Reţeta zilei. Bors rusesc cu sfecla rosie

Reţeta zilei. Bors rusesc cu sfecla rosie
Reţeta zilei. Bors rusesc cu sfecla rosie

De o parte si de alta a Prutului, povestile culinare se intrepatrund cu cele ale lumii slave.

 

Intalnim, deopotriva, bucate de influenta poloneza, ucraineana si rusa, multe dintre cuvintele din bucatarie fiind martore ale acestor imprumuturi.
Borsul rusesc are doua caracteristici principale. Una este prezenta sfeclei rosii, care ii schimba si culoarea, si gustul. Cea de a doua caracteristica este abundenta legumelor, borsul acesta fiind gros si satios, desi ii lipseste orice urma de proteina sau grasime animala. Ba, aici, am ceva de spus: vom adauga smantana – si o vom face din belsug – in zilele de dulce ori, daca e postul Pastelui, in saptamana alba, zisa si a branzei.
Numai ca noi suntem acum in postul Craciunului, cel generos cu dezlegarile la peste, dar restrictiv cand e vorba de lactate si branzeturi. Ce ar trebui sa stii atunci cand alegi sa gatesti, pentru masa de pranz, un bors rusesc?
Ai trebuinta de o sfecla rosie mijlocie, o telina, doi morcovi, varza cruda, un dovlecel, doi cartofi, o ceapa, 1
l de bors, 3 rosii coapte, un pahar de smantana (facultativ), leustean, ulei, sare....
Afla mai departe detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI.

Intalnim, deopotriva, bucate de influenta poloneza, ucraineana si rusa, multe dintre cuvintele din bucatarie fiind martore ale acestor imprumuturi.

Borsul rusesc are doua caracteristici principale. Una este prezenta sfeclei rosii, care ii schimba si culoarea, si gustul. Cea de a doua caracteristica este abundenta legumelor, borsul acesta fiind gros si satios, desi ii lipseste orice urma de proteina sau grasime animala.

Ba, aici, am ceva de spus: vom adauga smantana – si o vom face din belsug – in zilele de dulce ori, daca e postul Pastelui, in saptamana alba, zisa si a branzei.

Numai ca noi suntem acum in postul Craciunului, cel generos cu dezlegarile la peste, dar restrictiv cand e vorba de lactate si branzeturi. Ce ar trebui sa stii atunci cand alegi sa gatesti, pentru masa de pranz, un bors rusesc?Ai trebuinta de o sfecla rosie mijlocie, o telina, doi morcovi, varza cruda, un dovlecel, doi cartofi, o ceapa, 1 l de bors, 3 rosii coapte, un
pahar de smantana (facultativ), leustean, ulei, sare....

Afla mai departe detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI.

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Deși trebuia să fie motiv de sărbătoare, ziua de Sfântul Apostol Andrei, îl găsește pe Igor Cuciuc, foarte îndurerat! Cum obișnuia familia Cuciuc să o serbeze pe Andreea? "Sufletul nu-și mai găsește liniștea!"

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Soțul Teodorei Marcu nu mai e om, la jumătate de an de când tânăra a fost ucisă! Ce se întâmplă cu el. Dezvăluiri cutremurătoare: „Din ce în ce mai greu…”

Un fost concurent din Casa Iubirii îl acuză dur pe Moldo și îi dă TERMEN LIMITĂ: "Cum vine treaba asta? Te asigur că o să te...". Un alt concurent este martor la cele întâmplate. Cum s-a ajuns aici și DE CE a recurs la acest gest, știind că o să fie prins

Acțiunile care reușesc să ne aducă mai aproape de Dumnezeu, conform Niculinei Stoican! Interpreta de muzică populară pune preț pe pașii mici: "Adunați iubire!"

Surpriză de proporții în “Casa iubirii”! Dorobanțu a cerut-o pe Naomi: ,,M-am îndrăgostit de ceva timp”! Ce răspuns a oferit concurenta

Breaking news pentru românii cu probleme de sănătate!


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies