Anunțul momentului! Cine sunt românii care vor primi 200 de lei?


Guvernul a făcut luni anunțul cu privire la cei care vor primi o sumă de bani.


In articol:

Guvernul a făcut anunțul. Conform Executivului, românii vor primi bani de la stat. Raluca Turcan, a anunțat că programul „Școală după Școală” a fost demarat și a subliniat că acesta îi va ajuta pe copiii din mediile vulnerabile.

Mai mult, programul îi va pregăti pe tineri pentru încadrarea pe piața muncii.

„Proiectul Şcoală după Şcoală, pentru care m-am luptat în Parlament ani de zile, este acum principalul suport pentru calitatea în educaţie şi pentru recuperarea decalajelor prin măsuri remediale.

raluca turcan

Guvernul a adoptat OUG 6/2021 prin care toţi elevii, până în clasa a VIII-a inclusiv, vor putea beneficia de acest program, dacă sunt în risc de abandon şcolar sau dacă nu au putut participa la cursurile online.”, spune ministrul Muncii.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, despre programa examenelor naționale: "Astăzi va fi publicat..."

Bani de la stat pentru aceşti români! Elevii vor beneficia de un voucher

Elevii din mediile defavorizate vor primi un voucher în valoare de 200 de lei pentru semestrul al II-lea al acestui an școlar.

”Ajutorul va consta în acordarea unui tichet în valoare de 200 de lei pentru semestrul al II-lea al anului şcolar curent. Bugetul total pentru acest program este de 30 de milioane de euro şi va fi finanţat prin Programul operaţional Capital uman 2014-2020.”, arată Raluca Turcan.

Ministrul a declarat că, prin acest proiect își dorește să ajute cât mai mulți elevi care prezintă dificultăți în procesul de învățare, pentru ca aceștia să poată ajunge la nivelul de pregătire cerut pe piața muncii.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, anunț important despre începerea școlilor: "Se vor primi măşti..."

”Ne propunem să ajutăm astfel cât mai mulţi elevi care au avut dificultăţi în procesul de învăţare, pe parcursul ultimului an, să ajungă la acelaşi nivel cu cei care au participat la cursurile online.

Mai mult, Programul Şcoală după Şcoală îi va ajuta pe copiii din mediile vulnerabile să rămână la şcoală şi să poată beneficia, ulterior de o pregătire care să le ofere şansa încadrării pe piaţa muncii”, a scris Raluca Turcan luni pe Facebook.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Gal Gadot va deveni mămică pentru a treia oară!

Dezvăluiri ȘOCANTE despre Andreea Marin! Riscă să fie CONCEDIATĂ de TVR

COVID-19 Cehia: Carantină parțială de luni, 1 martie

Simona Hapciuc de la Survivor 2021 și fiul ei au probleme de sănătate: "Din păcate..."

Hilaria și Alec Baldwin au devenit din nou părinți!

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Adela Popescu, probleme cu sarcina? Ce a declarat vedeta?

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri