Rețete pentru sărbătorile de iarnă: ce aperitive să faci pentru masa de Crăciun

Rețete pentru sărbătorile de iarnă: ce aperitive să faci pentru masa de Crăciun
Rețete pentru sărbătorile de iarnă: ce aperitive să faci pentru masa de Crăciun

Aperitivele nu au cum să lipsească de pe masa de Crăciun. Iată câteva rețete, din care să vă inspirați pentru a pregăti cele mai bune gustări de sărbătoare.

Masa de Crăciun trebuie să includă, neapărat, și câteva aperitive festive. Dacă vreți să vă impresionați invitații, puteți încerca să pregătiți unele gustări mai speciale, care vor avea și un aspect de sărbătoare. 

Aperitivele de Crăciun deschid sărbătorile de iarnă

Orice masă festivă începe cu un aperitiv. Anul acesta, de Crăciun, pregătiți-vă să-i surprindeți pe cei dragi cu gustări delicioase, care să se potrivească perfect cu magia acestei sărbători. 

Conform tradiției, pe masa de Crăciun trebuie să apară aperitivele clasice românești. Aici vorbim despre tobă, lebăr, piftie, salată de Boeuf sau deja celebrul șorici. Pe lângă acestea, puteți să veniți și cu unele idei mai sofisticate. 

Noi vă sărim în ajutor, cu 3 rețete de aperitive festive, ideale pentru masa de Crăciun. Cu siguranță vor fi pe placul tuturor invitaților, indiferent de preferințele fiecăruia. 

1. Aperitiv cu șuncă și cașcaval

2. Biluțe din somon afumat și cremă de brânză 

3. Salată cu creveți și mousse de avocado 

Cum se prepară cele mai bune aperitive de Crăciun

Aperitivele cu șuncă și cașcaval pot fi pregătite în mai multe feluri, în funcție de imaginația fiecăruia. Dar pentru că vorbim despre masa de Crăciun, trebuie să le aranjați într-un mod mai deosebit. 

Astfel, puteți pregăti un aperitiv din șuncă și cașcaval, în formă de tort. Da, ați citit bine. 

Ingrediente:

  • 200 grame de șuncă felii
  • 200 grame de cașcaval felii
  • roșii cherry
  • scobitori
  • unt sau cremă de brânză

Mod de preparare:

Pe un platou, așezați o felie de cașcaval, o ungeți cu unt sau cu cremă de brânză, apoi puneți o felie de șuncă și continuați așa, până terminați toate mezelurile.

La final, tăiați cu un cuțit ascuțit fâșii de 2-3 centimetri, după care pe acestea le tăiați în cuburi. 

În fiecare pătrățel, înfigeți câte o scobitoare, iar în vârf îi puneți câte o roșie cherry. 

Biluțele din somon afumat și cremă de brânză reprezintă un aperitiv mai sofisticat, dar extrem de ușor de preparat. 

Ingrediente:

  • 150 grame de somon afumat
  • 200 grame de cremă de brânză
  • câteva fire de ceapă verde 
  • nucă
  • merișoare
  • mărar
  • semințe de susan negru 

Mod de preparare:

Somonul afumat trebuie tocat cât mai mărunt. După aceea, îl amestecați cu crema de brânză.

Tocați ceapa verde și adăugați-o în compoziție. De asemenea, și celelalte ingrediente, nuca, merișoarele și mărarul, trebuie mărunțite, înainte de a le folosi. Din compoziția obținută, formați biluțe, pe care le dați prin nucă, prin mărar sau prin merișoare, în funcție de preferințele fiecăruia. Cel mai bine ar fi să faceți câteva biluțe cu fiecare ingredient, ca să fiți sigure că veți mulțumi pe toată lumea. 

Citește și: Emoții URIAȘE în „Casa iubirii”! Moldo îi oferă inelul Kirei! Este pentru prima dată când se întâmplă așa ceva în emisiune- kanald.ro

Citește și: ALERTĂ NASA! Un obiect misterios ce seamănă cu o navă spațială se îndreaptă cu o viteză orbitoare spre Pământ și pare "să emită periodic jeturi de gaz și praf"- stirilekanald.ro

Salata cu creveți și mousse de avocado va aduce pe masa dumneavoastră o notă de rafinament. 

Ingrediente:

  • câteva frunze de salată verde
  • o lingură de creveți prefierți
  • o lingură de mousse de avocado cu ou
  • două felii de mandarină
  • sare
  • ulei de măsline
  • oțet 

Mod de preparare:

Spălați frunzele de salată și rupeți-le în bucăți mici. Creveții trebuie să fie fierți înainte de a-i folosi în salată. Pentru mousse de avocado cu ou aveți nevoie de trei linguri de avocado pasat, un gălbenuș de ou fiert, trei linguri de smântână, două linguri de zeamă de lămâie și sare. 

Amestecați avocado cu smântâna și cu zeama de lămâie. Apoi puneți gălbenușul pasat și mixați totul cu blenderul. Adăugați sare după gust și gata. 

Foile de salată le amestecați cu oțet, ulei de măsline și sare. După aceea, într-o cupă, puneți salată, mousse de avocado amestecat cu creveți și deasupra cuburi de mandarină. La final, mai puneți câte un crevete sau doi în fiecare bol, dar aceștia să nu fie amestecați cu mousse de avocado, ci simpli. 

În loc de foi de salată, puteți folosi și tartine, pentru un aperitiv mai consistent. Peste tartină puneți mousse de avocado, iar deasupra creveți. 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Alina Sorescu, confesiuni „În oglindă”: „Nu mă gândeam niciodată că o să fie atât de complicat să ies din colivia în care eram”

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Când a murit, de fapt, Ștefania Szabo? Rezultatele autopsiei răstoarnă ancheta în cazul decesului subit al doctoriței

Unde au fost văzuți ultima dată Roman și Anna Novak schimbă complet modul în care este privit cazul. Părinții soției milionarului au făcut un GEST DISPERAT când au aflat teribila veste. Ce s-a întâmplat cu ei

Alina Ceușan a apelat la ajutorul unei bone filipeneze. Ce sumă a scos din buzunar creatoarea de conținut pentru a o aduce în țară: “Ele pleacă acasă la o anumită perioadă.”

El a fost și va rămâne marea iubire a celebrei Hande Ataizi, care joacă rolul Cana în serialul "Fata de la fereastră"! Iată cu cine a fost căsătorită îndrăgita actriță

Elevă de clasa a IX-a, răpită, bătută și umilită de 6 colege din cauza unui băiat! I-au furat telefonul și au agresat-o minute întregi pe o stradă din apropierea școliI


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies