Rulada cu crema si banane, perfecta pentru mesele de Sarbatori!

Rulada cu crema si banane, perfecta pentru mesele de Sarbatori!
Rulada cu crema si banane, perfecta pentru mesele de Sarbatori!

Aceasta reteta este gata in mai putin de o ora si este foarte usoara!

 

Ingrediente reteta Rulada cu crema si banane
Ciocolata 150 grame
Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)10 ml
Faina 100 grame
Frisca 100 ml
Margarina 200 grame
Oua 8 buc
Unt 10 grame
Zahar tos 200 grame
Zahar vanilat 1 pliculet
Alte ingrediente: 50 ml apa, 2-3 banane, alune
Mod
de preparare
Pentru aluat, se freaca 4 galbenusuri cu cele doua tipuri de zahar (100 g zahar si 1 plic zahar vanilat) pana cand se obtine o crema spumoasa, se adauga un ou intreg si se amesteca bine. Se adauga faina, putin cate putin, si apoi albusurile batute spuma. Aluatul se toarna in tava mare de aragaz, tapetata cu hartie de copt unsa cu putin unt.
Se intinde aluatul cu o spatula si se da la cuptor pentru 10 minute. Dupa copt, se scoate cu tot cu hartie si se acopera cu un prosop curat de bucatarie, foarte usor umezit.
Pentru crema, zaharul (100 g) si apa se fierb la foc mic pana se obtine un sirop gros care se varsa incet peste galbenusuri, amestecand continuu pana la completa racire.
Se adauga margarina, ciocolata( 100 g) topita la bain-marie si esenta de rom. Se amesteca bine.
Se desface rulada si se indeparteaza hartia, rulada se intinde usor si se umple cu crema peste care se aseaza bananele curatate. Se ruleaza inapoi, usor si se aseaza pe platoul de servit.
Rulada se unge cu un strat de frisca batuta, se stropeste cu furculita cu ciocolata topita la bain-marie si se orneaza cu alune sfaramitate.
Se da la rece pana a doua zi.
Sursa

Ingrediente reteta Rulada cu crema si banane

Ciocolata 150 grame

Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)10 ml
Faina 100 grame
Frisca 100 ml 
Margarina 200 grame
Oua 8 buc
Unt 10 grame
Zahar tos 200 grame
Zahar vanilat 1 pliculet
Alte ingrediente: 50 ml apa, 2-3 banane, alune 

Mod de preparare


Pentru aluat, se freaca 4 galbenusuri cu cele doua tipuri de zahar (100 g

zahar si 1 plic zahar vanilat) pana cand se obtine o crema spumoasa, se adauga un ou intreg si se amesteca bine. Se adauga faina, putin cate putin, si apoi albusurile batute spuma. Aluatul se toarna in tava mare de aragaz, tapetata cu hartie de copt unsa cu putin unt. Se intinde aluatul cu o spatula si se da la cuptor pentru 10 minute. Dupa copt, se scoate cu tot cu hartie si se acopera cu un prosop curat de bucatarie, foarte usor umezit.


Pentru crema, zaharul (100 g) si apa se fierb la foc mic pana se obtine un sirop gros care se varsa incet peste galbenusuri, amestecand continuu pana la completa racire. Se adauga margarina, ciocolata( 100 g) topita la bain-marie si esenta de rom. Se amesteca bine.

Se desface rulada si se indeparteaza hartia, rulada se intinde usor si se umple cu crema peste care se aseaza bananele curatate.
Se ruleaza inapoi, usor si se aseaza pe platoul de servit.Rulada se unge cu un strat de frisca batuta, se stropeste cu furculita cu ciocolata topita la bain-marie si se orneaza cu alune sfaramitate. Se da la rece pana a doua zi.

Sursa

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Anunțul făcut de Casa de Pensii cu privire la mamele care au avut concediu pentru creșterea copilului. Ce trebuie să știe acestea?

Cum arăta Laura Vicol, acum 10 ani. Imaginile au rămas pe internet, deși ea e acum ”alt om”

Exclusiv | Alexandru Papadopol cununie în biserică, în mare secret. AVEM IMAGINILE! Cum arăta mireasa Cristiana și cine au fost nașii

VIDEO Ce a făcut-o pe Carmen de la Sălciua să reacţioneze dur: "Se face extraordinar de mult circ". Artista și-a pierdut cumpătul când a văzut cu ce se confruntă

Cine se temea pentru viața Alinei Sorescu: „Fata asta o să ajungă ca Mădălina Manole”

Ce se întâmplă cu Julia la câteva zile după operația de rinoplastie. Fosta concurentă le-a dezvăluit fanilor care este starea ei: „Sunt bubuită, mă simt extrem de…”

VIDEO Adrian a fost înghițit de o balenă. Mamiferul a apărut de sub caiac, l-a înghițit și apoi l-a eliberat: "Am crezut că m-a mâncat"


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies