Chef Sorin Bontea a împărtășit în mediul online, o rețetă perfectă pentru masa de Paște, de pască cu brânză și stafide, pe care a preparat-o și cu aluat.
In cursul zilei de ieri, chef Sorin Bontea a postat un filmuleț pe contul său de Instagram, acolo unde a explicat pas cu pas, cum putem pregăti o pască cu brânză și stafide, specială pentru sărbătorile pascale care se apropie cu pași repezi, pe care o putem savura în sânul familiei!
Pască cu brânză și stafide, pregătită de chef Sorin Bontea
Citește și: Cheesecake la borcan, rețeta pregătită de chef Sorin Bontea. “Ideal ar fi să stea la frigider peste noapte.”
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Ingrediente
Pentru aluat
- 225 ml lapte cald
- 7 g drojdie
- 500 g făină
- 6 g sare
- 80 g zahăr
- 2 ouă+ un gălbenuș
- coajă de lămâie
- 30 g unt, topit
- 50 ml ulei
Pentru umplutură
Citește și: Băiețel de 7 ani mort după ce a fost pedepsit de părinți să mănânce forțat- stirilekanald.ro
- 500 g brânză de vaci
- coajă de portocală
- 50 g stafide+ esență de rom
- 3 ouă
- 120 g zahăr
- 20-30-40 g griș
- Miere+ apă, pentru final
Mod de preparare
- “Haideți să vă arăt o rețetă de pască, așa cum o făcea mama.
- Primul lucru pe care îl facem, trebuie să facem aluatul, pentru că trebuie să îl lăsăm să crească măcar o oră trebuie să își dubleze volumul. Începem cu laptele, pentru că îmi trebuie lapte cald, 225 de mililitri. Am să activez drojdia, pun un pic de zahăr peste și pun 2 linguri de lapte călduț și făină, 2 lingurițe. Amestec puțin și am s-o las 10 minute să se activeze puțin.
- Îmi pun făina în robot, să știți că dacă nu aveți robot, puteți face și cu mâna. Trebuie să punem sare, pe margine, să nu întâlnească drojdia.
- Zahărul am să-l pun în lapte, îl dizolv și aici am 2 ouă și un gălbenuș, și am auzit eu că dacă îi pui un praf de sare, gălbenușul devine mai intens, mai portocaliu așa.
- Drojdia o pun în mijloc la făină din robot, adaug și amestecul de lapte călduț, nu fierbinte, după care ouăle, tot așa frumos în mijloc și pornim robotul. Important este să adăugăm uleiul cu untul topit, trebuie să fie la temperatura camerei, dar câte o lingură, pe rând așa, nu tot odată și la fel de important, adăugați următoarea lingură după ce s-a încorporat cea dinainte, durează un pic. (…)
- Ung un bol cu ce a rămas din amestec, pentru că aici o să pun aluatul, să nu se lipească. Aluatul meu este gata. Uite ce frumos arată! Îl las să crească la temperatura camerei, undeva la o oră sau să își dubleze volumul.
- Aluatul a crescut și a crescut frumos. Trebuie să îl iau și să îl împart în 4, o bucată de aluat o păstrăm pentru bază (n.r. o dăm cu făină), din 100 de grame din aluat, vom face crucea, asta se împarte în 4, deocamdată o punem deoparte. Acum pregătesc aluatul pentru împletit în 3.
- Am aici o formă de 26 cm. Luăm bucata pentru bază, o întindem și o așezăm în tava tapetată cu hârtie de copt. Nu trebuie să fie neapărat până în margine, pentru că am să vin cu celalalt aluat împletit și am să-l pun aici pe margine.
- Acum fac 3 șnururi, țin mâna și îl trag așa un pic, trebuie să-l apeși și să-l plimbi un pic. Începem să împletim. L-am făcut, arată bine, îl iau și-l pun așa, îl așez frumos în tavă.
- Pentru compoziție, pentru brânza dulce, voi folosi brânză de vaci, am nevoie de 500 de grame, coajă de portocală, stafide pe care le-am hidratat cu esență de rom, 3 ouă, zahăr 120 de grame, amestecăm. Pun și 2-3 linguri de griș, chiar 4.
- Punem compoziția în mijloc. Acum fac și crucea, că la pască se face așa o cruce. Facem mai subțire, împletim în 2, repetăm și așezăm pe pască. Am făcut și crucea, dăm cu ou aluatul, doar cu gălbenuș și acum un pic de zahăr, să iasă aluatul crocant.
- La cuptor aproape o oră, la 150 de grade Celsius, cuptorul preîncălzit.
- Eu zic că arată foarte bine și ca un tips așa, eu amestec miere cu puțină apă, și când o scot din cuptor o ung așa un pic cu asta.
- Așa fac eu pasca, cum o făcea și mama, cu un aluat de cozonac. Cred că arată foarte bine, este și gustoasă. Să aveți un Paște cât mai liniștit și mai fericit!”, a explicat chef Sorin Bontea, în filmulețul postat.
/www/cdn.knd.ro/media/521/2864/1765/20468915/1/chef-sorin-bontea.jpg