Reteta simpla de cornulete pufoase cu gem! Uite ce usor se face!

Reteta simpla de cornulete pufoase cu gem! Uite ce usor se face!
Reteta simpla de cornulete pufoase cu gem! Uite ce usor se face!

Daca ai pofta de ceva bun, prepara-ti aceasta reteta simpla si gustoasa.

 

INGREDIENTE
-400 g faina
-25 g drojdie
-100 g unt sau margarina
-150 ml lapte
-1 ou
-100 g zahar
-zahar vanilat
-coaja de lamaie
Faina o punem intr-un castron, adaugam zaharul, oul, aromele. Incalzim laptele si adaugam o lingurita zahar si cubul de drojdie. Cand drojdia s-a dizolvat si laptele incepe sa se umfle, turnam cate putin peste faina si incepem sa framantam aluatul. Adaugam si untul moale si framantam pana nu se mai lipeste de vas sau de mana.
Lasam 30 minute sa creasca dupa care impartim aluatul in 4-5 bile egale.
Din fiecare bila facem 8 triunghiuri. Punem o lingurita gem dupa care rulam din exterior spre interior. E bine sa folosim un gem mai gros, care sa nu curga. Eu am pus gem de zmeura si gem de visine pe care l-am amestecat cu nuci prajite. Am uns cornuletele cu galbenus de ou amestecat cu o lingurita de lapte. Punem tava in cuptorul preincalzit, pentru 20-25  minute.
Pudram cornuletele cu zahar vanilat.
Sunt delicioase langa o cafea.
Sursa

INGREDIENTE

-400 g faina
-25 g drojdie
-100 g unt sau margarina
-150 ml lapte
-1 ou
-100 g zahar
-zahar vanilat
-coaja de lamaie

Faina o punem intr-un castron, adaugam zaharul, oul, aromele. Incalzim laptele si adaugam o lingurita zahar si cubul de drojdie.

Cand drojdia s-a dizolvat si laptele incepe sa se umfle, turnam cate putin peste faina si incepem sa framantam aluatul. Adaugam si untul moale si framantam pana nu se mai lipeste de vas sau de mana.

Lasam 30 minute sa creasca dupa care impartim aluatul in 4-5 bile egale. Din fiecare bila facem 8 triunghiuri. Punem o lingurita gem dupa care rulam din exterior spre interior. E bine sa folosim un gem mai gros, care sa nu curga.
Eu am pus gem de zmeura si gem de visine pe care l-am amestecat cu nuci prajite. Am uns cornuletele cu galbenus de ou amestecat cu o lingurita de lapte. Punem tava in cuptorul preincalzit, pentru 20-25  minute.

Pudram cornuletele cu zahar vanilat. Sunt delicioase langa o cafea.

Sursa

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Mihai Gâdea, amintiri din copilărie și adolescență „Nu eram cuminte”

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Vești de ultimă oră despre starea lui Dan Petrescu. Fiicele lui au venit de urgență în țară: „A slăbit 30 de kilograme”

Fanii emisiunii Casa Iubirii sunt în șoc după aceste declarații INCENDIARE: "Vreau să înțelegeți că...". Ce a putut să spună Roberta despre participarea ei, dar și despre două dintre concurentele din acest sezon: "Puteam să ies câștigătoare"

Mirabela Dauer, deschisă, dar emoționată cu privire la boala de care a suferit! În ce sau în cine și-a pus aceasta bazele, în toată acea perioadă dificilă? "Am învățat să nu mai ofer atât de mult suflet!"

El a fost și va rămâne marea iubire a celebrei Hande Ataizi, care joacă rolul Cana în serialul "Fata de la fereastră"! Iată cu cine a fost căsătorită îndrăgita actriță

Zece studenți arși de vii într-un incendiu devastator într-un restaurant! Tragedie de nedescris în Peru


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies