Reteta zilei de vineri. Paine frageda cu tarate, ulei si seminte


La Moara Vlasiei se fac vreo 6.000 de paini pe zi. În satul din vechii codri voievodali, mamaliguta face concurenta painii doar iarna, cand se apropie Craciunul si la toata casa se taie cate un purcel. Painea-i de baza, la timp de vara.

 

De la Balotesti, la dreapta, spre Manastirea Caldprusani. Drumul trece prin sate lungi, strajuite din zare de ramasite din codrii Vlasiei. Pana sa ajungi la apa Cociovalistei - al carei nume e dat de plaurul pe care, mai demult, locuitorii il foloseau in loc de pluta, sa treaca apa de la un mal la altul; „cocioc” inseamna „plaur” - opresti la brutarie sa cumperi o paine. Paine rotunda, semialba si cu un gust tocmai potrivit sa-l asociezi cu cel al carnii preparate pe gratarul cu carbuni, la umbra padurii. Ori, daca mergi la manastire si-i zi de pomenire a mortilor, tot aici opresti sa cumperi colaci sau prescuri. Se stie ca la brutaria din Moara Vlasiei (Ilfov) poti gasi painea pentru hrana sau pentru pomenire, dupa cum ai nevoie.
Painea frageda cu tarate, seminte si ulei se face, dupa reteta brutaresei, astfel:
Ai trebuinta de: un kg faina, 500 g tarate de grau, o lingura cu sare, drojdie cat o nuca, susan, mac, migdale, 300 ml apa sau bors, 150 ml ulei.
Afla cum se prepara de pe ANTENA SATELOR.

De la Balotesti, la dreapta, spre Manastirea Caldprusani. Drumul trece prin sate lungi, strajuite din zare de ramasite din codrii Vlasiei. Pana sa ajungi la apa Cociovalistei - al carei nume e dat de plaurul pe care, mai demult, locuitorii il foloseau in loc de pluta, sa treaca apa de la un mal la altul; „cocioc” inseamna „plaur” - opresti la brutarie sa cumperi o paine. Paine rotunda, semialba si cu un gust tocmai potrivit sa-l asociezi cu cel al carnii preparate pe gratarul cu carbuni, la umbra padurii. Ori, daca mergi la manastire si-i zi de pomenire a mortilor, tot aici opresti sa cumperi colaci sau prescuri. Se stie ca la brutaria din Moara Vlasiei (Ilfov) poti gasi painea pentru hrana sau pentru pomenire, dupa cum ai nevoie. 

Painea frageda cu tarate, seminte si ulei se face, dupa reteta brutaresei, astfel:

Ai trebuinta de: un kg faina, 500 g tarate de grau, o lingura cu sare, drojdie cat o nuca, susan, mac, migdale, 300 ml apa sau bors, 150 ml ulei.

Afla cum se prepara de pe ANTENA SATELOR.

 


Citește și:

Bianca de la „Puterea Dragostei” este însărcinată?! „Stare de greață, amețeală...”

Scandal de proporții la „Puterea Dragostei”! Livian și Alexandra, schimb de replici acide, chiar sub ochii telespectatorilor!

Doamne, ce apariție! Andra Volos și-a găsit alesul?! Iată cum s-a fotografiat tânăra

Rețetă de dulceață de cireșe amare. Mod de preparare și ingrediente

Cum arată acum cea mai urâtă femeie din lume! Are 1 milion de urmăritori pe Facebook

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking

La ce temperatură se coace, de fapt, cozonacul

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri