Nu de putine ori, cei care au mancat la manastiri in timpul posturilor au declarat ca mancarea este atat de buna incat uiti ca este de post. Iata o reteta delicioasa de sarmale cu stafide.
Ingrediente
foi de varza murata
ulei
o lingura bulion rosii
4 cepe
200 g orez
200 g stafide
o legatura de patrunjel
o legatura de marar
sare si piper
Mod de preparare
Se toaca ceapa si se caleste in ulei amestecat cu apa. Cand ceapa se inmoaie, se adauga orezul. Dupa fierberea lui, se adauga stafidele, verdeata si aromele, amestecandu-se compozitia.
Dupa finalizarea compozitiei, sarmalele se pun la fiert, la foc potrivit, intr-o oala in care au fost asezate una langa alta. Peste sarmale se adauga varza acra, tocata, si bulion amestecat cu apa. Sarmalele se tin la fiert aproape o ora.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro