Reteta zilei de joi. Legume umplute cu grau


Reteta zilei de joi. Legume umplute cu grau

In inima Baraganului, iarna ca si vara, graul tine loc de orice alta cereala.

Nu-i de mirare, deci, ca-n vremurile de demult- cateodata si astazi- umplutura de sarmale se facea cu grau- si nu cu orez, cum tot cu grau erau umplute si legumele, dupa cum se va vedea in aceasta reteta culeasa cu vreo doua decenii in urma din Stelnica ialomiteana. Trecand din bucatarie in cult si din ritual din nou pe masa fistecaruia, graul- mai cu seama acum, in pragul postului cel mare- poarta daltuit, dupa credinta taranului roman- chipul lui Hristos pe fiecare bob.

Dar sa trecem la reteta zilei: Legume umplute cu grau, ca in Baragan.

Ai trebuinta de: 4 vinete, 4 dovlecei, 4 rosii, 400 g grau fiert, o ceapa, doi ardei rosii, un ardei galben, o legatura de marar, sare, piper, untdelemn; facultativ: smantana.

Cum se procedeaza?

Citeste reteta pe ANTENA SATELOR


Abonează-te pe

Citește și:

CITEȘTE: Cine a fost Maria Lătărețu. Biografie: data nașterii, nume real, căsătorii, copii, vârstă, moarte

Scandal monstru! Sebastian Dobrincu, de la PRO TV, și-a înșelat iubita cu o cântăreață celebră!

CITEȘTE: Cine este MARIA CIOBANU. Data nașterii, nume real, căsătorii, copii, vârstă

DESCOPERĂ: Femeia SCORPION. Cum gândește, ce personalitate are, compatibilitate cu alte zodii

DESCOPERĂ: Numarul destinului. Cifra destinului in numerologie

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

CITEȘTE: Cine a fost Ileana Sărăroiu. Biografie: data nașterii, nume real, căsătorii, vârstă, moarte

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri