Reteta zilei de marti. Ostropel (sau ostropat) de miel (retete romanesti pe gustul tau)


Daca nu aveti inca un caiet de retete romanesti, e timpul sa va cumparati un... caiet.

 

De dictando. De 100 ori 200 de file, ca sa va ajunga sa scrieti in el acele retete romanesti pe care nu vreti sa le uitati!
Pe la mine pe-acasa ii zicea ostropat. Si-asa i-am zis si eu multa vreme, pana ce am intalnit varianta mai „citita”, literara cum s-ar spune, desi ne referim aici la... literatura gastronomica. Adica: ostropel. De pui, cel mai adesea. De rata, cateodata. De miel, pe la stani, acolo unde orice mancare se gateste in ceaunele mari, asezate pe pirostrii, sa poti dupa aia sa hranesti toate gurile infometate de ciobani si ciobanasi.
Au umblat ei ziua toata in munte, dupa mioare. Le-au dat prin strunga si le-au mult, cand a venit ceasul potrivit pentru asta, au facut casul, iar cand au prins o tara de timp, au cantat din fluier.
E o prezentare... idilica. Insa ostropelul de miel, ca la stana, de-mbucat cu mamaliga, e cat se poate de teluric. De-aceea ma grabesc sa va dau reteta (chit ca n-ati avut nici o mioara-n grija).
Pentru a-l pregati ai nevoie de carne de miel (1 kg), 2-3 linguri de untura sau ulei, 10 catei de usturoi, o lingura de faina, o legatura de patrunjel verde, tocat marunt, sare si piper, otet.
Afla pe ANTENA SATELOR modul de preparare al acestei delicioase retete romanesti.

De dictando. De 100 ori 200 de file, ca sa va ajunga sa scrieti in el acele retete romanesti pe care nu vreti sa le uitati!

Pe la mine pe-acasa ii zicea ostropat. Si-asa i-am zis si eu multa vreme, pana ce am intalnit varianta mai „citita”, literara cum s-ar spune, desi ne referim aici la... literatura gastronomica. Adica: ostropel. De pui, cel mai adesea. De rata, cateodata. De miel, pe la stani, acolo unde orice mancare se gateste in ceaunele mari, asezate pe pirostrii, sa poti dupa aia sa hranesti toate gurile infometate de ciobani si ciobanasi.

Au umblat ei ziua toata in munte, dupa mioare. Le-au dat prin strunga si le-au mult, cand a venit ceasul potrivit pentru asta, au facut casul, iar cand au prins o tara de timp, au cantat din fluier.

E o prezentare... idilica. Insa ostropelul de miel, ca la stana, de-mbucat cu mamaliga, e cat se poate de teluric. De-aceea ma grabesc sa va dau reteta (chit ca n-ati avut nici o mioara-n grija).

Pentru a-l pregati ai nevoie de carne de miel (1 kg), 2-3 linguri de untura sau ulei, 10 catei de usturoi, o lingura de faina, o legatura de patrunjel verde, tocat marunt, sare si piper, otet. 

Afla pe ANTENA SATELOR modul de preparare al acestei delicioase retete romanesti.

 


Citește și:

Epidemiologul Emilian Popovici vine cu anunțul: "Că vor fi 7,000, că vor 8,000..."

Sfatul zilei de astăzi, marți 27 octombrie 2020. Taurii trebuie să aibă răbdare

Carismaticul Mehmet Ozan Dolunay, Cenk, din serialul “Nemilosul Istanbul”, schimbare radicala de look; Fanii au reactionat

Ruby a făcut pasul cel mare? Se pare că vedeta a spus "DA"

Alex Zănoagă a făcut pace cu Jador! Nu mai sunt certați!

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Specialisti

Conturarea mandibulei! Specialistul Kfetele.ro, Dr. Daniela Diveică, chirurg estetician, explică de ce apelează persoanele la această procedură

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri