Reţeta zilei: clătite americane

Reţeta zilei: clătite americane
Reţeta zilei: clătite americane

La rubrica reţeta zilei a venit rândul celei de clătite americane.

La reţeta zilei vorbim despre o porţie clătite americane. Acestea sunt alternativa perfectă pentru micul dejun. Sunt 3 secrete pentru un gust desăvârșit. Primul pas este acela de a separa albușurile de gălbenușuri. Albușurile trebuie bătute cât mai bine. Tigaia trebuie unsă cu unt înainte de a pune compoziția de clătite americane. În același timp, pentru a-și păstra textura pufoasă, clătitele americane trebuie mânuite cu grijă, fără a fi trântite sau presate. Ingrediente clătite americane: 2 ouă, 250 ml lapte, 200 grame făină, 2 lingurițe praf de copt, ½ linguriță bicarbonate, 1 plic zahăr vanilinat, două linguri de zahăr, 3 linguri de ulei, un vârf de sare, ulei. 

Citeste si: Reţete: Cum să faci cele mai bune pulpe de pui 

Clătite americane. Amestecați făina cu praful de copt

Mod de preparare clătite americane: Măsurați ingredientele cu exactitate.

Amestecați făina cu praful de copt, bicarbonatul, zahărul și zahărul vanilinat și dați totul prin sită. Separați albușurile de gălbenușuri. Mixați albușurile până când se fac spumă și gălbenușurile într-un alt bol cu un vârf de sare. Combinați laptele cu uleiul.  Turnați laptele cu uleiul peste gălbenușuri și amestecați cu combinația de ingrediente uscate (făină, praf de copt etc.), folosind mixerul. Incorporați albușurile cu ajutorul unui tel. Amestecați cât mai încet până când compoziția devine omogenă.
( vezi cum se prepară cei mai delicioşi papanaşi)

Clătite americane. Nu trebuie niciodată întoarse de mai multe ori

La reţeta zilei aflăm cum se prepară o porţie de clătite americane. Încălziți tigaia și turnați puțin ulei în ea. Ștergeți suprafața tigăii cu ajutorul unui șervețel de hârtie. Acest procedeu va va ajută să obțineți acea culoare maronie pe care o căpăta în general clătitele americane.  După

ce tigaia s-a încins bine, turnați un polonic din compoziția de clătite exact pe centrul tigăii. După ce clătita începe să facă un soi de bășicuțe, o puteți întoarce și pe partea cealaltă. Nu uitați! Clătita nu trebuie niciodată întoarsă de mai multe ori. Procedați la fel pentru fiecare   dintre delicioasele clătite americane. Clătitele pot fi consumate cu orice fel de toping, în funcție de preferințe.



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Reţete - cum să faci cei mai buni cartofi la cuptor

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Vești de ultimă oră despre starea lui Dan Petrescu. Fiicele lui au venit de urgență în țară: „A slăbit 30 de kilograme”

Fanii emisiunii Casa Iubirii sunt în șoc după aceste declarații INCENDIARE: "Vreau să înțelegeți că...". Ce a putut să spună Roberta despre participarea ei, dar și despre două dintre concurentele din acest sezon: "Puteam să ies câștigătoare"

Horia Brenciu, martor la o arestare dintr-un aeroport din Londra! Artistul urma să ia parte la un concert, însă la aterizare a fost luat prin surprindere de zarva resimțită

Bianca Mândru a făcut primele declarații despre LOGODNĂ! Cine este noul iubit al fostei concurente de la „Casa iubirii”: „Urmează...”

Zece studenți arși de vii într-un incendiu devastator într-un restaurant! Tragedie de nedescris în Peru


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies