Reteta perfecta de weekend! Toast cu dovleac si ricotta


Daca dovleacul este pe lista de alimente pe care le consumi frecvent toamna, trebuie sa incerci aceasta reteta delicioasa!

 

Ingrediente:
Un dovleac
Ulei de masline
Fulgi de ardei iute (chili)
Sare si piper
O ceapa alba taiata felii subtiri
70 ml de otet din cidru de mere
30 g de sirop de artar
Paine feliata
60 g de branza ricotta (poti folosi si feta sau mascarpone)
Frunze de menta taiate marunt
Mod de preparare:
Incalzeste cuptorul.
Aseaza pe o tava mare o foaie de copt. Taie dovleacul in felii, indeparteaza semintele si aseaza feliile in tava. Stropeste feliile de dovleac cu putin ulei de masline, presara putina sare si chilli si pune tava la cuptor pentru 15-30 minute pana cand dovleacul este copt si moale.
Dupa ce acesta s-a copt, indeparteaza coaja.
Incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie mare la foc mediu. Adauga ceapa si putina sare si caleste-o bine. Adauga apoi putin otet din cidru de mere si sirop de artar si redu focul. Mai amestca pentru 10 minute.
Piseaza cu o furculita miezul de dovleac dupa ce ai pus deasupra si ceapa.
Incinge putin ulei de masline intr-o tigaie si pune feliile de paine in aceasta. Prajeste painea pe ambele parti.
Intinde pe feliile de paine prajite branza ricotta, apoi dovleacul cu ceapa si presara deasupra menta proaspata.
Sursa smittenkitchen.com

Ingrediente:

Un dovleac

Ulei de masline

Fulgi de ardei iute (chili)

Sare si piper

O ceapa alba taiata felii subtiri

70 ml de otet din cidru de mere

30 g de sirop de artar

Paine feliata

60 g de branza ricotta (poti folosi si feta sau mascarpone)

Frunze de menta taiate marunt

Mod de preparare:

Incalzeste cuptorul.Aseaza pe o tava mare o foaie de copt. Taie dovleacul in felii, indeparteaza semintele si aseaza feliile in tava. Stropeste feliile de dovleac cu putin ulei de masline, presara putina sare si chilli si pune tava la cuptor pentru 15-30 minute pana cand dovleacul este copt si moale.

Dupa ce acesta s-a copt, indeparteaza coaja.

Incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie mare la foc mediu. Adauga ceapa si putina sare si caleste-o bine. Adauga apoi putin otet din cidru de mere si sirop de artar si redu focul. Mai amestca pentru 10 minute.

Piseaza cu o furculita miezul de dovleac dupa ce ai pus deasupra si ceapa.

Incinge putin ulei de masline intr-o tigaie si pune feliile de paine in aceasta. Prajeste painea pe ambele parti.

Intinde pe feliile de paine prajite branza ricotta, apoi dovleacul cu ceapa si presara deasupra menta proaspata.

Sursa smittenkitchen.com

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Brooklyn Beckham s-a logodit! Se căsătorește cu Nicola Peltz

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri