Reteta perfecta de paste bologneze, recomandata de bucatarii italieni!

Reteta perfecta de paste bologneze, recomandata de bucatarii italieni!
Reteta perfecta de paste bologneze, recomandata de bucatarii italieni!

Aceasta este reteta perfecta de bolognese si modul de preparare, pentru 4 persoane.

 

Ingrediente:
2 lingurite ulei de masline
6 felii de sunca italieneasca neafumata tocata
2 cepe mari, tocate
3 catei de usturoi zdrobiti
2 morcovi tocati
1 telina
1 kg carte de vita tocata
2 pahare mari de vin rosu
2 cutii de rosii tocate x 400g/buc
2 frunze uscate sau proaspete de dafin
sare si piper negru proaspat macinat
800 g- 1 kg tagliatele uscate
parmezan ras proaspat pentru servire
Mod de preparare:
Incalzeste uleiul intr-o cratita mare si prajeste sunca la foc mediu pana devine aurie.
Adauga ceapa si usturoiul si prajeste-le pana se inmoaie.
Adauga morcovul, frunzele de dafin si lasa in continuare pe foc pana cand legumele incep sa se inmoaie.
Mareste focul si adauga carnea de vita tocata. Prajeste pana se rumeneste.
Toarna apoi vinul si fierbe pana si-a redus din volum cu aproximativ o treime. Reduce temperatura si adauga rosiile si telina.
Fierbe tagliatelele in apa cu sare la foc mic, intr-o oala cu capac, dupa instructiunile de pe ambalaj. Cand sunt gata, imparte-le in farfurii. Presara putin parmezan, iar apoi adauga sosul. La sfarsit, presara din nou parmezan si putin piper negru.
Sursa

Ingrediente:

2 lingurite ulei de masline
6 felii de sunca italieneasca neafumata tocata
2 cepe mari, tocate
3 catei de usturoi zdrobiti
2 morcovi tocati
1 telina
1 kg carte de vita tocata
2

pahare mari de vin rosu
2 cutii de rosii tocate x 400g/buc
2 frunze uscate sau proaspete de dafin
sare si piper negru proaspat macinat
800 g- 1 kg tagliatele uscate
parmezan ras proaspat pentru servire

Mod de preparare:

Incalzeste uleiul intr-o cratita mare si prajeste sunca la foc mediu pana devine aurie. Adauga ceapa si usturoiul si prajeste-le pana se inmoaie.


Adauga morcovul, frunzele de dafin si lasa in continuare pe foc pana cand legumele incep sa se inmoaie.Mareste focul si adauga carnea de vita tocata. Prajeste pana se rumeneste.

Toarna apoi vinul si fierbe pana si-a redus din volum cu aproximativ o treime. Reduce temperatura si adauga rosiile si telina.

Fierbe tagliatelele in apa cu sare la foc mic, intr-o oala cu capac, dupa instructiunile de pe ambalaj.
Cand sunt gata, imparte-le in farfurii. Presara putin parmezan, iar apoi adauga sosul. La sfarsit, presara din nou parmezan si putin piper negru.   

Sursa

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Roxana Nemeș, mai fericită ca niciodată. Primul Crăciun al vedetei în rolul de mămică: „Îmi văd visul împlinit în fiecare zi.”

Ce trebuie să faci neapărat în 2025, în funcție de zodie! Mai ai doar câteva zile la dispoziție

Clipe cumplite pentru Loredana Groza, în prag de sărbători! Tatăl artistei se află în stare gravă la spital: „Tata…fă-te bine”

Mesajul lui Fuego în Ajun de Crăciun stârnește nostalgie printre internauți. CE A OBSERVAT îndrăgitul artist despre sărbători te va face să zâmbești și să suspini în același timp: "Fiecare are ceva de făcut, iar asta pune o lume întreagă în..."

Octavia Geamănu, lecția pe care a învățat-o și vrea să o dea mai departe. Ce a schimbat la ea în ultima perioadă și e foarte mândră de asta: “Gândul meu se îndreaptă către cei care mereu așteaptă.”

„Jocul cuvintelor cu Dan Negru”, a doua ediție specială de Crăciun, pe 25 decembrie

Profesoară de 31 de ani, înjunghiată mortal de un elev din clasa a VIII-a! Un copil de numai 4 anișori a rămas acum orfan


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies