Reteta simpla de cornulete pufoase cu gem! Uite ce usor se face!

Reteta simpla de cornulete pufoase cu gem! Uite ce usor se face!
Reteta simpla de cornulete pufoase cu gem! Uite ce usor se face!

Daca ai pofta de ceva bun, prepara-ti aceasta reteta simpla si gustoasa.

 

INGREDIENTE
-400 g faina
-25 g drojdie
-100 g unt sau margarina
-150 ml lapte
-1 ou
-100 g zahar
-zahar vanilat
-coaja de lamaie
Faina o punem intr-un castron, adaugam zaharul, oul, aromele.
Incalzim laptele si adaugam o lingurita zahar si cubul de drojdie. Cand drojdia s-a dizolvat si laptele incepe sa se umfle, turnam cate putin peste faina si incepem sa framantam aluatul. Adaugam si untul moale si framantam pana nu se mai lipeste de vas sau de mana.
Lasam 30 minute sa creasca dupa care impartim aluatul in 4-5 bile egale. Din fiecare bila facem 8 triunghiuri.
Punem o lingurita gem dupa care rulam din exterior spre interior. E bine sa folosim un gem mai gros, care sa nu curga. Eu am pus gem de zmeura si gem de visine pe care l-am amestecat cu nuci prajite. Am uns cornuletele cu galbenus de ou amestecat cu o lingurita de lapte. Punem tava in cuptorul preincalzit, pentru 20-25  minute.
Pudram cornuletele cu zahar vanilat.
Sunt delicioase langa o cafea.
Sursa

INGREDIENTE

-400 g faina
-25 g drojdie
-100 g unt sau margarina
-150 ml lapte
-1 ou
-100 g zahar
-zahar vanilat
-coaja de lamaie

Faina o punem intr-un castron, adaugam zaharul, oul, aromele. Incalzim laptele si adaugam o lingurita zahar si cubul de drojdie.

Cand drojdia s-a dizolvat si laptele incepe sa se umfle, turnam cate putin peste faina si incepem sa framantam aluatul. Adaugam si untul moale si framantam pana nu se mai lipeste de vas sau de mana.

Lasam 30 minute sa creasca dupa care impartim aluatul in 4-5 bile egale. Din fiecare bila facem 8 triunghiuri. Punem o lingurita gem dupa care rulam din exterior spre interior. E bine sa folosim un gem mai gros, care sa nu curga.
Eu am pus gem de zmeura si gem de visine pe care l-am amestecat cu nuci prajite. Am uns cornuletele cu galbenus de ou amestecat cu o lingurita de lapte. Punem tava in cuptorul preincalzit, pentru 20-25  minute.

Pudram cornuletele cu zahar vanilat. Sunt delicioase langa o cafea.

Sursa

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

 



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Valenza: Locul în care se montează diamantele naturale pe bijuteriile semnate de cele mai mari case din lume

Cum arătau Alexandra și Helmut Duckadam în ziua nunții. Imagii rare cu cei doi

Ultima dorință a lui Helmut Duckadam! Ce se va întâmpla cu trupul său neînsuflețit?!

Victor Cornea a reușit să emoționeze un avion întreg cu cererea în căsătorie! Iubitul Andreei Bălan, aplaudat la scenă deschisă

Când și cum poți purta ciorapi cu bandă adezivă. Află și tu la ce ținute se potrivesc de minune

Dolunay Soysert, care joacă rolul Neslihan în serialul Inimă rebelă, mesaj emoționant pentru cel mai important bărbat din viața sa! Iată cum arată tatăl celebrei actrițe

Ce l-a ucis, de fapt, pe Helmut Duckadam


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies