Reteta zilei de joi. „Pere” din carne de vitel

Reteta zilei de joi. „Pere” din carne de vitel
Reteta zilei de joi. „Pere” din carne de vitel

O sa-mi permit sa va relatez, in doar cateva randuri, uimirea pe care mi-a provocat-o un fel de mancare pus pe masa de o buna prietena, Cornelia Moise, de felul ei dintr-un sat de pe langa Caransebes.

 

N-am prea inteles eu de ce, dupa un delicios drob de vinete si o supa de fasole verde cu chisatura (chisatura e un fel de pasta obtinuta din slanina taiata marunt si amestecata cu ceapa tocana), am trecut direct la... desert. Cel putin asa am crezut eu, cand am vazut pe platou ditamai perele, tavalite prin pesmet si prajite...Numai ca, de data asta, nu m-am priceput prea bine sa descifrez "misterul" din farfurie.
"Perele" mele erau din... carne de vitel.
Dupa ce m-am delectat cu gustul lor rafinat, tot ce-am mai putut face a fost sa imi scot caietul de retete si sa notez constiincios toate detaliile prepararii "perelor de carne".
Iei un rasol de vitel de un kil, un kil si ceva. Il cureti, il speli si-l dai in fiert in apa cu sare.
Dupa ce a fiert, scoti carnea de pe os si o tai foarte marunt. Un sfert de kil de slanina afumata o tai cubulete si o prajesti cu un pic de untura.
Citeste reteta mai departe pe ANTENA SATELOR.

N-am prea inteles eu de ce, dupa un delicios drob de vinete si o supa de fasole verde cu chisatura (chisatura e un fel de pasta obtinuta din slanina taiata marunt si amestecata cu ceapa tocana), am trecut direct la...

desert. Cel putin asa am crezut eu, cand am vazut pe platou ditamai perele, tavalite prin pesmet si prajite...Numai ca, de data asta, nu m-am priceput prea bine sa descifrez "misterul" din farfurie. "Perele" mele erau din... carne de vitel.

Dupa ce m-am delectat cu gustul lor rafinat, tot ce-am mai putut face a fost sa imi scot caietul de retete si sa notez constiincios toate detaliile prepararii "perelor de carne".


Iei un rasol de vitel de un kil, un kil si ceva. Il cureti, il speli si-l dai in fiert in apa cu sare. Dupa ce a fiert, scoti carnea de pe os si o tai foarte marunt. Un sfert de kil de slanina afumata o tai cubulete si o prajesti cu un pic de untura. 

Citeste reteta mai departe pe ANTENA SATELOR.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

3 semne zodiacale atrag abundența financiară în viața lor, la sfârșitul lunii mai 2025

Cine este și cum arată singura soră a lui Klaus Iohannis. Acum s-a aflat! FOTO

Ce maestru al fanteziilor e George Simion! Detaliul kinky neobservat din dormitorul lui și al Ilincăi

„Subcarpați pe repeat? Află ce hituri are noul președinte al României în playlist

VIDEO Veronica spune despre Naomi că este plictisitoare. Fetele din casă observă că tânăra ar fi făcut-o intenționat. „Când mă simțeam prost, ea s-a dus la băieți și mă vorbea, așa că i-am întors-o.”

Tradiții și obiceiuri de Sf. Constantin și Elena, 21 mai: Ce nu este bine să faci în această zi

Mămica a doi copii, răpită din fața casei și abandonată într-o mașină în flăcări. Mesajele cumplite pe care le-a primit soțul de la răpitori


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies