Rețetă rapidă și ușoară de prăjitură Tosca

Rețetă rapidă și ușoară de prăjitură Tosca
Rețetă rapidă și ușoară de prăjitură Tosca

Reteta pentru prajitura Tosca este una usoara, iar rezultatul este senzational. Acest desert este delicios si in plus, arata exact ca prajiturile de la cofetarie.

Prajitura Tosca este una dintre cele mai rapide prajituri de casa, este extrem de gustoasa si se prepara destul de repede. Aromata, cremoasa si cu multa ciocolata deasupra, aceasta prajitura va fi, cu siguranta, pe placul tuturor.

Prăjitura Tosca, un desert rapid și economic

Chiar dacă numele acestei prăjituri nu vă sună cunoscut, atunci când veți afla cum se prepară, cu siguranță vă veți aduce aminte că ați mai gustat-o în trecut.

Prăjitura Tosca este pe placul tuturor, pentru că are de toate: blat cu mac, cremă aromată de vanilie, biscuiți și bineînțeles, ciocolată.

Fiind o prăjitură de casă, încercați să preparați dumneavoastră și crema de vanilie, nu să folosiți budincă la plic. Asta nu înseamnă că prăjitura nu va fi gustoasă dacă veți folosi creme din comerț, dar trebuie să recunoaștem că cele pregătite în casă au o altă aromă și un gust mai plăcut. Fiți

atente și atunci când cumpărați biscuiții, să fie de calitate, pentru ca prăjitura să aibă un aspect plăcut. Haideți să vedem, cu exactitate, ce ingrediente trebuie să aveți la îndemână, pentru a prepara prăjitura Tosca:

Pentru blat:

  • 4 albușuri
  • 40 g cocos
  • 150 g mac
  • 50 g făină
  • 120 g zahăr
  • sare
  • vanilie

Pentru sirop:

  • 30 g zahăr
  • zeama de la o jumătate de lămâie
  • 50 ml apă

Pentru crema de vanilie:

  • 400 ml lapte
  • 4 gălbenușuri
  • 150 g zahăr
  • 60 g făină sau 30 g amidon
  • un vârf de cuțit de sare
  • o păstaie de vanilie sau două plicuri de zahăr vanilat
  • esență de vanilie
  • 200 g unt cu 82% grăsime

Pentru glazura de ciocolată:

  • 75 g smântână pentru frișcă min. 30%
  • 100 g ciocolată de menaj min.50%

Pentru stratul de biscuiți:

  • 150 g biscuiți 
  • două lingurițe de ness
  • 50 ml cafea espresso

Cum se prepară prăjitura Tosca

În primul rând, trebuie să preparați blatul de albușuri cu mac.

Pentru asta, bateți spumă albușurile, cu un praf de sare. Când spuma este tare, începeți să adăugați zahărul, puțin câte puțin, în timp ce mixați în continuare.

Spuma trebuie să fie lucioasă și să nu cadă, atunci când întoarceți castronul invers. Apoi adăugați macul, cocosul, esența de vanilie și făina și omogenizați.

Turnați compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și băgați-o în cuptorul preîncălzit, pentru 15 minute.

Înainte de a scoate blatul din cuptor, faceți testul cu scobitoarea.

După ce este copt, scoateți-l din tavă și lăsați-l să se răcească. Apoi îl așezați înapoi în tavă, cu susul în jos.
Nu este obligatoriu să îl însiropați, dar dacă vreți ca prăjitura să fie și mai moale, puteți prepara un sirop astfel: într-o crăticioară, puneți zahărul, apa și zeama de lămâie și lăsați-le să fiarbă.

Citește și: Antonia, gest neașteptat după intrarea lui Danciu în „Casa iubirii”! Concurentul a fost cu adevărat frapat: „Mi-a atras foarte mult atenția”- kanald.ro

Citește și: VIDEO El este bărbatul găsit carbonizat într-o mașină din Oradea. Polițiștii iau în calcul varianta sinuciderii- stirilekanald.ro

Apoi așteptați ca siropul să se răcească și după aceea puneți-l uniform peste blat. Între timp, faceți și crema de vanilie. Puneți laptele să fiarbă într-o cratiță, împreună cu păstaia de vanilie sau cu zahărul vanilat.

Gălbenușurile se mixează cu zahărul, cu făina sau cu amidonul și cu un praf de sare. Turnați compoziția de gălbenușuri peste lapte, atunci când acesta este fierbinte și amestecați în permanență, pe foc mic. Trebuie să obțineți o cremă groasă, pe care o lăsați să se răcească.

Separat, mixați untul și amestecați-l apoi cu crema de vanilie, când aceasta este rece. Puneți untul puțin câte puțin, în timp ce mixați în continuare.

Crema se pune apoi peste blat. Pregătiți și cafeaua, în care adăugați și cele două lingurițe de ness. Înmuiați biscuiții în cafea și apoi așezați-i peste crema de vanilie. După aceea, băgați tava în frigider, măcar 15 minute.

Pentru glazură, puneți frișca pe foc, până se încălzește. Apoi adăugați bucățelele de ciocolată și lăsați-le să se topească, fără să amestecați. Când ciocolata s-a topit, amestecați de câteva ori în glazură, ca să se omogenizeze.Turnați glazura peste stratul de biscuiți și nivelați frumos. Prăjitura Tosca trebuie să stea la rece pentru câteva ore, înainte de a o tăia.



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Sâmbătă, de la ora 14:45, la ”ROventura”, Vrancea, un ținut unic, de poveste

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Soțul Teodorei Marcu nu mai e om, la jumătate de an de când tânăra a fost ucisă! Ce se întâmplă cu el. Dezvăluiri cutremurătoare: „Din ce în ce mai greu…”

Povestea Rodicăi, pisica de la Stația Meteorologică de pe Vârful Omu! Felina trăiește de ani buni la 2.500 de metri altitudine: „E curată, harnică şi e un mare vânător”

Au trecut 42 de ani de când Amza Pellea a plecat dintre noi! Ce mesaj a transmis pe rețelele de socializare, fiica sa, Oana? "Ai plecat puțin..."

ȘOC TOTAL în „Casa iubirii”! De necrezut cine apare în emisiune! Concurenții rămân MASCĂ

Breaking news pentru românii cu probleme de sănătate!


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies