Rețeta simplă pentru o tartă delicioasă și ingredientele de care ai nevoie pentru un desert ca la carte.
A venit vara, așa că îți dorești cu siguranță să poți să realizezi deserturi delicioase ajutandu-te de fructele pe care le găsești în propria grădină sau în piețe. Cum mirosul de căpșuni este unul căruia nu putem rezista de cele mai multe ori, este timpul perfect să realizăm dulciuri delicioase pe baza acestora, deoarece sunt niște fructe care nu pot fi găsite în toată perioada anului. Pentru cei care doresc să realizeze o tartă delicioasă și să își strângă familia în jurul mesei, iată o rețetă simplă, care nu necesită foarte mult timp de pregătire și care cu siguranță va face în așa fel încât să vă aducă zâmbetul pe buze, atât vouă, cât și celor din familie, deoarece un strop de dulce nu a făcut rău nimănui niciodată.
Rețetă simplă de tartă cu căpșuni
Citește și: Plăcinte cu ciuperci. Deliciu savuros pentru toată familia!
Citește și: Budincă de brânză. Deliciul cremos, o îmbinare perfectă între dulce și acidulat!
Modul de preparare al tartei cu căpșuni nu este unul deloc greu, astfel că nici nu aveți nevoie de foarte multe ingrediente și timp petrecut în bucătărie.
Blatul- pentru o formă cu diametrul de 26 cm
- 2 ouă
- 60 g zahăr
- 60 g făină
- 1 praf de sare
- coaja rasă de la ½ de lămâie
- puţin unt pentru uns tava
Umplutură
- 500 g căpşuni
- 180 g zahăr tos
- 400 ml smântână pentru frişcă cu min. 30% grăsime
- 50 g zahăr pudră
- 1 linguriţă pastă de vanilie Bourbon
Acum, că avem pe masă toate ingredientele de care avem nevoie, vom începe prin a spăla foarte bine căpșunile, pe care apoi le tăiem felii, le presărăm cu zahăr și le lăsăm la frigider până în momentul în care avem nevoie de ele. Începem prin a pregăti blatul, astfel că aprindeți cuptorul la 180 de grade să se încălzească până în momentul în care îl realizați.
Trucuri pentru o tartă cu căpșuni delicioasă
Iată și câteva trucuri care te vor ajuta ca tarta de căpșuni să iasă una delicioasă și să te surprindă cu gustul său. Alege căpșuni proaspete, coapte, dulci și suculente, deoarece acestea vor adăuga o aromă și un miros delicios prăjiturii tale. Un alt secret este să lași căpșunile în zahăr pentru a intensifica aroma. Poți face acest lucru cât timp realizezi blatul și crema, lăsându-le tăiate feliuțe cu zahăr, la frigider. Poți adăuga chiar și o cremă de vanilie între blat și căpșuni pentru un plus de savoare dacă prefer această aromă sau poți să adaugi vanilie în smântâna mixată. Dacă îți dorești un desert răcoritor, este foarte important ca aceasta să fie răcită bine înainte să fie servită, pentru a se potrivi foarte bine cu un fresh răcoritor în zilele de vară.