Ajutoarele sociale vor fi tăiate! Ce a declarat Raluca Turcan?


Ministrul Muncii, Raluca Turcan, susține că cetățenii vulnerabili vor primi în continuare ajutoare sociale. Cine va rămâne fără banii primiți de la stat?


In articol:

Raluca Turcan a declarat că vor fi efectuate controale pentru a se vedea cine are nevoie în continuare de ajutoare sociale și cine este capabil să muncească fără a mai primi bani de la stat. 

Raluca Turcan, despre ajutoarele sociale

Conform precizărilor Ralucăi Turcan, cetățenii care vor beneficia în continuare de ajutoare sociale sunt cei cu probleme reale, pe când cei capabili să meargă la muncă nu vor mai benefica de ajutor.

”Suntem în etapa de pregătire a campaniei naționale de evaluare a ajutoarelor sociale, care va demara în curând în toată țara cu echipe mixte ale Agențiilor județene pentru plăți și inspecție socială, Inspectoratelor teritoriale de muncă și Agențiilor județene pentru ocuparea forței de muncă.

Citeste si: Se măresc alocațiile cu 20%! Ce a declarat ministrul Raluca Turcan?

Împreună cu reprezentanții Asociațiilor Orașelor, Municipiilor și Comunelor din România, am discutat astăzi despre obiectivele acestei campanii și despre modul de lucru.

raluca turcan
Raluca Turcan a făcut declarații cu privire la ajutoarele sociale[Sursa foto: Facebook Raluca Turcan]

Vom identifica, în primul rând, beneficiarii de ajutoare sociale care se află în situații cu adevărat vulnerabile, fiind inapți de muncă, persoane cu vârstă de pensionare sau care au în întreținere copii mici. Pentru această categorie de beneficiari, vom identifica măsuri integrate de sprijin pentru a reduce gradul de vulnerabilitate.", a declarat Raluca Turca.

Citeste si: Raluca Turcan, despre redeschiderea școlilor: "Școala poate să sufere din cauza extinderii pericolului..."

Raluca Turcan susține că locurile de muncă neocupate la momentul actual sunt destinate muncitorilor necalificați, de aceea vor fi indentificate persoanele care pot munci, dintre cele care primeau până acum ajutor social.

"În al doilea rând, vom găsi soluții pentru creșterea gradului de ocupare în rândul beneficiarilor de ajutor social care pot munci. Ca un exemplu, în acest moment, 30% din totalul locurilor de muncă neocupate sunt adresate muncitorilor necalificați.

Piața muncii ar putea absorbi o parte din persoanele apte de muncă din cele aproximativ 170 000 care primesc venit minim garantat, în România.

raluca turcan declaratii ajutoare sociale
Raluca Turcan susține că cetățenii care chiar au nevoie, vor primi în continuare ajutoare sociale[Sursa foto: Facebook Raluca Turcan]

Apreciez foarte mult deschiderea și interesul pe care le-au arătat autoritățile locale față de demersul Ministerului Muncii, care este calibrat în acord cu politicile europene în domeniu: sprijin integrat și mai bine țintit pentru categoriile vulnerabile, precum și sprijinirea reinserției în cazul persoanele apte de muncă.

Reamintesc, creșterea ocupării este un obiectiv de prim rang al tututor politicilor europene în domeniul social. Anchetele sociale sunt o obligație legală și ele reprezintă o etapă importantă pentru o mai bună țintire a efortului de asistență socială al statului român.

Campania națională de evaluare va fi eficientă doar în măsura în care va exista o colaborare strânsă cu reprezentanții primăriilor pentru a pune la dispoziție instituțiilor implicate informațiile despre beneficiari și pentru a facilita relația acestora cu potențialii angajatori din comunitate”, a scris Raluca Turcan pe Facebook.

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

Legea este oficială! Acești salariați se vor putea pensiona la 57 de ani

ȘOCANT! Cum făceau amor femeile în URSS 😱😱😱

Sorin Cîmpeanu, despre schimbările privind examenele naționale: „Nu poţi anunţa..."

Sorin Cîmpeanu, despre redeschiderea școlilor: „Orice scenariu este..."

NU se majorează pensiile de la începutul lui 2021. Când va veni momentul majorării

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

|| NOTEAZĂ || Cifra destinului influențează viața unei persoane. Cum obții bunăstarea prin intermediul numerologiei

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri