Reteta zilei de miercuri. Cornulete fragede, cu osanza

Reteta zilei de miercuri. Cornulete fragede, cu osanza
Reteta zilei de miercuri. Cornulete fragede, cu osanza

Ai nevoie musai de cele mai curate ingrediente romanesti, daca vrei sa gatesti... retete romanesti! De-aceea am si pornit in cautarea lor.

 

Iar cum Tata Lice, bihoreanul ratacit in Muntii Buzaului, a pus deoparte la Ignat, cand a taiat godaceii de la Chiojdu, si ceva osanzica... grasime fina, numai buna de pregatit din ea... prajiturici, aceasta e directia potrivita. Orice gospodina priceputa stie ca nu se compara nici cel mai bun unt cu untura obtinuta din osanza topita la vremea ei (in dechemvrie) si pusa la pastrare in borcane curate, la rece.
Cum spuneam, stiu de unde pot lua cea mai fina osanza pentru cofeturile iernii acesteia rasfatate si n-am sa preget sa pregatesc chiar zilele astea cornuletele fragede, dupa reteta bunicii. Şi cum obisnuiesc sa-mpartasesc toate minunile culinare cu domniile voastre, v-o daruiesc si dumneavoastra, cu cantitati si cu secrete.
Ai trebuinta de o jumatate de kilogram de faina de grau din cea buna, cernuta proaspat ca sa fie afanata, si de un borcan de 400 g cu untura din osanza.
Îti mai trebuie 100 g zahar pudra si un plic de vanilie, un ou si drojdie de bere cat o nuca, un sfert de litru de lapte, dulceata sau gem pentru umplutura, sare.
Osanza, daca-i proaspata, se va da de doua ori prin masina de tocat. Daca e topita, poate fi folosita ca atare. Se amesteca 300 g osanza cu 100 g faina si se lasa deoparte (nu se va da la rece).
Restul de osanza si de faina se amesteca bine cu laptele, drojdia, oul si sarea facandu-se un aluat mai moale, care se lasa la dospit. Cand aluatul a crescut, se niveleaza cu sucitorulo foaie peste care se intinde din amestecul de faina si osanza pus deoparte, mai nainte. Se impatureste foaia in patru si se da la rece un sfert de ceas, dupa care se scoate si se repeta operatia.
Se va face asta de 4-5 ori.
Citeste continuarea AICI.

Iar cum Tata Lice, bihoreanul ratacit in Muntii Buzaului, a pus deoparte la Ignat, cand a taiat godaceii de la Chiojdu, si ceva osanzica... grasime fina, numai buna de pregatit din ea... prajiturici, aceasta e directia potrivita. Orice gospodina priceputa stie ca nu se compara nici cel mai bun unt cu untura obtinuta din osanza topita la vremea ei (in dechemvrie) si pusa la pastrare in borcane curate, la rece.



Cum spuneam, stiu de unde pot lua cea mai fina osanza pentru cofeturile iernii acesteia rasfatate si n-am sa preget sa pregatesc chiar zilele astea cornuletele fragede, dupa reteta bunicii. Şi cum obisnuiesc sa-mpartasesc toate minunile culinare cu domniile voastre, v-o daruiesc si dumneavoastra, cu cantitati si cu secrete.

Ai trebuinta de o jumatate de kilogram de faina de grau din cea buna, cernuta proaspat ca sa fie afanata, si de un borcan de 400 g cu untura din osanza.
Îti mai trebuie 100 g zahar pudra si un plic de vanilie, un ou si drojdie de bere cat o nuca, un sfert de litru de lapte, dulceata sau gem pentru umplutura, sare.

Osanza, daca-i proaspata, se va da de doua ori prin masina de tocat. Daca e topita, poate fi folosita ca atare. Se amesteca 300 g osanza cu 100 g faina si se lasa deoparte (nu se va da la rece). Restul de osanza si de faina se amesteca bine cu laptele, drojdia, oul si sarea facandu-se un aluat mai moale, care se lasa la dospit. Cand aluatul a crescut, se niveleaza cu sucitorulo foaie peste care se intinde din amestecul de faina si osanza pus deoparte, mai nainte. Se impatureste foaia in patru si se da la rece un sfert de ceas, dupa care se scoate si se repeta operatia. Se va face asta de 4-5 ori.

Citeste continuarea AICI.

 

Citește și: Ce se întâmplă cu relația dintre Ahmed și Veronica: „Nu-mi place cum ești”. Aflați ce se va întâmpla între cei doi concurenți din „Casa iubirii”, în ediția de marți, 23 decembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Explozie pe Autostrada A1! Un camion plin cu GPL a sărit în aer după un accident cu un TIR. Imagini șocante- stirilekanald.ro



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Lidia Buble, despre sărbătorile de iarnă. Unde va petrece artista aceste momente speciale și de ce a fost mustrată de tatăl ei: „Este sacrificiul pe care îl facem noi, artiștii.”

Ce trebuie să faci neapărat în 2025, în funcție de zodie! Mai ai doar câteva zile la dispoziție

Clipe cumplite pentru Loredana Groza, în prag de sărbători! Tatăl artistei se află în stare gravă la spital: „Tata…fă-te bine”

MESAJUL care a ieșit la iveală după înmormântarea Mălinei Guler: "Ne ascundem în spatele unei măști cu un simplu zâmbet încrezător, dar când ajungi acasă sau pe străzile întunecate, nimeni nu știe ce...". Internauții, CUTREMURAȚI de ce au aflat

Ce mesaj a transmis Dragoș Dolănescu fratelui său și Mariei Ciobanu și cum petrece sărbătorile de iarnă: “Tata ar fi fericit, acolo, în Cer, dacă ne-am împăca.”

Veronica izbucnește în lacrimi după ce s-a întâlnit cu familia lui Ahmed. Ce a pățit concurenta „Casa iubrii”

Profesoară de 31 de ani, înjunghiată mortal de un elev din clasa a VIII-a! Un copil de numai 4 anișori a rămas acum orfan


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies