S-a semnat ordinul! Când începe noul an școlar 2021-2022?!


Ordinul ministrului Educaţiei privind structura anului şcolar 2021 – 2022 a fost publicat în Monitorul Oficial. Anunț major pentru elevi!


In articol:

Dat fiind faptul că situația epidemiologică este una foarte diferită anul acesta, structura anului școlar va fi schimbată. Ce scrie în documentul oficial?

Sorin Cîmpeanu a semnat Ordinul! Când va începe anul școlar 2021-2022?!

Astfel, potrivit documentului oficial, cursurile anului școlar 2021-2022 se vor derula pe parcursul a 34 de săptămâni, din data de 13 septembrie.

De asemenea, Semestrul I va începe pe 13 septembrie și se va finaliza pe 22 decembrie 2021 și va avea 14 săptămâni. Semestrul al II-lea va începe pe 10 ianuarie și va fi finalizat pe 10 iunie 2022 și va avea 20 de săptămâni.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul! Studenții nu vor mai beneficia de călătorii gratuite?

scoala sorin cimpeanu
Ordinul ministrului educației pentru începutul anului școlar a fost semnat[Sursa foto: PixaBay]

În perioada 25-31 octombrie, elevii din învățământul primar, dar și copiii din grupele preșcolare vor intra în vacanță.

Citeste si: A început școala! Cine NU este obligat să poarte mască?!

„Prima discuţie a fost în 15 ianuarie, când a apărut discuţia cu începerea şcolilor cu prezenţă fizică. Apoi a fost discuţia din 2 februarie.

La ambele discuţii, experţii în epidemiologie, pentru că ei sunt cei care ar trebui să se pronunţe, au considerat că riscul este gestionabil. Desigur, riscul nu poate fi eliminat complet. Pentru că, dacă ar putea fi eliminat complet, se cheamă că am fi încheiat pandemia. 290 de elevi infectaţi, cu precizarea că infectarea s-a făcut anterior începerii şcolii, deci factorul de prezenţă fizică în şcoală nu a fost o cauză pentru infectările de săptămâna trecută.
Sigur, va fi, alături de alte cauze, un factor pentru ceea ce vom avea săptămâna care începe mâine”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

programa scolara noul an
anul școlar se va desfășura diferit din luna septembrie[Sursa foto: PixaBay]

Ministrul Educației susține că infectarea cu virusul SARS-CoV-2 în rândul copiilor este mult mai mică decât în rândul adulților.

„Aceşti 290 de elevi, din fericire asimptomatici sau cu forme foarte uşoare, sunt 1 la 10.000, deci o rată de infectare mult inferioară ratei generale de infectare. Sunt 200 din 136.000 de clase. Din perspectivă epidemiologică, situaţia nu este îngrijorătoare”, a precizat Cîmpeanu.


Abonează-te pe

Citește și:

Anunțul momentului! Cine sunt românii care vor primi 200 de lei?

Un milionar celebru a pus ochii pe Alexia Eram! Cum au fost surprinși la un party

A început școala! Cine NU este obligat să poarte mască?!

Sorin Cîmpeanu anunță modificări privind deplasarea copiilor la școală: "În cazul în care există o certificare medicală..."

Ajutoarele sociale vor fi tăiate! Ce a declarat Raluca Turcan?

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

Cei mai doriti barbati ai horoscopului: zodii carora nu le poti rezista

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri