Reteta perfecta de weekend! Cartofi dulci caramelizati si kale prajite cu orez salbatic

Reteta perfecta de weekend! Cartofi dulci caramelizati si kale prajite cu orez salbatic

Acest preparat poate fi folosit ca si garnitura insa poate fi consumat si ca fel principal. Este delicios!

 

Ingrediente:
100 g de orez salbatic si supa de pui strecurata pentru fierberea acestuia
15 g de unt
150 g de cartofi dulci taiati cubulete
10 g de zahar brun
500 g de kale taiate marunt
35 g de seminte de dovleac decojite, prajite si sarate
Pentru Vinegreta:
30 ml de ulei de masline
30 ml de otet balsamic
15 ml de sirop de artar
5 g de mustar Dijon
2 catei de usturoi maruntiti
Sare si piper
Mod de preparare:
Fierbe orezul conform instructiunilor de pe pachet in supa de pui.
Pune ingredientele pentru vinegreta intr-un borcan, pune capacul si apoi agita bine ca ingredientele sa se amestece.
Pune apa la fiert intr-un wok sau o tigaie mare. Adauga sare si kalele taiate si fierbe-le timp de 4-5 minute. Scurge kalele de apa si stoarce-le cu mana pentru a elimina excesul.
La un foc mediu, topeste untul in tigaie. Adauga zaharul brun si cartofii dulci, asezoneaza cu sare si amesteca bine timp de 8-10 minute pana cand cartofii sunt caramelizati.
Adauga apoi kalele, orezul fiert si vinegreta in wok sau tigaie si amesteca.
Acest preparat se serveste cu seminte de dovleac deasupra.
Sursa iowagirleats.com

Ingrediente:

100 g de orez salbatic si supa de pui strecurata pentru fierberea acestuia

15 g de unt

150 g de cartofi dulci taiati cubulete

10 g de zahar brun

500 g de kale taiate marunt

35 g de seminte de dovleac decojite, prajite si sarate

Pentru Vinegreta:

30 ml de ulei de masline

30 ml de otet balsamic

15

ml de sirop de artar

5 g de mustar Dijon

2 catei de usturoi maruntiti

Sare si piper

Mod de preparare:

Fierbe orezul conform instructiunilor de pe pachet in supa de pui.

Pune ingredientele pentru vinegreta intr-un borcan, pune capacul si apoi agita bine ca ingredientele sa se amestece.

Pune apa la fiert intr-un wok sau o tigaie mare. Adauga sare si kalele taiate si fierbe-le timp de 4-5 minute. Scurge kalele de apa si stoarce-le cu mana pentru a elimina excesul.

La un foc mediu, topeste untul in tigaie. Adauga zaharul brun si cartofii dulci, asezoneaza cu sare si amesteca bine timp de 8-10 minute pana cand cartofii sunt caramelizati.

Adauga apoi kalele, orezul fiert si vinegreta in wok sau tigaie si amesteca.

Acest preparat se serveste cu seminte de dovleac deasupra.

Sursa iowagirleats.com

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Cum vede Cristina Șișcanu, rolul de mamă? Vedeta TV și-a pus gândurile emoționante într-o postare pe rețelele de socializare! "Să fii mamă nu înseamnă să faci totul perfect..."

Cine este prietena ta cea mai bună, în funcție de zodie

Veștile de care românii se temeau! Legea tocmai a fost publicată în Monitorul Oficial. Taxele și impozitele vor exploda începând cu ianuarie 2026

Un nume mare din FOTBAL, împușcat mortal în faţa unui magazin. Atacatorii au tras focuri de armă şi asupra mamei sportivului: "Această veste nefericită ne consternează pe toți cei care facem parte din această instituție"

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

Corina, dezvăluiri șocante despre Naomi și Lia: „Au urmat cuvinte pe care nu pot să le zic aici, atitudini, amenințări!” Iată ce s-a întâmplat în afara platourilor de filmare

Tragedie într-o școală din Rusia. Un elev de 10 ani a fost ucis de un coleg de 15 ani. Criminalul a filmat atacul