Reteta simpla de sarbatori: Fursecuri cu ciocolata, nuci si stafide


Daca vrei sa pui ceva simplu pe masa de sarbatori, incearca aceasta reteta usoara.

 

Ingrediente:
130 g faina alba
50 g zahar brun
50 g zahar alb, extrafin
100 g unt
1 ou
40 g stafide
20 g nuci prajite
80 g pastile de ciocolata de menaj (se poate folosi si ciocolata de menaj tableta, maruntita)
1 praf de copt
2 pliculete zahar vanilat
Mod de preparare:
Se preincalzeste cuptorul la 180°C.
Intr-un castron se freaca untul spuma cu zaharul. Se adauga faina si praful de copt si se omogenizeaza.
Separat se bate oul cu vanilia, apoi se adauga peste prima compozitie si se omogenizeaza. Se incorporeaza stafidele, nucile si pastilele de ciocolata amestecând usor, cu o spatula.
Aluatul se imparte cu o lingura in 16-18 portii, apoi se modeleaza in palme, in forma de mingiute. Se asaza pe o tava tapetata cu hârtie de copt, la o distanta de 3-4 cm unele de altele, si se apasa usor cu dosul unei lingurite.
Se dau la cuptor 12-15 minute, pâna devin aurii.
Sursa

Ingrediente:

130 g faina alba
50 g zahar brun
50 g zahar alb, extrafin
100 g unt
1 ou
40 g stafide
20 g nuci prajite
80 g pastile de ciocolata de menaj (se poate folosi si ciocolata de menaj tableta, maruntita)
1 praf de copt
2 pliculete zahar vanilat

Mod de preparare:


Se preincalzeste cuptorul la 180°C.

Intr-un castron se freaca untul spuma cu zaharul. Se adauga faina si praful de copt si se omogenizeaza.

Separat se bate oul cu vanilia, apoi se adauga peste prima compozitie si se omogenizeaza. Se incorporeaza stafidele, nucile si pastilele de ciocolata amestecând usor, cu o spatula.

Aluatul se imparte cu o lingura in 16-18 portii, apoi se modeleaza in palme, in forma de mingiute. Se asaza pe o tava tapetata cu hârtie de copt, la o distanta de 3-4 cm unele de altele, si se apasa usor cu dosul unei lingurite.

Se dau la cuptor 12-15 minute, pâna devin aurii.

Sursa

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Sanatate

6 reguli pentru protecția solară corectă a copiilor, explicate de Ela Crăciun

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri