Albă ca Zăpadă este una dintre cele mai bune prăjituri și toată lumea optează pentru acest desert. Foarte multe gospodine aleg să o pregătească în perioada Crăciunului și nu numai. Dacă îți dorești să o prepari și să iasă la fel ca în copilărie, ei bine, aici ai rețeta perfectă. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie!
Dacă îți dorești să pregătești o prăjitură Albă ca Zăpada, dar simți că nu are același gust din copilărie, probabil că omiți un ingredient. Ei bine, aici ai modul de preparare potrivit și îți va ieși cea mai bună prăjitură.
Rețetă prăjitura Albă ca Zăpada
Pentru a obține acest desert delicios, care cu siguranță îți aduce aminte de sărbătorile de iarna împreună cu cei dragi, trebuie să fii cont de un truc, care te ajută să obții o cremă de-a dreptul delicioasă.
Trebuie doar să folosești zeama fructului de lămâie, nu sucul cu aromă de lămâie.
Ingrediente prăjitura Albă ca Zăpada
Citește și: Pandișpan cu zmeură. Aromele fructate se întâlnesc într-un desert delicios!
Citește și: Care este smântâna folosită pentru frișcă. Cofetarii pricepuți știu secretul pentru cele mai gustoase creme!
Pentru foi:
- 800 de g de făină
- două ouă întregi
- 200 de g de unt (minimum 80% grăsime)
- 200 de g de zahăr pudră
- 200 de g de smântână acrișoară (minimum 20% grăsime)
- 10 g de amoniu pentru prăjituri (dizolvat în trei linguri de lapte rece)
- Coajă rasă de lămâie
- Vanilie (zahăr vanilat, extract sau esență)
Pentru cremă:
- patru gălbenușuri
- un vârf de linguriță de sare
- 350 de g de zahăr tos
- 50 de g de amidon alimentar
- 500 de ml de lapte rece
- miezul unei păstăi de vanilie sau două plicuri de zahăr vanilat
- coaja rasă de la o lămâie
- zeama de la două lămâi
- 350 de g de unt (minimum 80% grăsime)
Pentru decor:
- zahăr pudră
Modul de preparare al foilor
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Se vor așeza următoarele ingrediente în robotul pentru bucătărie: untul, zahărul pudră, vanilia și coaja rasă de lămâie. Se mixează totul bine, iar apoi se adaugă și cele două întregi alături de smântână.
Separat se dizolvă amoniul în puțin lapte rece și turnăm în vasul mixerului. Apoi se făina și se mixează bine până se va obține aluatul. Se împachetează într-o folie de plastic și se lasă deoparte circa 20 de minute. Ulterior, se va împărți aluatul în patru foi egale, în funcție de dimensiunea tăvii.
Se înțeapă cu o furculiță și se introduc în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 180 de grade Celsius pentru aproximativ opt minute.
Modul de preparare al cremei
Într-o cratiță se pun gălbenușurile, zahărul tos, sarea, vanilia și coaja de lămâie. Se amestecă foarte bine totul, iar apoi se adaugă amidonul. Se diluează treptat cu lapte rece și se amestecă bine pentru a evita formarea cocoloașelor. Se așază vasul pe foc mediu și se amestecă constant.
Se lasă compoziția să fiarbă până în momentul în care începe să se dezlipească ușor de cratiță, iar apoi se lasă la răcit, amestecând din când în când.
După ce s-a răcit se adaugă bucățile de unt moale și se mixează foarte bine. Se va adăuga și zeama stoarsă de la două lămâi. Astfel, crema va căpăta un gust acrișor delicios.
Apoi, se va asambla prăjitura Albă ca Zăpada. Se va pune o foaie în tavă, iar deasupra se adaugă crema, iar acest proces se va face în continuare. Mai departe, se va apăsa ușor prăjitura cu palma și se va lăsa la presat până a doua zi.
Se așază într-o cameră răcoroasă până a doua zi, iar apoi prăjitura se va tăia în formă de romburi și se va pudra cu zahăr. După ce ați urmat toți acești pași, desertul este gata și bun de mâncat cu cei dragi. Poftă bună!
Citeste si: Ce se întâmplă dacă presari făina pe capacele borcanelor. Trucul genial pe care puține gospodine îl cunosc