Sorin Cîmpeanu, despre schimbările privind examenele naționale: „Nu poţi anunţa..."


Sorin Cîmpeanu a declarat că dacă elevii nu se vor întoarce mai repede în sălile de clasă, vor avea schimbări în cadrul examenelor naționale.


In articol:

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că vor avea loc schimbări majore în învățământul românesc dacă elevii nu se vor întoarce cât mai curând la școală.

Sorin Cîmpeanu, despre schimbările din învățământ

Ministrul Educației își dorește ca elevii să se întoarcă cât mai curând la școală, în caz contrar, vor avea loc schimbări semnificative în cadrul examenelor naționale.

Citeste si: Marcel Ciolacu, anunț: “toată România va intra din nou în stare de urgenţă şi carantină..."

Sorin Cîmpeanu spune că dacă școala online va rămâne valabilă, schimbările ce vor avea loc la nivelul examenelor naționale vor veni în ajutorul elevilor, însă acest lucru nu este normal. 

sorin cîmpeanu examene nationale
Sorin Cîmpeanu spune că vor avea loc schimbări în cadrul examenele naționale[Sursa foto: PixaBay]

„Nu poţi anunţa cu o lună înainte un copil care se pregăteşte pentru examenul de capacitate sau pentru examenul de bacalaureat că va da examen la alte discipline, la alte materii în alt fel.

Este esenţial să avem predictibilitate. (…) Dacă nu se va putea – nu vreau să iau în considerare ca probabil acest scenariu – să revenim la învăţământul clasic, atunci vor trebui adoptate schimbări care să fie toate în beneficiul elevilor. Schimbări care să conducă la o flexibilizare în beneficiul elevilor. Dar aceste schimbări nu le dorim nici măcar în acest sens”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: Redeschiderea școlilor în România. Alexandru Rafila de la OMS: „Riscul crește”

Sorin Cîmpeanu dorește reluarea cursurilor în format clasic: „De aceea ne dorim reluarea şcolii în format clasic, pentru a putea avea şi acele acţiuni remediale, pentru a pregăti examenele naţionale aşa cum elevii de clasa a VIII-a şi a XII-a ştiu că trebuie să se deruleze”, a precizat ministrul.

sorin cîmpeanu despre examene nationale declaratii
Sorin Cîmpeanu îți dorește ca elevii să se întoarcă în clase cât mai repede posibil[Sursa foto: PixaBay]

Sorin Cîmpeanu va avea o întâlnire cu reprezentanții AUR, miercuri, 6 ianuarie, pentru a discuta despre redeschiderea școlilor. 

Copreședintele AUR, George Simion spune că școala online este o utopie și că totul trebuie să revină la normal din data de 11 ianuarie, atunci când se sfârșește vacanța de iarnă.

De asemenea, George Simion mai spune că singurele instituții de învățământ care ar putea rămâne închise sunt cele care se află în zonele cu focare de infecție.


Abonează-te pe

Citește și:

COVID-19 Ungaria: Se redeschid școlile!

ȘOC în showbiz! Anca Serea a primit un diagnostic grav din partea medicilor

Programul de guvernare a fost depus la Parlament. Ce promite noul Guvern

Sorin Cîmpeanu, despre redeschiderea școlilor: "Cu toții ne dorim..."

Cât durează imunitatea după vaccinul anti-Covid! Explicațiile lui Alexandru Rafila

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Beauty

Tehnici de machiaj pentru începători

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri