Reteta simpla de gogosi! Au gustul copilariei!

Reteta simpla de gogosi! Au gustul copilariei!
Reteta simpla de gogosi! Au gustul copilariei!

Aceste gogosi sunt simple si rapide. In plus, sunt foarte gustoase.

 

Ingrediente
120 g unt topit
2 galbenusuri
250 ml lapte
20 g drojdie proaspata
3 linguri zahar
450-500 g faina
* coaja rasa de la o lamaie sau portocala
* extract de vanilie
1 praf de sare
1 l ulei pentru prajit
* zahar pudra pentru tavalit gogosile la final
Preparare
Amestecam drojdia cu cele 3 linguri de zahar si 100 ml lapte caldut si o lasam sa stea 10-15 minute.
Intre timp frecam bine galbenusurile cu laptele ramas, untul topit, sarea, coaja de citrice si extractul de vanilie.
Turnam peste drojdie, omogenizam, apoi adaugam faina si framantam.
Puteti folosi pentru framantat si un robot sau o masina de facut paine (doar cu functia de framantare). Daca framantati de mana timpul necesar acestei actiuni este de 15-20 de minute.
Lasam aluatul sa creasca intr-un loc caldut, pentru minim o ora.
Pe o suprafata curata, unsa cu putin ulei, intindem aluatul intr-o foaie de cel mult 1 cm grosime, apoi il taiem cu un cutit sau un pahar.
Putem sa dam gogosilor orice forma (rotunde, patrate, cu sau fara gaura la mijloc).
Le lasam sa se “odihneasca” 10 minute, timp in care incingem uleiul intr-o oala adanca (eu pun cel putin 3 degete de ulei pentru ca gogosile se prajesc cel mai bine in baie de ulei).
Gogosile se pun la prajit la inceput cu fata in jos, fara sa le aglomeram in oala.
Focul trebuie sa fie potrivit, nu prea mare. Intoarcem gogosile pe ambele parti iar la final le scoatem pe servetele sau hartie de bucatarie pentru a absoarbe excesul de ulei.
Le lasam sa se raceasca 5 minute apoi le tavalim prin zahar pudra.
Sursa

Ingrediente

120 g unt topit 2 galbenusuri 
250 ml lapte 
20 g drojdie proaspata 
3 linguri zahar 
450-500 g faina 
* coaja rasa de la o lamaie sau portocala 
* extract de vanilie 
1

praf de sare 
1 l ulei pentru prajit 
* zahar pudra pentru tavalit gogosile la final 

Preparare


Amestecam drojdia cu cele 3 linguri de zahar si 100 ml lapte caldut si o lasam sa stea 10-15 minute.Intre timp frecam bine galbenusurile cu laptele ramas, untul topit, sarea, coaja de citrice si extractul de vanilie. Turnam peste drojdie, omogenizam, apoi adaugam faina si framantam.


Puteti folosi pentru framantat si un robot sau o masina de facut paine (doar cu functia de framantare). Daca framantati de mana timpul necesar acestei actiuni este de 15-20 de minute.

Lasam aluatul sa creasca intr-un loc caldut, pentru minim o ora.

Pe o suprafata curata, unsa cu putin ulei, intindem aluatul intr-o foaie de cel mult 1 cm grosime, apoi il taiem cu un cutit sau un pahar. Putem sa dam gogosilor orice forma (rotunde, patrate, cu sau fara gaura la mijloc).Le lasam sa se “odihneasca” 10 minute, timp in care incingem uleiul intr-o oala adanca (eu pun cel putin 3 degete de ulei pentru ca gogosile se prajesc cel mai bine in baie de ulei).

Gogosile se pun la prajit la inceput cu fata in jos, fara sa le aglomeram in oala. Focul trebuie sa fie potrivit, nu prea mare. Intoarcem gogosile pe ambele parti iar la final le scoatem pe servetele sau hartie de bucatarie pentru a absoarbe excesul de ulei.

Le lasam sa se raceasca 5 minute apoi le tavalim prin zahar pudra.

Sursa

Citește și: Robert o va chema pe Lia în camera roșie! Incredibil ce se va întâmpla între cei doi concurenți „Casa iubirii” în ediția de vineri, 26 decembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: A murit cunoscutul om de afaceri gălățean, Corneliu Istrate- stirilekanald.ro

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Gândurile lui Ionuț Cercel, în zi de sărbătoare. Artistul are și o mare tristețe în suflet: „Nicio zi nu va mai fi la fel pentru mine.”

Ce trebuie să faci neapărat în 2025, în funcție de zodie! Mai ai doar câteva zile la dispoziție

Doliu în lumea folclorului din România! Ion Drăgan a murit chiar în prima zi de Crăciun

Ion Drăgan a murit în prima zi de Crăciun. Ce s-a întâmplat cu artistul în ultimele ore: "Muzica populară românească a pierdut un mare nume, un artist dedicat și un om care a trăit prin și pentru cântec"

Niculina Stoican, gânduri despre bunica ei, în prag de sărbători, cu lacrimile în ochi. Cum a visat-o recent și la ce se gândește când își amintește de ea: „Tot timpul mă întorc în copilărie.”

Mama Veronicăi intră în „Casa iubirii” să-l cunoască pe Ahmed! Aflați cum va reacționa concurenta în ediția de joi, 25 decembrie, difuzată de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

Explozie pe Autostrada A1! Un camion plin cu GPL a sărit în aer după un accident cu un TIR. Imagini șocante


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies