Reteta pentru post: lasagna de post cu dovlecei si morcovi!

Reteta pentru post: lasagna de post cu dovlecei si morcovi!

Daca iti place lasagna, te poti bucura de ea si in perioada postului.

 

Ingrediente:
1 pachet foi de lasagna (fara ou)
3 morcovi
1 telina medie
3 cepe
2 ardei grasi
250 g rosii in bulion
2 dovlecei
ulei
sare
boia dulce
piper
Mod de preparare:
Curata morcovii, ceapa si telina de coaja si taie-le in bucati potrivite. Adauga-le in robotul de bucatarie, si mizeaza-le bine, pana devin foarte marunte. Daca nu ai robot de bucatarie da legumele prin razatoare.
Pune la incins o tigaie cu putin ulei.
Adauga legumele si lasa-le sa se inabuse bine, pana se inmoaie. Daca este necesar adauga cate putina apa, pentru a nu se arde.
Intre timp curata restul legumelor si taie-le ubulete potrivite. Adauga-le peste celelalte legume si lasa-le la inabusit timp de 5-10 minute. Adauga apoi rosiile in bulion si asezoneaza cu sare, piper si boia dulce, dupa gust. Lasa compozitia sa fiarba timp de 2-3 minute.
Intr-o tava sau intr-un vas de yenna adauga un strat de foi de lasagna, apoi un strat de legume, inca un strat de foi si tot asa pana obtii trei straturi de legume. Acopera ultimul strat de foi cu sos de rosii si, daca este necesar adauga apa cat sa ajunga pana la ultimul strat de foi.
Sfat: Daca doresti poti adauga intre straturi, branza tofu, rasa.
Adauga totul la cuptor pana cand apa scade iar foile sunt bine patrunse, circa 20-30 de minute.
Sursa

Ingrediente:

1 pachet foi de lasagna (fara ou)
3 morcovi
1 telina medie
3 cepe
2 ardei grasi
250 g rosii in bulion
2 dovlecei
ulei
sare
boia dulce
piper

Mod de preparare:

Curata morcovii, ceapa si telina de coaja si taie-le in bucati potrivite. Adauga-le in robotul de bucatarie, si mizeaza-le bine, pana devin foarte marunte. Daca nu ai robot de bucatarie da legumele prin razatoare.

Pune la incins o tigaie cu putin ulei. Adauga legumele si lasa-le sa se inabuse bine, pana se inmoaie. Daca este necesar adauga cate putina apa, pentru a nu se arde.

Intre timp curata restul legumelor si taie-le ubulete potrivite. Adauga-le peste celelalte legume si lasa-le la inabusit timp de 5-10 minute. Adauga apoi rosiile in bulion si asezoneaza cu sare, piper si boia dulce, dupa gust. Lasa compozitia sa fiarba timp de 2-3 minute.

Intr-o tava sau intr-un vas de yenna adauga un strat de foi de lasagna, apoi un strat de legume, inca un strat de foi si tot asa pana obtii trei straturi de legume. Acopera ultimul strat de foi cu sos de rosii si, daca este necesar adauga apa cat sa ajunga pana la ultimul strat de foi.

Sfat: Daca doresti poti adauga intre straturi, branza tofu, rasa.

Adauga totul la cuptor pana cand apa scade iar foile sunt bine patrunse, circa 20-30 de minute. 

Sursa

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Mama Ronei Hartner, devastată de durere, chiar dacă au trecut doi ani de când artista s-a stins din viață. Sora Ronei face declarații dureroase: “Rămâne nereparată.”

Cine este prietena ta cea mai bună, în funcție de zodie

Veștile de care românii se temeau! Legea tocmai a fost publicată în Monitorul Oficial. Taxele și impozitele vor exploda începând cu ianuarie 2026

Moldo face o MĂRTURISIRE INCENDIARĂ în faţa prezentatoarei TV, dezvăluind totul despre Ahmed și Veronica. Secretul lor a ieșit la iveală sub privirile tuturor, iar reacţiile din platou sunt DE NECREZUT. Andreea Mantea: "Care este scuza?" 

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

Sâmbătă, de la ora 14:45, la ”ROventura”, călătorie de neuitat pe plaiuri vrâncene

Tragedie într-o școală din Rusia. Un elev de 10 ani a fost ucis de un coleg de 15 ani. Criminalul a filmat atacul