Reteta zilei de vineri. Paine frageda cu tarate, ulei si seminte

Reteta zilei de vineri. Paine frageda cu tarate, ulei si seminte
Reteta zilei de vineri. Paine frageda cu tarate, ulei si seminte

La Moara Vlasiei se fac vreo 6.000 de paini pe zi. În satul din vechii codri voievodali, mamaliguta face concurenta painii doar iarna, cand se apropie Craciunul si la toata casa se taie cate un purcel. Painea-i de baza, la timp de vara.

 

De la Balotesti, la dreapta, spre Manastirea Caldprusani. Drumul trece prin sate lungi, strajuite din zare de ramasite din codrii Vlasiei. Pana sa ajungi la apa Cociovalistei- al carei nume e dat de plaurul pe care, mai demult, locuitorii il foloseau in loc de pluta, sa treaca apa de la un mal la altul; „cocioc” inseamna „plaur”- opresti la brutarie sa cumperi o paine. Paine rotunda, semialba si cu un gust tocmai potrivit sa-l asociezi cu cel al carnii preparate pe gratarul cu carbuni, la umbra padurii.
Ori, daca mergi la manastire si-i zi de pomenire a mortilor, tot aici opresti sa cumperi colaci sau prescuri. Se stie ca la brutaria din Moara Vlasiei (Ilfov) poti gasi painea pentru hrana sau pentru pomenire, dupa cum ai nevoie.
Painea frageda cu tarate, seminte si ulei se face, dupa reteta brutaresei, astfel:
Ai trebuinta de: un kg faina, 500 g tarate de grau, o lingura cu sare, drojdie cat o nuca, susan, mac, migdale, 300 ml apa sau bors, 150 ml ulei.
Afla cum se prepara de pe ANTENA SATELOR.

De la Balotesti, la dreapta, spre Manastirea Caldprusani. Drumul trece prin sate lungi, strajuite din zare de ramasite din codrii Vlasiei. Pana sa ajungi la apa Cociovalistei- al carei nume e dat de plaurul pe care, mai demult, locuitorii il foloseau in loc de pluta, sa treaca apa de la un mal la altul; „cocioc” inseamna „plaur”- opresti la brutarie sa cumperi o paine.

Paine rotunda, semialba si cu un gust tocmai potrivit sa-l asociezi cu cel al carnii preparate pe gratarul cu carbuni, la umbra padurii. Ori, daca mergi la manastire si-i zi de pomenire a mortilor, tot aici opresti sa cumperi colaci sau prescuri. Se stie ca la brutaria din Moara Vlasiei (Ilfov) poti gasi painea pentru hrana sau pentru pomenire, dupa cum ai nevoie. 

Painea frageda cu tarate, seminte si ulei se face, dupa reteta brutaresei, astfel:

Ai trebuinta de: un kg faina, 500 g tarate de grau, o lingura cu sare, drojdie cat o nuca, susan, mac,
migdale, 300 ml apa sau bors, 150 ml ulei.

Afla cum se prepara de pe ANTENA SATELOR.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

 



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Are Gabriela Cristea vreun regret, cu privire la faptul că nu a participat la înmormântarea mamei sale? "La sfârșitul zilei eu sunt cea care ia decizia, pentru că eu am fost protagonista propriei mele vieți!"

Cum arătau Alexandra și Helmut Duckadam în ziua nunții. Imagii rare cu cei doi

Dezvăluirea sfâșietoare pe care Helmut Duckadam i-a făcut-o lui Mitică Dragomir, despre situația financiară! Abia și-a putut stăpâni lacrimile când și-a auzit prietenul spunând asta: „M-am simțit eu umilit”

Samantha Fox și-a tinut fanii cu sufletul la gură. Artista s-a prăbușit pe scenă

Care a fost motivul principal pentru care a avut loc despărțirea dintre Oana Mizil și fostul soț, Jimmy Tohme? "El își dorea copii, eu îmi doream copii foarte mult și n-a fost să fie!"

Se naște o nouă idilă în “Casa iubirii”! Daniel vrea să intre într-o cunoaștere cu Julia. Aflați cum va reacționa blondina și ce se va întâmpla, vineri, 6 decembrie, de la 10:00 si 16:30, la Kanal D

De ce s-a împușcat în cap polițistul Ionuț Cobzaru. Problemele care l-au împins la gestul extrem


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies