REȚETE DE CRĂCIUN. Nu mai pune niciodată așa ceva în salata boeuf - Greșeala asta îi strică gustul

salata boeuf
REȚETE DE CRĂCIUN. Nu mai pune niciodată așa ceva în salata boeuf - Greșeala asta îi strică gustul

Salata boeuf este nelipsită de pe mesele românilor şi poate fi preparată în multe variante.

 

REȚETE DE CRĂCIUN. Numele salatei provine din bucătăria franţuzească, unde termenul de "boeuf" înseamnă "vită". lata boeuf poate fi servită ca aperitiv sau ca şi garnitură pentru fripturi.

Citeste si: Rețete Crăciun. Cea mai simplă prăjitură pentru masa de Crăciun- Se face din 3 ingrediente și e gata în 10 minute

REȚETE DE CRĂCIUN. Este recomandat să se folosească carnea de vită, nu cea de pui.

Carnea de vită, deşi sunt puţini care ştiu acest lucru, este cea care dă cu adevărat gust salatei.

Citeste si: Albă că zăpada- REGINA PRĂJITURILOR DE CASĂ. Aşa o făcea bunica la fiecare sărbătoare

Ingrediente salată boeuf

400 g carne vită

-300 g cartofi roşii

-200 g morcov

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

-200 g mazăre (opţional)

-200 g gogoşar acru

-200 g castraveţi în oţet

-150 g maioneză

-sare, piper

Salata boeuf

Mod de preparare salata boeuf

Carnea se spală şi se fierbe în apă cu sare (sau condimente). Legumele se curăţă, se spală şi se fierb în apă cu sare.

Citeste si: Cozonac a la Chef Cătălin Scărlătescu- reţeta desertului preferat al românilor, nelipsit de pe masă de Sărbători

Dupa ce s-au răcit se toacă totul mărunt, inclusiv gogoşarii şi castraveţii. Acestia din urmă se pun la scurs într-o sită (nu se storc) ca să nu lase multă zeamă şi să înmoaie maioneza.

salata boeuf

Se amesteca toate ingredientele într-un vas mare si se adaugă maioneza din care opriţi şi pentru ornat. Se decorează cu fâşii de castravete murat, gogoşari, frunze de pătrunjel, frunze legume murate sau măsline, după preferinţe.

Citeste si: Prăjitura Raffaello- cea mai delicioasă rețetă pentru Crăciun! Nu necesită coacere

Este recomandat să se folosească carnea de vită, nu cea de pui.

Carnea de vită, deşi sunt puţini care ştiu acest lucru, este cea care dă cu adevărat gust salatei.

Citeste si: Cum preparăm cea mai delicioasă tobă de casă, un preparat nelipsit de pe mesele românilor în perioada Sărbătorilor

Sursa: Antena3



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

A avut loc un cutremur în România, duminică dimineață!

Oana Roman, momente dramatice, EXCLUSIV: ”O relație abuzivă și toxică...”

„Vai și amar de voi, sunteți niște terminate” Culiță Sterp TUNĂ ȘI FULGERĂ, după ce soția lui a fost criticată în urma imaginilor de la botez. Ce mesaj ȘOCANT a transmis

Situație complet neașteptată la Casa Iubirii! Este pentru prima dată când se întâmplă asta. Concurenţii sunt uluiţi: "Nu îmi vine să cred". Andreea Mantea intervine prompt: "Cadru mare vă rog dragi colegi"

HOROSCOP 2019, cu Mihai Voropchievici. Racii vor avea un an cu adevărat fabulos. Vărsătorii vor câștiga foarte mulți bani

Ionel Ganea le cere oamenilor să se roage pentru fiul său. Ce a spus acesta despre declarațiile făcute de soția sa: „O reacție izvorâtă din durere”

Reacție dură de la Moscova, după victoria lui Nicușor Dan. Ideologul lui Vladimir Putin: ”Nimeni nu va observa acest lucru”. Ce acuzații îi aduce lui Macron


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies