Rețetă simplă de tartă cu căpșuni. Ce ingrediente să adaugi pentru un desert delicios

Rețetă simplă de tartă cu căpșuni
Rețetă simplă de tartă cu căpșuni

Rețeta simplă pentru o tartă delicioasă și ingredientele de care ai nevoie pentru un desert ca la carte.

A venit vara, așa că îți dorești cu siguranță să poți să realizezi deserturi delicioase ajutandu-te de fructele pe care le găsești în propria grădină sau în piețe. Cum mirosul de căpșuni este unul căruia nu putem rezista de cele mai multe ori, este timpul perfect să realizăm dulciuri delicioase pe baza acestora, deoarece sunt niște fructe care nu pot fi găsite în toată perioada anului. Pentru cei care doresc să realizeze o tartă delicioasă și să își strângă familia în jurul mesei, iată o rețetă simplă, care nu necesită foarte mult timp de pregătire și care cu siguranță

va face în așa fel încât să vă aducă zâmbetul pe buze, atât vouă, cât și celor din familie, deoarece un strop de dulce nu a făcut rău nimănui niciodată.

Rețetă simplă de tartă cu căpșuni

Citește și: Plăcinte cu ciuperci. Deliciu savuros pentru toată familia!

Rețetă simplă de tartă cu căpșuni
Rețetă simplă de tartă cu căpșuni[Sursa foto: freepik]

Citește și: Budincă de brânză. Deliciul cremos, o îmbinare perfectă între dulce și acidulat!

Modul de preparare al tartei cu căpșuni nu este unul deloc greu, astfel că nici nu aveți nevoie de foarte multe ingrediente și timp petrecut în bucătărie.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Blatul- pentru o formă cu diametrul de 26 cm

  • 2 ouă
  • 60 g zahăr
  • 60 g făină
  • 1 praf de sare
  • coaja rasă de la ½ de lămâie
  • puţin unt pentru uns tava

Umplutură

  • 500 g căpşuni
  • 180 g zahăr tos
  • 400 ml smântână pentru frişcă cu min. 30% grăsime
  • 50 g zahăr pudră
  • 1 linguriţă pastă de vanilie Bourbon

Rețetă simplă de tartă cu căpșuni
Rețetă simplă de tartă cu căpșuni[Sursa foto: freepik]

Acum, că avem pe masă toate ingredientele de care avem nevoie, vom începe prin a spăla foarte bine căpșunile, pe care apoi le tăiem felii, le presărăm cu zahăr și le lăsăm la frigider până în momentul în care avem nevoie de ele.

Începem prin a pregăti blatul, astfel că aprindeți cuptorul la 180 de grade să se încălzească până în momentul în care îl realizați. Puneți între timp ouăle întregi într-un vas, coaja de lămâie, sarea și sarea, apoi mixați totul timp de cel puțin 5-7 minute, până se albește totul și crește în volum. Adăugați treptat făină în ploaie și incorporați-o folosind un tel sau o spatulă. După ce toată compoziția este amestecată cum trebuie, puneți-o în tavă la cuptor pentru cel mult 15 minute, însă nu mai mult, și trebuie să fiți foarte atenți în momentul în care acesta începe să
se rumenească pe margini. Blatul este gata, așa că avem nevoie și de umplutură. Începeți prin a bate smântâna până devine fermă, peste care adăugăm zahărul pudră și vanilia și mixați ca totul să se încorporeze. După ce ați scos blatul de la cuptor, așezați un strat de cremă, peste care veți orna cu căpșunile pe care le-ați scos de la frigider și care au stat în siropul de zahăr.
Pentru un gust mai aparte, puteți să lăsați tarta la frigider pentru cel puțin două ore înainte să fie mâncată.

Citește și: Apar modificări la noua lege a pensiilor care intră în vigoare de la 1 septembrie 2024: Pensionarii români stabiliți în străinătate vor trebui să trimită certificatul de viață semestrial- kanald.ro

Citește și: A uitat că e în timpul programului și a mers la întâlnire! Un jandarm a fost prins în timp ce se săruta cu o minoră, chiar de fostul iubit al acesteia- stirilekanald.ro

Trucuri pentru o tartă cu căpșuni delicioasă

Rețetă simplă de tartă cu căpșuni
Rețetă simplă de tartă cu căpșuni[Sursa foto: freepik]

Iată și câteva trucuri care te vor ajuta ca tarta de căpșuni să iasă una delicioasă și să te surprindă cu gustul său. Alege căpșuni proaspete, coapte, dulci și suculente, deoarece acestea vor adăuga o aromă și un miros delicios prăjiturii tale. Un alt secret este să lași căpșunile în zahăr pentru a intensifica aroma. Poți face acest lucru cât timp realizezi blatul și crema, lăsându-le tăiate feliuțe cu zahăr, la frigider. Poți adăuga chiar și o cremă de vanilie între blat și căpșuni pentru un plus de savoare dacă prefer această aromă sau poți să adaugi vanilie în smântâna mixată. Dacă îți dorești un desert răcoritor, este foarte important ca aceasta să fie răcită bine înainte să fie servită, pentru a se potrivi foarte bine cu un fresh răcoritor în zilele de vară.

Rețetă simplă de tartă cu căpșuni
Rețetă simplă de tartă cu căpșuni[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Înghețată cu lime și mentă. Desertul răcoritor perfect pentru vară!

IMAGINILE HOT cu Nicoleta Luciu care au ridicat pulsul bărbaților! Vedeta arăta TOT cândva!

Andreea Marin și Mihai Petre, filmați într-un hotel! Cum au fost surprinși cei doi?! Imaginile au ajuns pe internet

Câți bani face, de fapt, Selly și cum a pierdut 100.000 euro în afaceri: ”Din greșeli înveți”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Meserii căutate fără Bac. Ce joburi poți face, în 2024, dacă nu ai luat diploma de Bacalaureat

Închis pentru viol, un elev a luat 10 la BAC. Povestea tânărului care visează să dea la Drept după ce își ispășește pedeapsa: „Viitorul meu merită mai mult efort”


Cookies