Iata o reteta traditionala de tochitura de porc. Gustul te cucereste pe loc, este ca la mama acasa.
Ingrediente:
500 gr ceafa de porc
500 gr fleica de porc
500 gr spata de porc
500 gr slanina de porc
1 kg carnati de porc
1 lingurita de sare
1 cana de apa
100 gr branza de oaie uscata
100 gr branza de vaca uscata
100 gr branza de capra uscata
Mod de preparare:
O reteta foarte simpla de tochitura de porc sau pomana porcului, un preparat pe care il putem face pentru masa de Craciun sau oricand ne este pofta de carne de porc preparata la ceaun.
Se alege carne de porc proaspata si se taie cuburi mai mari. Se pune in ceaun slanina cu o cana de apa la foc iute si se amesteca din cand in cand.
Tochitura de porc se serveste cu mamaliguta calda, branza rasa alaturi si cateva linguri de sos. Tochitura se mai poate servi si cu paine si muraturi alaturi. Tochitura Dobrogeana din carne proaspata de porc, carnati de porc si mamaliguta calda, branza rasa si ou prajit alaturi de niste muraturi asortate, o mancare excelenta, traditionala, romaneasca pe care nu trebuie sa o ratezi alaturi de un pahar de vin bun.