Prăjitura cu morcov este unul dintre cele mai sănătoase deserturi, datorită ingredientului principal, morcovul.
Prăjitura cu morcov este desertul ideal în perioada postului pentru iubitorii de dulciuri. Se prepară extrem de ușor și are ca ingredient principal morcovul, despre care este cunoscut faptul că poate aduce o mulțime de beneficii în organism, fiind plin de vitamine. Acest desert este recomandat și pentru cei care sunt la dietă, atâta timp cât zahărul este înlocuit cu un îndulcitor natural(puteți folosi zahăr de cocos sau stevia).
Ingredientele pentru Prăjitura cu morcov au fost măsurate cu ajutorul unei căni cu un volum de aproximativ 250 ml. Pentru a obține o tavă cu dimensiunea de 30 x 18 cm, aveți nevoie de ingredientele care se află în lista următoare.
Ingrediente Prajitură cu Morcov de Post :
1 cana si jumatate (1-1/2) morcov razuit
1 cana si jumatate (1-1/2) faina
1 cana ulei (250 ml)
1 cana zahar
½ cana nuca cocos
1 praf de sare
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
zeama de la 1 lamaie
coaja rasa de la lamaie
1 fiola esenta vanilie
2 lingurite bicarbonat de sodiu (se poate folosi si praf de copt)
Citeste si: Rețetă de creme brulee. Învață secretele unui desert preferat de patiseri
Mod de preparare
Într-un vas suficient de adânc puneți făina, zahărul, praful de sare, nuca de cocos, bicarbonatul, esența de vanilie, zeama de lămâie și coaja rasă de lămâie.
Adăugați uleiul treptat și amestecați continuu până când amestecul se omogenizează.Adăugați apoi aproximativ o cană și jumătate de morcov ras fin.
Amestecați compoziția cu mâna, întrucât aceasta va fi mai densă până când morcovii răzuiți se vor încorpora.
Într-o tavă cu dimensiunile de 30 x18 cm puneți hârtie de copt si întindeți compoziția obținută în mod uniform. Tava trebuie introdusă în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 180-200 grade pentru aproximativ 35-40 minute.
Citeste si: Prăjitura Pavlova: rețetă, ingrediente, mod de preparare
Proba se poate face utilizând o scobitoare. Înțepați prăjitura cu scobitoarea și când observați că nu se mai lipește aluatul de aceasta, atunci puteți scoate prăjitura cu morcov din cuptor.
Presărați zahăr pe deasupra sau folosți glazură de ciocolată amăruie pentru o aromă mai puternică și un aspect deosebit.