Sorin Cîmpeanu, despre redeschiderea școlilor: „Orice scenariu este..."


Sorin Cîmpeanu vorbește despre decizia finală în ceea ce privește redeschiderea școlilor din România. Ce a precizat Ministrul Educației.


In articol:

Sorin Cîmpeanu susține că o decizie finală în ceea ce privește redeschiderea școlilor se va lua după data de 15 ianuarie. Ce a precizat Ministrul Educației în legătură cu școlile din România.

Sorin Cîmpeanu, despre redeschiderea școlilor

Sorin Cîmpeanu susține că elevii vor reîncepe învățământul online pe data de 11 ianuarie.

După data de 15 ianuarie se va lua o decizie finală în ceea ce privește redeschiderea școlilor și a grădinițelor.

Citeste si: Se măresc alocațiile cu 20%! Ce a declarat ministrul Raluca Turcan?

„Orice scenariu este deschis. Nu excludem absolut niciun scenariu – nici scenariul în care am putea avea o redeschidere în zone care înregistrează o incidenţă mai mică, nu excludem nici prioritizarea pe nivele de educație, nu excludem absolut niciun scenariu.

Însă, fiind vorba de sănătatea copiilor, elevilor, studenţilor şi cadrelor didactice, analiza trebuie făcută responsabil, cu datele pe masă, iar decizia trebuie luată de cei care au competenţă pe acest subiect”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

sorin cîmpeanu mesaj redeschidere scoli romania
Sorin Cîmpeanu a făcut declarații cu privire la redeschiderea școlilor după data de 15 ianuarie[Sursa foto: Facebook Sorin Cîmpeanu]

Sorin Cîmpeanu susține că pentru redeschiderea școlilor trebuie bifate mai multe criterii, cum ar fi situația epidemiologică și modul în care se desfășoară campania de vaccinare.

Citeste si: Schimbare majoră în școlile din România! Anunțul a fost făcut de ministrul Sporturilor

„Așteptăm aceste rezultate în data de 15 ianuarie până la orele 16:00, le coroborăm cu evoluția epidemiologică, rata de infectare, după care, luând în considerare și măsurile adoptate de alte state care se confruntă cu aceeași problemă, luând în considerare problemele specifice sistemului de educație – și precizez că am cerut o altă raportare, cu termen 11 ianuarie, cu privire la estimările elevilor care se află în risc cu privire la modul de derulare a procesului de învățământ online.

sorin cîmpeanu declaratii redeschidere scoli romania
Sorin Cîmpeanu a declarat că după data de 11 ianuarie va reveni învățământul online[Sursa foto: PixaBay]

În urma acestei analize, care trebuie să fie responsabilă, orice scenariu este deschis. Nu excludem absolut niciun scenariu – nici scenariul în care am putea avea o redeschidere în zone care înregistrează o incidenţă mai mică, nu excludem nici prioritizarea pe nivele de educație, nu excludem absolut niciun scenariu.”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Acești români vor intra imediat în carantină! Ce decizie s-a luat

Previziuni șocante! Ce vor păți, în curând, Prințul Harry și Meghan Markle

COVID-19 Ungaria: Se redeschid școlile!

De ce virusul Covid nu se extinde la toţi membrii unei familii, deşi locuiesc în aceeaşi casă? Explicaţia uluitoare a medicului Beatrice Mahler!

Bill Gates, primele declarații despre era post-coronavirus! Ce se va întâmpla în lume

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

Carmen Harra, previziuni sumbre pentru următorii 13 ani: „E sfârşitul lumii!”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri