Chef Sorin Bontea a explicat, pas cu pas, cum pregătește salata cu halloumi.
Chef Sorin Bontea, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați bucătari din țară, reușește întotdeauna să surprindă prin preparatele sale, astfel, de pe rețele de socializare, nu lipsesc rețetele inedite și jocurile de ingrediente din care imediat realizează un preparat. De la mic dejun, la prânz, cină, deserturi, toate sunt extrem de ușor de pregătit, rapid, fără să fie nevoie să petreci foarte mult timp în bucătărie.
Cum pregătește chef Sorin Bontea o salată delicioasă pentru picnic
De această dată, chef Sorin Bontea a pregătit o salată rapidă, perfectă pentru următoarea perioadă, de 1 mai, când toți se pregătesc să iasă la un grătar, iar pe lângă toate preparatele din carne, o salată fresh trebuie să fie nelipsită. Astfel, acesta a pregătit toate ingredientele de care are nevoie și începe prin a prăji halloumi în tigaie. Este o brânză perfectă atât folosită ca atare, cât și după metoda bucătarului.
Folosește roșii cherry, baby spanac, iar când vine vorba de dressing, adaugă muștar și ulei de măsline.
„Dacă tot avem liber, vă propun o rețetă cu salată halloumi, o brânză care merge foarte bine și la grătar, dar și la tigaie. Merge cu dulceață, cu miere, cu un dressing dulce, ușor parfumat.
O salată de vară ușoară, perfectă de mâncat de 1 mai. Muștar, două lingurițe, 3 linguri ulei de măsline și miere. Halloumi merge bine cu miere. Ca la orice dressing, sare, piper. Halloumi este o brânză mai tare, cu un gust deosebit, devine crocantă pe afară și moale în interior. Am să o tai direct cuburi și pun ulei de măsline, tamponez puțin brânza să iau din surplusul de saramură.
Cât se prăjește brânza, pun dressingul în salată și amestec. Fac salata cu baby spanac, pun câteva roșii. Brânza deja devine moale în interior. Vreau să o pun direct din tigaie, în farfurie. Uitați cât de moale este. Cipru, halloumi, vacanță, 1 mai.”, a povestit bucătarul.
Emisiunea de călătorii ”ROventura” ne invită sâmbătă, de la ora 14:45, la Kanal D, să mergem pe malul stâng al Văii Milcovului, într-o comunitate atât de frumoasă încât, acum mai bine de cinci secole, familia marelui cărturar Dimitrie Cantemir avea să-i dăruiască singura sa ctitorie bisericească.