Rulouri cu scorțișoară și ciocolată! Un desert delicios, pregătit după rețeta Roxanei Blenche: „Punem deasupra cremă de brânză, răzuim puțină ciocolată și desertul este gata.”

Rulouri cu scorțișoară și ciocolată! Un desert delicios, pregătit după rețeta Roxanei Blenche: „Punem deasupra cremă de brânză, răzuim puțină ciocolată și desertul este gata.”
Rulouri cu scorțișoară și ciocolată! Un desert delicios, pregătit după rețeta Roxanei Blenche: „Punem deasupra cremă de brânză, răzuim puțină ciocolată și desertul este gata.”

Află din rândurile următoare cum prepară chef Roxana Blenche rețeta sa de rulouri cu scorțișoară și ciocolată.

Chef Roxana Blenche a venit în fața urmăritorilor săi din mediul online cu o nouă rețetă. De data aceasta este vorba de un desert delicios: rulouri cu scorțișoară și ciocolată.

Rețeta de rulouri cu scorțișoară și ciocolată a Roxanei Blenche

Citește și: Parmigiana de vinete! Chef Roxana Blenche ne învață cum să gătim acest preparat italienesc: „De fiecare dată când merg în Italia și călătoresc, reîncerc acest preparat.”

Citește și: Rețeta de plăcintă de dovlecei a Roxanei Blenche: „Doamne, sunt așa de bune aceste plăcinte! Trebuie neapărat să le încercați.”

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Ingrediente:

  • 200 de grame de ciocolată cu lapte pentru prăjituri;
  • 200 de grame cremă de brânză;
  • 200 de grame zahăr brun;
  • 20 de grame de drojdie proaspătă;
  • 2 ouă;
  • 300 de ml de lapte;
  • 200 de grame de unt;
  • 100 grame zahăr pudră;
  • 500 de grame de făină;
  • 2 linguri de scorțișoară;
  • un praf de sare;
  • 150 de ml de apă;
  • 50 ml de ulei de floarea soarelui.  

Mod de preparare:

Chef Roxana Blenche a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei:

Am încălzit puțin laptele. El trebuie să fie călâi. Adăugăm o lingură din cantitatea de zahăr brun și punem drojdia proaspătă. O zdrobim foarte bine și amestecăm în compoziție. După care, lăsăm 10 minute ca aceasta să acționeze.

Punem făina în bolul robotului de bucătărie. Adăugăm cele două ouă. Punem un praf de sare, apoi adăugăm drojdia cu laptele și dăm drumul la mixer. Acum adăugăm și apă. Am mai adăugat un extra de 150 de grame de făină și am frământat foarte bine. Acum, vom adăuga o parte din unt. Adăugăm 100 de grame de unt. Ideea e ca untul să fie la temperatura camerei. Tot timpul când lucrăm cu prăjiturile, acesta trebuie să fie temperat.
Aluatul este gata.

Citește și: Urșii circulă liberi pe șoselele din România, iar turiștii se opresc să se fotografieze cu ei! Riscurile la care se expun cei care interacționează cu urșii- kanald.ro

Citește și: Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit- stirilekanald.ro

Ca să nu se lipească adăugăm puțin ulei de floarea soarelui.

Punem un prosop deasupra și lăsăm timp de o oră la dospit. Punem puțin ulei de floarea soarelui. Ungem aluatul cu unt. Acum adăugăm zahărul brun, pudra de scorțișoară. Luăm ciocolata și o tocăm la cuțit. Pregătim o ață dublă, pentru că așa vom tăia rulourile. Aluatul fiind foarte elastic, nu o să îl puteți tăia folosind cuțitul. Acum tăiem ruloul. Băgăm ața pe o parte și pe alta a mâinii, băgăm pe dedesubt, strângem și avem primul rulou.
Acum am luat o tavă. O ungem foarte bine cu unt. Acestea sunt rulourile. Le lăsăm 10 minute să dospească, după care le punem în cuptor la 180 de grade, timp de 40 de minute. Rulourile sunt gata, le-am scos din cuptor. Atâta timp cât ele sunt fierbiți, pregătim repede crema de brânză, pe care am frecat-o cu zahăr pudră. Punem deasupra, răzuim puțină ciocolată și desertul este gata
.”, a explicat chef Roxana Blenche pe TikTok.



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Desertul verii! Prăjitura cu vișine, rețeta bunicii Gherghina de pe TikTok: „I-am pus și zahăr pudră.”

4 zodii care amână căsătoria cât pot de mult. Le e frică să facă pasul decisiv în relație

Andreea Marin și Mihai Petre, filmați într-un hotel! Cum au fost surprinși cei doi?! Imaginile au ajuns pe internet

Electric Castle 2024. Programul zilei de vineri a festivalului. Cine urcă pe main stage

Zacuscă de gogonele, rețeta Paulei Chirilă. “Este excepțională. E simplu.”

Faruk a lăsat în urma decesului său o scrisoare emoționantă. Vizionează episodul 17 al serialului „Tablou de familie” online live, în această seară, începând cu ora 20:00

Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!


Cookies