Rețeta de prăjitură cu foi de bezea și ciocolată a Roxanei Blenche: „Deasupra am ras ciocolată albă. Am lăsat-o la răcit! Este absolut delicioasă!”

Rețeta de prăjitură cu foi de bezea și ciocolată a Roxanei Blenche: „Deasupra am ras ciocolată albă. Am lăsat-o la răcit! Este absolut delicioasă!”
Rețeta de prăjitură cu foi de bezea și ciocolată a Roxanei Blenche: „Deasupra am ras ciocolată albă. Am lăsat-o la răcit! Este absolut delicioasă!”

Află din rândurile următoare cum prepară chef Roxana Blenche rețeta sa de prăjitură cu foi de bezea și ciocolată.

Chef Roxana Blenche a venit în fața urmăritorilor săi din mediul online cu o nouă rețetă. De data aceasta, este vorba de prăjitură cu foi de bezea și ciocolată, un adevărat deliciu!

Rețeta de prăjitură cu foi de bezea și ciocolată a Roxanei Blenche

Citește și: Rețeta de plăcintă cu ton! Cum prepară chef Roxana Blenche această rețetă: „Am pus drojdia după ce s-a activat și toată zeama de la tonul scurs.”

Citește și: Haioșe, desertul rapid și delicios pregătit de Roxana Blenche. “Este o rețetă simplă, la îndemâna oricui.”

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Ingrediente: 

Pentru foi aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 10 albușuri;
  • 400 g de zahăr;
  • 400 g de nucă măcinată;
  • 4 linguri de pesmet;
  • zeama de la o jumătate de lămâie.

Pentru cremă aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 10 gălbenușuri;
  • 100 g de cacao;
  • 200 g de zahăr;
  • 3 linguri de lapte;
  • 250 g de unt.

Pentru ornat, vă trebuie următoarele ingrediente:

  • 150 g de ciocolată neagră;
  • 3 linguri de ulei;
  • Ciocolată albă rasă.

Mod de preparare:

Chef Roxana Blenche a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei.

 „ Avem nevoie de 10 albușuri și un praf de sare. Începem să le spumăm bine. Adăugăm 400 de grame de zahăr treptat, până când obținem o bezea consistentă. Adăugăm și zeama de la o jumătate de lămâie, după care adăugăm 4 linguri de pesmet și 400 grame de nucă măcinată.

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade, sus și jos, fără ventilație, iar pe dosul unei tăvi punem hârtie de copt, o ungem cu foarte puțin unt și întindem foile de bezea. Din această cantitate mi-au ieșit 4 foi și le-am dat undeva la 10-15 minute fiecare foaie la cuptor.

Hai să trecem la cremă. Amestecăm toate ingredientele foarte bine. După care, am pus într-o oală pe foc apă și facem bain-marie, pentru că această cremă o gătim la abur.

Începem să gătim până avem o cremă consistentă. După care, adăugăm 250 de grame de unt și o lăsăm la răcit. După ce s-a răcit complet, o să o batem cu ajutorul unui mixer.

Am luat foile de bezea și am început să umplu prăjitura. La final am topit ciocolată neagră, 150 de grame cu 3 linguri de ulei de floarea soarelui. Deasupra am ras ciocolată albă.

Am lăsat-o la răcit. Este absolut delicioasă !”, a spus chef Roxana Blenche pe TikTok.



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Rețeta de pizza a lui chef Ștefan Popescu: „Dacă ești iubitor de pizza cu siguranță o să îndrăgești această rețetă!”

Imagini incendiare cu Monica Bârlădeanu! Abia o mai recunoști! Da, EA e!

Visul „secret” al Deliei Budeanu! A murit cu acest regret! De ce nu și-a putut îndeplini dorința?!

Zi de sărbătoare în familia Sterp! Iancu și Denisa Coțolan au spus „DA” la Starea Civilă

Top 5 tendințe de pantofi de toamnă pe care le vei vedea peste tot în acest sezon, potrivit stiliștilor

“Casa iubirii”, locul 1 în preferinţele publicului, în întreaga ţară şi la oraşe

"E primul pas spre un război mondial". Cei 10.000 de soldați din Coreea de Nord trimiși în Ucraina ar putea arunca în aer butoiul cu pulbere


Cookies