Acest preparat poate fi folosit ca si garnitura insa poate fi consumat si ca fel principal. Este delicios!
Ingrediente:
100 g de orez salbatic si supa de pui strecurata pentru fierberea acestuia
15 g de unt
150 g de cartofi dulci taiati cubulete
10 g de zahar brun
500 g de kale taiate marunt
35 g de seminte de dovleac decojite, prajite si sarate
Pentru Vinegreta:
30 ml de ulei de masline
30 ml de otet balsamic
15
5 g de mustar Dijon
2 catei de usturoi maruntiti
Sare si piper
Mod de preparare:
Fierbe orezul conform instructiunilor de pe pachet in supa de pui.
Pune ingredientele pentru vinegreta intr-un borcan, pune capacul si apoi agita bine ca ingredientele sa se amestece.
Pune apa la fiert intr-un wok sau o tigaie mare. Adauga sare si kalele taiate si fierbe-le timp de 4-5 minute. Scurge kalele de apa si stoarce-le cu mana pentru a elimina excesul.
La un foc mediu, topeste untul in tigaie. Adauga zaharul brun si cartofii dulci, asezoneaza cu sare si amesteca bine timp de 8-10 minute pana cand cartofii sunt caramelizati.
Adauga apoi kalele, orezul fiert si vinegreta in wok sau tigaie si amesteca.
Acest preparat se serveste cu seminte de dovleac deasupra.
Sursa iowagirleats.com