REȚETE DE CRĂCIUN. Tiramisu autentic - Rețeta originală de la un celebru bucătar italian


Acesta este cel mai bun tiramisu. Nu ai cum sa ii rezisti! Se face rapid si este o placere sa il savurezi cu familia.


In articol:

Tiramisu autentic - Ingrediente:

500 g mascarpone
350 g piscoturi
200 ml smantana dulce
10 linguri zahar
6 oua separate
cafea rece
cacao pudra
lichior

Tiramisu autentic - Mod de preparare:

Se mixeaza galbenusurile cu zaharul.

Citeste si: Albă că zăpada - REGINA PRĂJITURILOR DE CASĂ. Aşa o făcea bunica la fiecare sărbătoare

Se mixeaza albusurile spuma, apoi se adauga mascarponele in compozitie si se omogenizeaza.

Se adauga lichiorul si smantana si se omogenizeaza.

Citeste si: Piftie ca la bunica. AŞA se face o piftie delicioasă pentru mesele românilor

Se cufunda piscoturile in cafea, apoi se aranjeaza un strat pe un platou. Se acopera cu crema pregatita cu mascarpone si cu putina cacao.

Se acopera cu al doilea strat de piscoturi, apoi se repeta cu un strat de mascarpone, unul de cacao si tot asa pana la final.
Se lasa tava in frigider 2-3 ore.

Citeste si: Cozonac a la Chef Cătălin Scărlătescu - reţeta desertului preferat al românilor, nelipsit de pe masă de Sărbători

tiramisu autentic

Tiramisu fără cafea

Aceasta reteta este gata in doar 15 minute si este absolut delicioasa, chiar si fara cafea. Nu iti face griji in legatura cu aroma. Lipsa cafelei nu strica gustul prajiturii tiramisu, ba chiar il face mai interesant. Asadar, e timpul sa incercam ceva nou.

Citeste si: Fulg de nea - Fursecuri magice pentru zile ca-n povesti de Craciun

Ingrediente necesare pentru tiramisu fara cafea: 500 grame de piscoturi, 500 grame de mascarpone, 200 de mililitri de smantana pentru frisca, 5 linguri de zahar pudra, esenta de vanilie

Pentru sirop, ai nevoie de: 500 de mililitri de apa, 250 grame de zahar, esenta de migdale. Prajitura se orneaza cu cacao, iar acest ingredient poate inlocui cu desavarsire cafeaua.

Mod de preparare: Bate smantana pentru frisca cu mascarpone. Ambele trebuie sa fie la temperatura camerei. Din smantana si mascarpone trebuie sa obtii o crema densa, omogena. Incorporeaza zaharul pudra si esenta de vanilie si mixeaza aproximativ 2 minute.Apa si zaharul se pun la foc mediu. Amesteca pana cand zaharul se dizolva complet in apa. Cand siropul da in clocot, ia craticioara de pe aragaz.

Citește continuarea AICI. 


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Lidia Buble iubește din nou?! „Sunt îndrăgostită!”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri