Reteta simpla de cornulete pufoase cu gem! Uite ce usor se face!


Daca ai pofta de ceva bun, prepara-ti aceasta reteta simpla si gustoasa.

 

INGREDIENTE
-400 g faina
-25 g drojdie
-100 g unt sau margarina
-150 ml lapte
-1 ou
-100 g zahar
-zahar vanilat
-coaja de lamaie
Faina o punem intr-un castron, adaugam zaharul, oul, aromele. Incalzim laptele si adaugam o lingurita zahar si cubul de drojdie. Cand drojdia s-a dizolvat si laptele incepe sa se umfle, turnam cate putin peste faina si incepem sa framantam aluatul. Adaugam si untul moale si framantam pana nu se mai lipeste de vas sau de mana.
Lasam 30 minute sa creasca dupa care impartim aluatul in 4-5 bile egale. Din fiecare bila facem 8 triunghiuri. Punem o lingurita gem dupa care rulam din exterior spre interior. E bine sa folosim un gem mai gros, care sa nu curga. Eu am pus gem de zmeura si gem de visine pe care l-am amestecat cu nuci prajite. Am uns cornuletele cu galbenus de ou amestecat cu o lingurita de lapte. Punem tava in cuptorul preincalzit, pentru 20-25  minute.
Pudram cornuletele cu zahar vanilat. Sunt delicioase langa o cafea.
Sursa

INGREDIENTE

-400 g faina
-25 g drojdie
-100 g unt sau margarina
-150 ml lapte
-1 ou
-100 g zahar
-zahar vanilat
-coaja de lamaie

Faina o punem intr-un castron, adaugam zaharul, oul, aromele. Incalzim laptele si adaugam o lingurita zahar si cubul de drojdie. Cand drojdia s-a dizolvat si laptele incepe sa se umfle, turnam cate putin peste faina si incepem sa framantam aluatul. Adaugam si untul moale si framantam pana nu se mai lipeste de vas sau de mana.

Lasam 30 minute sa creasca dupa care impartim aluatul in 4-5 bile egale. Din fiecare bila facem 8 triunghiuri. Punem o lingurita gem dupa care rulam din exterior spre interior. E bine sa folosim un gem mai gros, care sa nu curga. Eu am pus gem de zmeura si gem de visine pe care l-am amestecat cu nuci prajite. Am uns cornuletele cu galbenus de ou amestecat cu o lingurita de lapte. Punem tava in cuptorul preincalzit, pentru 20-25  minute.

Pudram cornuletele cu zahar vanilat. Sunt delicioase langa o cafea.

Sursa

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

Maria Ghiorghiu, previziune despre coronavirus: „Numărul morților...”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri