Aceasta reteta este gata in mai putin de o ora si este foarte usoara!
Ingrediente reteta Rulada cu crema si banane
Ciocolata 150 grame
Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)10 ml
Faina 100 grame
Frisca 100 ml
Margarina 200 grame
Oua 8 buc
Unt 10 grame
Zahar tos 200 grame
Zahar vanilat 1 pliculet
Alte ingrediente: 50 ml apa, 2-3 banane, alune
Pentru aluat, se freaca 4 galbenusuri cu cele doua tipuri de zahar (100 g zahar si 1 plic zahar vanilat) pana cand se obtine o crema spumoasa, se adauga un ou intreg si se amesteca bine. Se adauga faina, putin cate putin, si apoi albusurile batute spuma. Aluatul se toarna in tava mare de aragaz, tapetata cu hartie de copt unsa cu putin unt.
Se intinde aluatul cu o spatula si se da la cuptor pentru 10 minute. Dupa copt, se scoate cu tot cu hartie si se acopera cu un prosop curat de bucatarie, foarte usor umezit.
Pentru crema, zaharul (100 g) si apa se fierb la foc mic pana se obtine un sirop gros care se varsa incet peste galbenusuri, amestecand continuu pana la completa racire.
Se adauga margarina, ciocolata( 100 g) topita la bain-marie si esenta de rom. Se amesteca bine.
Se desface rulada si se indeparteaza hartia, rulada se intinde usor si se umple cu crema peste care se aseaza bananele curatate. Se ruleaza inapoi, usor si se aseaza pe platoul de servit.
Rulada se unge cu un strat de frisca batuta, se stropeste cu furculita cu ciocolata topita la bain-marie si se orneaza cu alune sfaramitate.
Se da la rece pana a doua zi.
Sursa
Ingrediente reteta Rulada cu crema si banane
Ciocolata 150 grame
Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)10 ml
Faina 100 grame
Frisca 100 ml
Margarina 200 grame
Oua 8 buc
Unt 10 grame
Zahar tos 200 grame
Zahar vanilat 1 pliculet
Alte ingrediente: 50 ml apa, 2-3 banane, alune
Mod de preparare
Pentru aluat, se freaca 4 galbenusuri cu cele doua tipuri de zahar (100 g
zahar si 1 plic zahar vanilat) pana cand se obtine o crema spumoasa, se adauga un ou intreg si se amesteca bine. Se adauga faina, putin cate putin, si apoi albusurile batute spuma. Aluatul se toarna in tava mare de aragaz, tapetata cu hartie de copt unsa cu putin unt. Se intinde aluatul cu o spatula si se da la cuptor pentru 10 minute. Dupa copt, se scoate cu tot cu hartie si se acopera cu un prosop curat de bucatarie, foarte usor umezit.
Pentru crema, zaharul (100 g) si apa se fierb la foc mic pana se obtine un sirop gros care se varsa incet peste galbenusuri, amestecand continuu pana la completa racire. Se adauga margarina, ciocolata( 100 g) topita la bain-marie si esenta de rom. Se amesteca bine.
Se desface rulada si se indeparteaza hartia, rulada se intinde usor si se umple cu crema peste care se aseaza bananele curatate.
Se ruleaza inapoi, usor si se aseaza pe platoul de servit.Rulada se unge cu un strat de frisca batuta, se stropeste cu furculita cu ciocolata topita la bain-marie si se orneaza cu alune sfaramitate. Se da la rece pana a doua zi.
Sursa Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro