Salam de biscuiti de post. Reteta delicioasa si rapida!


Salam de biscuiti de post. Reteta delicioasa si rapida!

Daca vrei sa iti surprinzi invitatii in perioada postului, incearca aceasta reteta de salam de biscuiti de post.

 

Ingrediente: 1 kg rahat (de preferinta de cacao), 200 g margarina vegetala, 250 g nuci tocate marunt,
1 lingura stafide, 3-4 linguri de visine din dulceata (ori cirese amare, caise verzi, coacaze,afine, sau cate o lingura din fiecare), 1 lingurita scortisoara macinata, 2-3 lingurite cacao, 2 linguri zahar pudra.
Mod de preparare: Se taie rahatul bucatele mici si se pune pe marginea plitei, la foc mic, intr-o cratita. Cat timp se inmoaie, se freaca margarina spuma.
Cand rahatul a inceput "sa se lase", se mai omogenizeaza putin frecandu-l cu o lingura de lemn, se trage de pe foc, se pun margarina, nucile, stafidele, boabele de dulceata, fara nici un pic de zeama, scortisoara si se omogenizeaza perfect compozitia. Se umezeste, cu apa, o hartie pergament, se toarna in ea compozitia, se modeleaza un "salam", si se lasa la rece pana a doua zi.
Cacaoa se amesteca cu zaharul pudra si se pune intr-un borcanel. inainte de a-l taia si a-l servi felii, salamul se scoate din hartie si se trece, bine, prin cacao cu zahar.
Sursa foto

Ingrediente: 1 kg rahat (de preferinta de cacao), 200 g margarina vegetala, 250 g nuci tocate marunt,1 lingura stafide, 3-4 linguri de visine din dulceata (ori cirese amare, caise verzi, coacaze,afine, sau cate o lingura din fiecare), 1 lingurita scortisoara macinata, 2-3 lingurite cacao, 2 linguri zahar pudra.

Prajitura Alba ca Zapada, desertul perfect pentru masa de Craciun!

Mod de preparare: Se taie rahatul bucatele mici si se pune pe marginea plitei, la foc mic, intr-o cratita. Cat timp se inmoaie, se freaca margarina spuma.Cand rahatul a inceput "sa se lase", se mai omogenizeaza putin frecandu-l cu o lingura de lemn, se trage de pe foc, se pun margarina, nucile, stafidele, boabele de dulceata, fara nici un pic de zeama, scortisoara si se omogenizeaza perfect compozitia.

Se umezeste, cu apa, o hartie pergament, se toarna in ea compozitia, se modeleaza un "salam", si se lasa la rece pana a doua zi. Cacaoa se amesteca cu zaharul pudra si se pune intr-un borcanel. inainte de a-l taia si a-l servi felii, salamul se scoate din hartie si se trece, bine, prin cacao cu zahar.

Sursa foto

Prajitura "Deliciu banane si ciocolata"- se face repede cu mai putin de 10 ingrediente!


Abonează-te pe

Citește și:

Cabral a lipsit de la botezul fiului Adelei Popescu. Prezentatoarea TV nu s-a așteptat la acest gest din partea lui: „Ce om! Chiar m-am supărat pe el”

A sărit la bătaie în trafic! Bianca Drăgușanu avea arme albe la ea!

În acest weekend are loc st.ART, cel mai mare festival de muzică și artă stradală din centrul Capitalei

De ce să înlocuiești cafeaua de dimineață cu acest fruct. Cercetătorul Dan Vodnar îl recomandă cu încredere: „E o adevărată sursă de energie”

A fost desemnat cel mai sexy bărbat în viață în 2015. David Beckham a împlinit 47 de ani

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Bucurie mare în familia lui Dorian Popa: „Vine și al doilea copil”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri