De ce virusul Covid nu se extinde la toţi membrii unei familii, deşi locuiesc în aceeaşi casă? Explicaţia uluitoare a medicului Beatrice Mahler!


Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta din Capitală a răspuns la întrebarea de pe buzele tuturor.


In articol:

De ce virusul Covid nu se extinde la toţi membrii unei familii, deşi locuiesc în aceeaşi casă?

Virusul care a schimbat cursul întregii lumi a devenit din ce în ce mai greu de înţeles.

În ultima perioadă, sunt des întâlnite situaţiile în care, într-o familie cu patru-cinci membri, de exemplu, doar unul, doi sau chiar trei dintre aceştia se infectează cu noul virus, ceilalţi fiind negativi, cu toate că locuiesc sub acelaşi acoperiş. Sunt, de asemenea, situaţii în care soţia şi copiii sunt infectaţi, dar soţul nu.

Citeste si: Cât durează imunitatea după vaccinul anti-Covid! Explicațiile lui Alexandru Rafila

A început campania de vaccinare anti-Covid-19
A început campania de vaccinare anti-Covid-19[Sursa foto: Captura Digi24]

Imunitatea, cea mai importantă armă în lupta cu SARS-COV-2

Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta din Capitală, confirmă existenţa unor astfel de situaţii şi vine cu o explicaţie halucinantă.

„Pe de o parte, putem avea persoane care nu dezvoltă simptome ale bolii și atunci, cel puțin conform definiției de caz, ele nu sunt testate și practic, nu depistăm cazul pozitiv pentru că el nu s-a testat.

Dar există și posibilitatea ca persoanele respective să aibă o imunitate bună, o imunitate de moment care să permită ca această infecție să nu se producă în corpul lor. Sunt studii în acest sens, nu sunt date publicității, dar se ridică problema unui sistem imunitar eficient”, a arătat dr. Beatrice Mahler într-o intervenție la Digi24.

Dr. Beatrice Mahler: ,,Vaccinul este solu ţia!

„Ce trebuie să reținem însă este că sistemul imunitar nu este constantă permanentă în viața noastră, el variază foarte mult în funcție de factori externi, de stres, de modul în care ne alimentăm, de respectarea orelor de somn. Or, dacă aceste lucruri se modifică de la o săptămână la alta, și răspunsul imun al organismului nostru față de orice boală, față de orice infecție se modifică. Prin urmare, nu trebuie să ne bazăm pe imunitatea naturală, ci trebuie să găsim soluții- și vaccinul este o soluție- să stimulăm imunitatea și să ajutăm formarea de anticorpi în organism specifici bolilor cu care riscăm să ne întâlnim”, a explicat dr. Beatrice Mahler.

A început campania de vaccinare anti-Covid-19
A început campania de vaccinare anti-Covid-19[Sursa foto: Captura Digi24]

,,O ventilație adecvată scade riscul de infecție”

Medicul susţine că nu trebuie să ne ferim de curenţii de aer, ci dimpotrivă, aceştia pot scădea ricscul de infecţie, alături de purtarea măştii şi spălatul corect al mâinilor.

Citeste si: Un bărbat de 75 de ani din Israel a făcut infarct după ce a fost vaccinat împotriva Covid-19

„Într-adevăr, acolo unde există o expunere la un mediu în care cantitatea de virus este foarte mare, riscul de boală este mult mai mare. De aceea, este extrem de important, atunci când suntem la locul de muncă sau într-o încăpere, ferestrele să fie permanent deschise, ventilația să fie adecvată, pentru că o ventilație adecvată scade riscul de infecție. Sigur, la această ventilație adecvată să se adauge și spălatul mâinilor și purtarea măștilor. Dar acel 'curent', cum îl cunoaștem popular, de fereastră/ușă deschisă și de care ne ferim, în acest caz, atunci când vorbim de boli cu transmitere aeriană, este o soluție eficientă de prevenție”, a atras atenția dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București.

 

Autor: Thalida Trofin


Abonează-te pe

Citește și:

NOTEAZĂ: Rețetă de conopidă gratinată la cuptor

Postul Antena 1, acuzat de REGIE! Cine trebuia să câștige finala Asia Express

DESCOPERĂ: Dieta cu BANANE. Slăbește 5 kg în 7 zile

CITEȘTE: Femeia SĂGETĂTOR. Cum gândește, ce personalitate are, compatibilitate cu alte zodii

CITEȘTE: Ce înseamnă când visezi ȘERPI

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking

NOTEAZĂ: Cum faci blatul de tort din biscuiți pisați

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri