Care este trucul pentru clătite gustoase. De ce ingredient ai nevoie


De zeci de ani, clătitele reprezintă unul dintre deserturile preferate ale românilor. Nu doar că modul de preparare nu este dificil, dar clătitele pot fi combinate cu diverse arome, după bunul plac.


In articol:

De-a lungul timpului, au fost descoperite diverse trucuri pentru rețeta de clătite, însă puține persoane știu care este ingredientul care le va oferi un desert minunat.

Clătitele, desertul preferat al românilor

cum sa faci clatite pufoase

Cum să obții clătite pufoase

[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Cele mai delicioase rețete de budincă de chia. Poți folosi lapte de cocos sau de migdale

Fiecare persoană a mâncat cel puțin o dată clătite. Dacă în trecut, acestea erau umplute cu gem sau miere, în prezent există o mulțime de combinații: cremă de ciocolată, banane, afine, înghețată, sau chiar clătite sărate, cu cremă de brânză și carne.

Indiferent de sortimentul de clătite pe care îl preferăm, cu toții ne dorim ca acestea să fie cât mai pufoase. Clătitele sunt perfecte pentru atunci când ne dorim un desert care nu are nevoie de prea multe ingrediente, iar timpul este limitat. O clătită perfectă este una pufoasă, fragedă și rumenită uniform.

Ingredientele necesare pentru prepararea clătitelor

  • șase ouă
  • 300 mililitri de lapte rece
  • 300 mililitri de apă minerală carbogazoasă
  • 300 grame de făină
  • 100 grame de unt topit – untul previne lipirea clătitelor de tigaie
  • trei plicuri de zahăr vanilinat
  • trei linguri de zahăr tos
  • un praf de sare

Care este ingredientul secret pentru clătite

secrete clatite

Care este secretul celor mai bune clătite

[Sursa foto: pexels]

Citeste si: Ce condimente se dau la carnea de pui şi la carnea de porc. Trucurile pe care orice gospodină trebuie să le ştie

Pentru început, se bat cele șase ouă foarte bine, apoi se adaugă laptele, apa minerală, zahărul, zahărul vanilinat, sarea și untul topit. Toate aceste ingrediente se amestecă, iar ulterior se adaugă făina cernută. Toată această procedură are nevoie de un tel, pentru a se omogeniza foarte bine. Este extrem de important ca această compoziție să nu aibă cocoloașe. La final, se adaugă ingredientul care îți va face clătitele pufoase: o lingură de smântână de 24% grăsime.

Cele mai importante trucuri pentru prepararea clătitelor

clatite cu smantana

Ce ingredient trebuie să adăugați clătitelor

[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Cum să faci sosul olandez fără să îl tai! Cea mai simplă reţetă apreciată de bucătari

Înainte să pui prima clătită pe foc, este necesar să ungi tigaia cu puțin unt. Acest pas va fi făcut doar la început, deoarece grăsimea untului se va păstra pentru toate clătitele. Un alt secret este acela că tigaia trebuie să fie foarte bine încinsă, iar focul va fi mic, pe întreaga durată a preparării.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Cum să-ți recapeți silueta perfectă? 3 proceduri care îți vor reda suplețea

Crăciunița, floare de Sărbătoare: Tot ce trebuie să știi despre această plantă

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

Mâncatul noaptea este un sindrom. ,,Totalul caloriilor este rezolvat în prima jumătate a zilei.”

Rețetă delicioasă de gulaș unguresc

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Cine este Andia. „Mi-am dat seama că am voce de radio!”
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri