Rețetă Prăjitură cu morcov de post. Delicioasă și plină de vitamine


Prăjitura cu morcov este unul dintre cele mai sănătoase deserturi, datorită ingredientului principal, morcovul.


In articol:

Prăjitura  cu morcov este desertul ideal în perioada postului pentru iubitorii de dulciuri. Se prepară extrem de ușor și are ca ingredient principal morcovul, despre care este cunoscut faptul că poate aduce o mulțime de beneficii în organism, fiind plin de vitamine. Acest desert este recomandat și pentru cei care sunt la dietă, atâta timp cât zahărul este înlocuit cu un îndulcitor natural(puteți folosi zahăr de cocos sau stevia).

Ingredientele pentru Prăjitura cu morcov au fost măsurate cu ajutorul unei căni cu un volum de aproximativ 250 ml. Pentru a obține o tavă cu dimensiunea de 30 x 18 cm, aveți nevoie de ingredientele care se află în lista următoare.

Ingrediente Prajitură cu Morcov de Post :

1 cana si jumatate (1-1/2) morcov razuit

1 cana si jumatate (1-1/2) faina

1 cana ulei (250 ml)

1 cana zahar

½ cana nuca cocos

1 praf de sare

zeama de la 1 lamaie

coaja rasa de la lamaie

1 fiola esenta vanilie

2 lingurite bicarbonat de sodiu (se poate folosi si praf de copt)

Citeste si: Rețetă de creme brulee. Învață secretele unui desert preferat de patiseri

reteta prajitura cu morcov

Mod de preparare

Într-un vas suficient de adânc puneți făina, zahărul, praful de sare, nuca de cocos, bicarbonatul, esența de vanilie, zeama de lămâie și coaja rasă de lămâie. Adăugați uleiul treptat și amestecați continuu până când amestecul se omogenizează.

Adăugați apoi aproximativ o cană și jumătate de morcov ras fin.

Amestecați compoziția cu mâna, întrucât aceasta va fi mai densă până când morcovii răzuiți se vor încorpora.

Într-o tavă cu dimensiunile de 30 x18 cm puneți hârtie de copt si întindeți compoziția obținută în mod uniform. Tava trebuie introdusă în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 180-200 grade pentru aproximativ 35-40 minute.

reteta prajitura cu morcov

Citeste si: Prăjitura Pavlova: rețetă, ingrediente, mod de preparare

Proba se poate face utilizând o scobitoare. Înțepați prăjitura cu scobitoarea și când observați că nu se mai lipește aluatul de aceasta, atunci puteți scoate prăjitura cu morcov din cuptor.

Presărați zahăr pe deasupra sau folosți glazură de ciocolată amăruie pentru o aromă mai puternică și un aspect deosebit.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Horoscop LEU octombrie 2021. Nativii zodiei Leu se mută în casa nouă!

Emma Răducanu are un IUBIT celebru! Detalii picante despre idila lor

NOUTATE: Cine este IOANA FILIMON. Biografia concurentei de la Bravo ai stil! Celebrities

DESCOPERĂ: Cine este ANDA ADAM, noua concurenta de la Bravo ai Stil! Celebrities

DESCOPERĂ: Cine este Ruxi (Roxana Erdei). Biografia concurentei de la Bravo ai stil! Celebrities

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei

Aproape 18.000 de elevi nu se vor mai duce fizic la școală din cauza infectărilor Covid-19. Ce spune Sorin Cîmpeanu

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri