Reteta simpla de gogosi! Au gustul copilariei!


Aceste gogosi sunt simple si rapide. In plus, sunt foarte gustoase.

 

Ingrediente
120 g unt topit
2 galbenusuri
250 ml lapte
20 g drojdie proaspata
3 linguri zahar
450-500 g faina
* coaja rasa de la o lamaie sau portocala
* extract de vanilie
1 praf de sare
1 l ulei pentru prajit
* zahar pudra pentru tavalit gogosile la final
Preparare
Amestecam drojdia cu cele 3 linguri de zahar si 100 ml lapte caldut si o lasam sa stea 10-15 minute.
Intre timp frecam bine galbenusurile cu laptele ramas, untul topit, sarea, coaja de citrice si extractul de vanilie. Turnam peste drojdie, omogenizam, apoi adaugam faina si framantam.
Puteti folosi pentru framantat si un robot sau o masina de facut paine (doar cu functia de framantare). Daca framantati de mana timpul necesar acestei actiuni este de 15-20 de minute.
Lasam aluatul sa creasca intr-un loc caldut, pentru minim o ora.
Pe o suprafata curata, unsa cu putin ulei, intindem aluatul intr-o foaie de cel mult 1 cm grosime, apoi il taiem cu un cutit sau un pahar. Putem sa dam gogosilor orice forma (rotunde, patrate, cu sau fara gaura la mijloc).
Le lasam sa se “odihneasca” 10 minute, timp in care incingem uleiul intr-o oala adanca (eu pun cel putin 3 degete de ulei pentru ca gogosile se prajesc cel mai bine in baie de ulei).
Gogosile se pun la prajit la inceput cu fata in jos, fara sa le aglomeram in oala. Focul trebuie sa fie potrivit, nu prea mare. Intoarcem gogosile pe ambele parti iar la final le scoatem pe servetele sau hartie de bucatarie pentru a absoarbe excesul de ulei.
Le lasam sa se raceasca 5 minute apoi le tavalim prin zahar pudra.
Sursa

Ingrediente

120 g unt topit 2 galbenusuri 
250 ml lapte 
20 g drojdie proaspata 
3 linguri zahar 
450-500 g faina 
* coaja rasa de la o lamaie sau portocala 
* extract de vanilie 
1 praf de sare 
1 l ulei pentru prajit 
* zahar pudra pentru tavalit gogosile la final 

Preparare


Amestecam drojdia cu cele 3 linguri de zahar si 100 ml lapte caldut si o lasam sa stea 10-15 minute.Intre timp frecam bine galbenusurile cu laptele ramas, untul topit, sarea, coaja de citrice si extractul de vanilie. Turnam peste drojdie, omogenizam, apoi adaugam faina si framantam.

Puteti folosi pentru framantat si un robot sau o masina de facut paine (doar cu functia de framantare). Daca framantati de mana timpul necesar acestei actiuni este de 15-20 de minute.

Lasam aluatul sa creasca intr-un loc caldut, pentru minim o ora.

Pe o suprafata curata, unsa cu putin ulei, intindem aluatul intr-o foaie de cel mult 1 cm grosime, apoi il taiem cu un cutit sau un pahar. Putem sa dam gogosilor orice forma (rotunde, patrate, cu sau fara gaura la mijloc).Le lasam sa se “odihneasca” 10 minute, timp in care incingem uleiul intr-o oala adanca (eu pun cel putin 3 degete de ulei pentru ca gogosile se prajesc cel mai bine in baie de ulei).

Gogosile se pun la prajit la inceput cu fata in jos, fara sa le aglomeram in oala. Focul trebuie sa fie potrivit, nu prea mare. Intoarcem gogosile pe ambele parti iar la final le scoatem pe servetele sau hartie de bucatarie pentru a absoarbe excesul de ulei.

Le lasam sa se raceasca 5 minute apoi le tavalim prin zahar pudra.

Sursa

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Sanatate

Alimente care te ajută să scapi de anxietate în izolare! 

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri