Reteta zilei de miercuri. Drob de vinete cu peste

Reteta zilei de miercuri. Drob de vinete cu peste

Vorbeam deunazi cu prietena mea, Cornelia Moise, banateanca, profesoara de Literatura si mare iubitoare a "culinaritului".

 

Corneliei nu-i displace sa incerce feluri de mancare contradictorii prin denumirea si prin forma lor si, adeseori, prin ingredientele care, altundeva decat in bucatele ei, parca nu se imprietenesc.
E celebra reteta ei de pere de carne de vitel, cu sos de rosii si zahar caramelizat. O minunatie, va asigur! (Iar cei care deja le-au preparat sunt sigura ca imi dau dreptate!) Deunazi, Cornelia mi-a dat un telefon sa-mi aminteasca o alta mancare deosebita din agenda ei de bucatarie. Este vorba despre drobul de vinete cu peste, despre care eu, sincer va spun, nu am mai auzit pana in ziua in care l-am gustat la masa ei.
Pentru prepararea lui ar cam fi nevoie de doua vinete de marime potrivita, patru cepe, un cartof mai maricel, 150 g de file de peste (salau, stiuca sau crap) dezosat, patru oua, 120 g de faina, o lingura cu pesmet, 80 g de unt, o legatura de patrunjel verde,
o legatura de marar, sare si piper, dupa gustul fiecaruia.
Află cum se prepară de pe ANTENA SATELOR.

Corneliei nu-i displace sa incerce feluri de mancare contradictorii prin denumirea si prin forma lor si, adeseori, prin ingredientele care, altundeva decat in bucatele ei, parca nu se imprietenesc.

E celebra reteta ei de pere de carne de vitel, cu sos de rosii si zahar caramelizat. O minunatie, va asigur! (Iar cei care deja le-au preparat sunt sigura ca imi dau dreptate!) Deunazi, Cornelia mi-a dat un telefon sa-mi aminteasca o alta mancare deosebita din agenda ei de bucatarie. Este vorba despre drobul de vinete cu peste, despre care eu, sincer va spun, nu am mai auzit pana in ziua in care l-am gustat la masa ei.

Pentru prepararea lui ar cam fi nevoie de doua vinete de marime potrivita, patru cepe, un cartof mai maricel, 150 g de file de peste (salau, stiuca sau crap) dezosat, patru oua, 120 g de faina, o lingura

cu pesmet, 80 g de unt, o legatura de patrunjel verde, o legatura de marar, sare si piper, dupa gustul fiecaruia.

Afla cum se prepară de pe ANTENA SATELOR.

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Doliu în prima zi de Crăciun, în lumea folclorului din România! Ion Drăgan a murit!

Ce trebuie să faci neapărat în 2025, în funcție de zodie! Mai ai doar câteva zile la dispoziție

Doliu în lumea folclorului din România! Ion Drăgan a murit chiar în prima zi de Crăciun

Ion Drăgan a murit în prima zi de Crăciun. Ce s-a întâmplat cu artistul în ultimele ore: "Muzica populară românească a pierdut un mare nume, un artist dedicat și un om care a trăit prin și pentru cântec"

O bunicuță a sfâșiat inimile de sărbători. Lecția importantă oferită de un grup de colindători care au ajuns la poarta ei

Mama Veronicăi intră în „Casa iubirii” să-l cunoască pe Ahmed! Aflați cum va reacționa concurenta în ediția de joi, 25 decembrie, difuzată de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

Explozie pe Autostrada A1! Un camion plin cu GPL a sărit în aer după un accident cu un TIR. Imagini șocante