Rosii à la Romana, reteta de vara pe care trebuie sa o incerci


Daca te-ai saturat de salata de rosii, incearca reteta de mai jos si nu vei regreta. Rosiile à la Romana vor deveni mancarea ta preferata din aceasta vara! Este un preparat delicios, usor de facut, bun fie la pranz, fie la cina.

Ingrediente:
- 6 rosii,
- 150 g orez,
- 1 ceapa,
- 1 ceapa verde,
- 2 linguri ulei,
- sare si piper,
- piept de pui,
- cartofi, ciuperci

Mod de preparare:
1. Se curata rosiile si se scobesc de miez. Se presara sare si piper in interiorul lor. Pulpa scoasa se mixeaza in robot. in cele doua linguri de ulei se caleste ceapa tocata marunt, se inmoaie orezul si se prajeste si el aproximativ 5 minute, pana se rumeneste putin.

2. Se adauga pulpa rosiilor si se aduce la fierbere. Se trage tigaia de pe foc si se condimenteaza dupa gust. Apoi se umplu rosiile cu compozitia respectiva. Se ia un vas roman (din material termorezistent) care se tine cufundat in apa pret de 20 de minute.

3. La baza vasului se aseaza un rand format din piept de pui, cartofi si ciuperci peste care se pun rosiile umplute cu orez. Vasul se introduce la cuptor pentru doua ore si jumatate. Dupa doua ore se ia capacul vasului pentru ca ingredientele sa se rumeneasca. Se lasa sa se racoreasca. Se servesc la temperatura camerei.

Sursa: bucataresele.md


Clipul zilei pe KANALD.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Pentru tine

Carmen Harra a prevăzut pandemia de coronavirus. Ce spunea că se va întâmpla cu România

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri