Reteta zilei. Pastrav umplut cu nuca (reteta imparateasca)

Reteta zilei. Pastrav umplut cu nuca (reteta imparateasca)
Reteta zilei. Pastrav umplut cu nuca (reteta imparateasca)

Nu trebuie sa pleci prea departe pentru a gasi adevaratele retete romanesti. Doar sa nu te indepartezi de ulita satului!

 

S-a intamplat sa ajung de cateva ori la Sambata de Sus la vrema dezlegarilor la peste. Ferice de mine! – mi-am zis, si nu neaparat pentru ca imi plac bucatele de peste – si-mi plac! –, cat pentru ca acolo stiu eu pe cineva care pregateste pastravii, in fel si chip, dupa savuroase reţete culese de prin sat ori create de ea. Unde mai pui ca pastravul e proaspat prospacior, caci iazul e la numai caţiva metri de usa bucatariei.
Asa se face ca am gustat intr-o seara minunea de pastrav umplut cu nuca (nuci sunt din belsug pe-acolo) in aluat de foitaj (lux culinar imprumutat, de veacuri, de la neamurile cu care romanii ardeleni au trait alaturi, in granitele imperiului austro-ungar), si n-am rezistat sa nu-i cer reţetele.
La doi pastravi, avea sa-mi spuna, avem nevoie de 100 g ceapa, 100 g miez de nuca, un ou, 10 g usturoi, 50 ml ulei, 10 g sare, 1 g piper, 100 g foitaj, 1 g rozmarin.
"Cu un cuţit bine ascuţit, pastravul se despica pe sira spinarii, scoţand sira si coastele, se eviscereaza, iar apoi se spala.
Citeste mai departe toate detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI.

S-a intamplat sa ajung de cateva ori la Sambata de Sus la vrema dezlegarilor la peste. Ferice de mine! – mi-am zis, si nu neaparat pentru ca imi plac bucatele de peste – si-mi plac! –, cat pentru ca acolo stiu eu pe cineva care pregateste pastravii, in fel si chip, dupa savuroase reţete culese de prin sat ori create de

ea. Unde mai pui ca pastravul e proaspat prospacior, caci iazul e la numai caţiva metri de usa bucatariei.

Asa se face ca am gustat intr-o seara minunea de pastrav umplut cu nuca (nuci sunt din belsug pe-acolo) in aluat de foitaj (lux culinar imprumutat, de veacuri, de la neamurile cu care romanii ardeleni au trait alaturi, in granitele imperiului austro-ungar), si n-am rezistat sa nu-i cer reţetele.


La doi pastravi, avea sa-mi spuna, avem nevoie de 100 g ceapa, 100 g miez de nuca, un ou, 10 g usturoi, 50 ml ulei, 10 g sare, 1 g piper, 100 g foitaj, 1 g rozmarin."Cu un cuţit bine ascuţit, pastravul se despica pe sira spinarii, scoţand sira si coastele, se eviscereaza, iar apoi se spala. 

Citeste mai departe toate detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

VIDEO Deși Robert a început să îi aducă acuzații Veronicăi, conflictul s-a mutat instant între Dorobanțu și Criss! Care să fie cauza? "Nu vreau să-ți aduc aminte că ești domnișoară, că dacă nu, vorbim de la bărbat la bărbat!"

Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante

A murit în Vinerea Mare! Celebru artist român s-a stins fulgerător

Dorobanțu ripostează DUR: "Păi cum să-i zici la un bărbat, tu ca femeie că el e șeful meu. Unde este demnitatea ta?". Concurentul din Casa Iubirii critică în termeni aspri comportamentul și acţiunile Patriciei. Ce acuzaţii îi aduce

Cât mai durează până când recalcularea pensiilor se încheie? Președintele Casei Naționale de Pensii Publice a anunțat

Pensionarii vor primi mai mulți bani la pensie în mai 2025. Vor încasa retroactiv banii, după 8 luni de întârziere

Imagini cutremurătoare cu Rareș Ion, tânărul care a murit după supradoză, filmate de Maru. Se vede clar cum i-a procurat substanțe interzise, deși neagă că ar avea o implicare. Prietena lui Rareș rupe tăcerea: "Își bătea joc de el"


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies