;
- o lingură de zahăr pudră;
- o lingură de scorțișoară pudră cu vârf;
- 800 de grame de cartofi;
- 2 ouă;
- un praf de sare;
- o lingură de zahăr brun;
- 150-200 de grame de făină;
- 50 de ml de ulei de floarea soarelui;
- 250 de grame de pesmet;
- 100 de grame de zahăr.
Mod de preparare:
Chef Roxana Blenche a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei. Procesul este unul foarte simplu, iar rezultatul este de-a dreptul delicios.
„ Avem nevoie de 20 de prune, pe care le-am tăiat pe din nouă, le-am scos mijlocul, le-am pus într-un bol, am adăugat 2 linguri de zahăr, o lingură de zahăr pudră, o lingură de scorțișoară pudră cu vârf. Le-am amestecat foarte bine și am lăsat toate aromele să se combine frumos. Între timp am pus la fiert 800 de grame de cartofi. I-am dat pe răzătoare, am adăugat 2 ouă, un praf de sare, o lingură de zahăr alb, una de zahăr brun. Am mai adăugat 150-200 de grame de făină, în funcție de ce cartofi aveți. Luați compoziția, o puneți în mână cu ulei la bază, adăugați prunele și formați aceste bile. Puneți la fiert apă cu puțină sare și adăugați gomboții. Lăsați-i până se ridică la suprafață.
Între timp, într-o tigaie punem 50 de ml de ulei de floarea soarelui, 250 de grame de pesmet și 100 de grame de zahăr. După ce gomboții s-au ridicat la suprafață, îi mai lăsăm 5 minute, după care îi scoatem și îi punem în pesmet.”, a spus chef Roxana Blenche pe pagina sa de TikTok.
@blenche.roxana Gomboti cu prune ❤️ desertul copilariei 🔥 #blenchef ♬ sunet original- BLENCHE ROXANA