Rețetă tradițională de Mucenici muntenești. Gustă savoarea preparatului, chiar la tine acasă!

reteta de mucenici muntenesti
Rețetă tradițională de Mucenici muntenești

Mucenicii muntenești reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  mucenici muntenești. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cei mai gustoși mucenici muntenești, preparați exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de  Mucenici muntenești

Rețetă tradițională de Mucenici muntenești. Gustă savoarea preparatului, chiar la tine acasă![Sursa foto: Shutterstock]

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  mucenici muntenești, absolut delicioasă, în doar 5 pași simpli!

Timp de pregătire  – 12 minute

Timp de preparare  – 8 minute

Timp de răcire  – o oră

Timp total  – o oră și 20 minute

Porții  – 6 persoane

Ingrediente –  Mucenici muntenești

  • 400 g mucenici
  • 300 g nucă
  • 250 g zahăr granulat
  • o esență de rom
  • o lămâie
  • scorțișoară
  • o esență de vanilie
  • o portocală
  • sare

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane.

Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

mucenici muntenesti
Rețetă tradițională de Mucenici muntenești[Sursa foto: shutterstock]

Citește și: De 8 martie 2023 este Ziua Mamei sau Ziua Femeii?

Mod de preparare -  Mucenici muntenești

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni mai mari.

Oala se va așeza pe aragaz, la foc mare. În continuare, este nevoie să turnăm în oală aproximativ 3 litri de apă. Imediat apoi, vom adăuga în apă și esența de vanilie, alături de un praf de scorțișoară (după gust) și un praf de sare (după gust). Acum trebuie să așteptăm să ajungă la punctul de fierbere, pentru ca mai apoi să adăugăm și mucenicii.

Pasul 2.  Odată ajuns conținutul la punctul de fierbere, vom adăuga în apa noastră și cele 400 de grame de mucenici. Este nevoie ca în acest moment să amestecăm cu ajutorul unei spatule sau a unei linguri de lemn, pentru ca mucenicii să nu se lipească de oală sau între ei. Vom lăsa oala pe foc pentru aproximativ 8 minute, așa cum este recomandat și conform instrucțiunilor de pe ambalaj sau până când aceștia sunt fierți, așa cum ne dorim.

Citește și: Avertismentul Salvamont pentru turiștii aflați pe munte: Este cod galben de vreme rea- kanald.ro

Citește și: Crimă șocantă de Crăciun! Un bărbat de 36 de ani, ucis într-un scandal cu peste 20 de persoane. Victima a fost lovită în zona capului de 4 persoane, inclusiv un minor de 14 ani, pe care nu îi cunoștea- stirilekanald.ro

Pasul 3.  După acest interval de timp, vom îndepărta oala de pe foc, pentru ca mucenicii să se răcească, dar și pentru a adăuga în oală și restul de ingrediente. Așadar, a venit timpul să adăugăm și cele 250 de grame de zahăr granulat. În continuare este nevoie să radem coaja de la o lămâie, dar și de la o portocală, pe răzătoarea cu găuri mai mici, pentru ca ulterior să adăugăm atât coaja de portocală, cât și coaja de lămâie, în oala noastră cu restul ingredientelor. Nu trebuie să uităm nici de esența de rom, dar nici să măcinăm nuca. Așadar, vom măcina acum toate cele 300 de grame de nucă, chiar dacă în oală vom adăuga doar 150 de grame, iar restul de 150 de grame le vom păstra pentru a decora mucenicii, la final. Așadar, odată ce i-am măcinat, vom adăuga 150 de grame de nucă, în oală. Cu ajutorul unei spatule, vom amesteca în ingredientele noastre, pentru a se combina cât mai bine cu putință.

Pasul 4.  În continuare, vom acoperi oala noastră cu mucenici, cu un capac, pentru a lăsa conținutul să se răcească și să se închege, timp de aproximativ o oră.

Pasul 5.  După acest interval de timp, vom îndepărta capacul de pe oală și vom împărți cantitatea noastră, în câteva boluri. Deasupra, vom presăra și cele 150 de grame de nucă măcinată, pentru un gust mai intens și autentic. De asemenea, dacă vă doriți, puteți să adăugați, pe lângă nuci, și puțină scorțișoară, după preferințe, iar rețeta este gata!

Mucenicii muntenești  sunt gata și se pot servi. Poftă bună!

Rețetă tradițională de Mucenici muntenești. Gustă savoarea preparatului, chiar la tine acasă![Sursa foto: Shutterstock]

Citește și: Rețeta de Mucenici muntenești a emisiunii „Păzea, Creața gătește!”. Trebuie să te pregătești din timp!



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Mesaje pentru mama ta, de 8 martie 2023! "Mamă, să ai un 8 Martie pe sufletul tău, colaga! O primăvară minunată îţi doresc!"

Ce trebuie să faci neapărat în 2025, în funcție de zodie! Mai ai doar câteva zile la dispoziție

Boala cu care a fost diagnosticat Ion Drăgan. Artistul ar fi trecut prin mai multe operații dificile

CINE ESTE PERSOANA care face dezvăluiri sfâșietoare despre Ion Drăgan? Au vorbit cu puțin timp înainte ca artistul să moară... iar acum rupe tăcerea: "Mi-a mărturisit că...". Ca să nu existe loc de interpretări, momentul CONVERSAȚIEI a fost făcut public

Un ultim omagiu pentru artistul de muzică populară, Ion Drăgan. Oamenii sunt sfâșiați de durere. Ce se întâmplă la locuința lui

La ce concluzie au ajuns Robert și Lia după camera roșie. Cum va reacționa Filip: ,,Ești îndrăgostită”

A murit cunoscutul om de afaceri gălățean, Corneliu Istrate


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies