Reteta zilei de marti. Ostropel (sau ostropat) de miel (retete romanesti pe gustul tau)


Reteta zilei de marti. Ostropel (sau ostropat) de miel (retete romanesti pe gustul tau)

Daca nu aveti inca un caiet de retete romanesti, e timpul sa va cumparati un... caiet.

 

De dictando. De 100 ori 200 de file, ca sa va ajunga sa scrieti in el acele retete romanesti pe care nu vreti sa le uitati!
Pe la mine pe-acasa ii zicea ostropat. Si-asa i-am zis si eu multa vreme, pana ce am intalnit varianta mai „citita”, literara cum s-ar spune, desi ne referim aici la... literatura gastronomica. Adica: ostropel. De pui, cel mai adesea.
De rata, cateodata. De miel, pe la stani, acolo unde orice mancare se gateste in ceaunele mari, asezate pe pirostrii, sa poti dupa aia sa hranesti toate gurile infometate de ciobani si ciobanasi.
Au umblat ei ziua toata in munte, dupa mioare. Le-au dat prin strunga si le-au mult, cand a venit ceasul potrivit pentru asta, au facut casul, iar cand au prins o tara de timp, au cantat din fluier.
E o prezentare... idilica. Insa ostropelul de miel, ca la stana, de-mbucat cu mamaliga, e cat se poate de teluric. De-aceea ma grabesc sa va dau reteta (chit ca n-ati avut nici o mioara-n grija).
Pentru a-l pregati ai nevoie de carne de miel (1 kg), 2-3 linguri de untura sau ulei, 10 catei de usturoi, o lingura de faina, o legatura de patrunjel verde, tocat marunt, sare si piper, otet.
Afla pe ANTENA SATELOR modul de preparare al acestei delicioase retete romanesti.

De dictando. De 100 ori 200 de file, ca sa va ajunga sa scrieti in el acele retete romanesti pe care nu vreti sa le uitati!

Pe la mine pe-acasa ii zicea ostropat. Si-asa i-am zis si eu multa vreme, pana ce am intalnit varianta mai „citita”, literara cum s-ar spune, desi ne referim aici la...

literatura gastronomica. Adica: ostropel. De pui, cel mai adesea. De rata, cateodata. De miel, pe la stani, acolo unde orice mancare se gateste in ceaunele mari, asezate pe pirostrii, sa poti dupa aia sa hranesti toate gurile infometate de ciobani si ciobanasi.

Au umblat ei ziua toata in munte, dupa mioare. Le-au dat prin strunga si le-au mult, cand a venit ceasul potrivit pentru asta, au facut casul, iar cand au prins o tara de timp, au cantat din fluier.

E o prezentare... idilica. Insa ostropelul de miel, ca la stana, de-mbucat cu mamaliga, e cat se poate de teluric. De-aceea ma grabesc sa va dau reteta (chit ca n-ati avut nici o mioara-n grija).

Pentru a-l pregati ai nevoie de carne de miel (1 kg), 2-3 linguri de untura sau ulei, 10 catei de usturoi, o lingura de faina, o legatura de patrunjel verde, tocat marunt, sare si piper, otet. 

Afla pe ANTENA SATELOR modul de preparare al acestei delicioase retete romanesti.

 


Abonează-te pe

Citește și:

CITEȘTE: Dieta MILITARĂ - avantaje, exemplu de meniu, listă de cumpărături

Nu mai arată deloc așa! Fiica lui Adrian Păunescu este de nerecunoscut

NOTEAZĂ: Cât timp se fierbe răcitura. Cum gătești piftia perfectă

NOTEAZĂ: Lista de CUMPĂRĂTURI de CRĂCIUN. Ce trebuie să conțină masa de Crăciun

Cine a fost eliminată la Bravo, ai stil! Celebrities - 4 decembrie 2021 . Cum au arătat ţinutele concurentelor în gala “CUPLURI CELEBRE”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking

CITEȘTE: Cât timp se fierbe BROCCOLI. Beneficiile consumului de broccoli

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri