Sărbători de iarnă 2020! Rețeta celui mai bun caltaboș cu orez și carne!

caltaboș cu orez și carne!
Reteta de caltaboș cu orez și carne

Cel mai bun caltaboș cu orez și carne, prezentat după o rețetă uşoară, ca la bunica acasă!

Sărbătorile de iarnă sunt unele dintre cele mai așteptate zile ale anului, atât de către adulţi, cât şi de copii. Ce poate fi mai frumos decât aceste Sărbători care, practic, te fac să petreci mai mult timp alături de familie, să pregătești mâncare delicioasă tradițională, să asculți colinde alături de cei dragi şi sa primești daruri de la Moș Crăciun. Frumusețea acestei tradiții în România este reprezentată şi de diversitate.

Fiecare zonă a ţării are stilul ei aparte  de a petrece și sărbători Ajunul Crăciunului și Crăciunul.

În privința superstițiilor locale, oamenii cred că nu ai voie să cureți casa în ziua de Crăciun, să speli hainele sau să mături podelele, deoarece este un păcat. Animalele primesc multă hrană și o felie simbolică de pâine, să se mențină sănătoase în anul următor.

Bucătării și gospodinele încing cuptoarele pentru a găti cele mai gustoase preparate tradiționale din porcul abia tăiat, și își suflecă mânecile pentru a continua tradițiile impământenite din moși strămoși.

Sărbătorile de iarnă în 2020! Venim în întâmpinarea gospodinelor cu o rețetă de caltaboș cu orez și carne, exact ca la bunica acasă

caltaboș cu orez și carne!
Reteta de caltaboș cu orez și carne[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Mesaje de Ajunul Crăciunului 2020! Cele mai frumoase mesaje pentru Ajunul Crăciunului!

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Ingredientele pentru caltaboș cu orez și carne

  • 1.5 kg organe de la porc (plămân, splina, ficat și inima)

  • 500 g carne

  • 2 cepe

  • Sare

  • Piper

  • Condimente

  • 500 g orez fiert

  • Intestine bine spălate de la porc

Citeste si: Rețeta de fursecuri pentru Crăciun, ideale pentru sărbătorile de iarnă 2020!

 

Modul de preparare al caltaboșului cu orez și carne

Se fierb organele de porc și carnea în apă cu sare, iar apoi se dau prin mașina de tocat mărunt. Ceapa tocată și prăjită se amestecă cu organele de porc tocate. Se adaugă în compoziție orezul fiert și se umplu intestinele cu amestecul obținut. Se mai fierb încă 15 sau 20 de minute la foc mic, apoi se dau la rece.

Pentru a avea o formă aplatizată, se poate pune o mică greutate deasupra caltaboşului.

Poftă bună, oameni frumoşi! Sperăm că v-a plăcut reţeta noastră de caltaboş cu orez şi carne, şi vă mai aşteptăm pe kfetele.ro cu noi surprize. Sărbători fericite alături de cei dragi!

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Cum arată viața Adrianei Bahmuțeanu atunci când nu este la procese? Vedeta spune ce face de zi cu zi. „Nu mai am timp de altceva decât de această poveste care mănâncă timpul.”

Vedeta PRO TV regretă relația cu postul! Dezvăluiri neașteptate! EXCLUSIV

Minerva este condusă astăzi pe ultimul drum! Fratele Gabrielei Dima, detalii exclusive despre înmormântarea de la Arad: „Slujba va fi ținută de cinci preoți” | EXCLUSIV

Experiența care a marcat-o pe Carmen Tănase. Marea doamnă a teatrului românesc a dezvăluit totul: "După trei ore în care a aruncat un top de hârtie la gunoi"

Durere fără margini! Iubita lui Andrei Perneș, gest disperat la mormânt: „Iartă-mă că nu am rămas...”

Duminică, de la ora 14:30, la ”Asta-i România!”, generația Z încotro?

”Plânge cerul, Răzvane!” Mama jandarmului mort, distrusă de durere, a făcut un anunț cutremurător


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies