Placinta de omleta cu cartofi este o reteta spaniola, perfecta pentru pranzurile noastre de toate zilele.
Ingrediente:
300 g cartofi, 6 linguri ulei de masline, 2 cepe mari, 12 oua, 3 linguri lapte, sare, piper, 300 g ardei iute rosu (murat), 1 catel de usturoi, 6 fire de patrunjel verde (taiat cu foarfeca), 1 lingura otet aromat.
Mod de preparare:
Taiati cartofii (cruzi) cubulete si prajiti-i in uleiul incins, pana ce se rumenesc. Adaugati ceapa tocata marunt, acoperiti tigaia cu un capac si lasati-i sa se dunstuiasca circa 15 minute. Bateti ouale cu laptele, adaugati sare si piper, turnati-le peste cartofi si lasati compozitia sa se inchege pana ce capata consistenta unei omlete groase. Lasati-o sa se rumeneasca pe ambele parti. Taiati ardeiul iute cubulete si amestecati-l cu usturoiul presat, patrunjelul verde si otetul. Taiati omleta in cuburi mai mari, mai presarati eventual putina sare si piper si serviti-o rece, cu sosul de ardei iute.
Sursa: culinar.ro