Reteta pentru post: lasagna de post cu dovlecei si morcovi!


Daca iti place lasagna, te poti bucura de ea si in perioada postului.

 

Ingrediente:
1 pachet foi de lasagna (fara ou)
3 morcovi
1 telina medie
3 cepe
2 ardei grasi
250 g rosii in bulion
2 dovlecei
ulei
sare
boia dulce
piper
Mod de preparare:
Curata morcovii, ceapa si telina de coaja si taie-le in bucati potrivite. Adauga-le in robotul de bucatarie, si mizeaza-le bine, pana devin foarte marunte. Daca nu ai robot de bucatarie da legumele prin razatoare.
Pune la incins o tigaie cu putin ulei. Adauga legumele si lasa-le sa se inabuse bine, pana se inmoaie. Daca este necesar adauga cate putina apa, pentru a nu se arde.
Intre timp curata restul legumelor si taie-le ubulete potrivite. Adauga-le peste celelalte legume si lasa-le la inabusit timp de 5-10 minute. Adauga apoi rosiile in bulion si asezoneaza cu sare, piper si boia dulce, dupa gust. Lasa compozitia sa fiarba timp de 2-3 minute.
Intr-o tava sau intr-un vas de yenna adauga un strat de foi de lasagna, apoi un strat de legume, inca un strat de foi si tot asa pana obtii trei straturi de legume. Acopera ultimul strat de foi cu sos de rosii si, daca este necesar adauga apa cat sa ajunga pana la ultimul strat de foi.
Sfat: Daca doresti poti adauga intre straturi, branza tofu, rasa.
Adauga totul la cuptor pana cand apa scade iar foile sunt bine patrunse, circa 20-30 de minute.
Sursa

Ingrediente:

1 pachet foi de lasagna (fara ou)
3 morcovi
1 telina medie
3 cepe
2 ardei grasi
250 g rosii in bulion
2 dovlecei
ulei
sare
boia dulce
piper

Mod de preparare:

Curata morcovii, ceapa si telina de coaja si taie-le in bucati potrivite. Adauga-le in robotul de bucatarie, si mizeaza-le bine, pana devin foarte marunte. Daca nu ai robot de bucatarie da legumele prin razatoare.

Pune la incins o tigaie cu putin ulei. Adauga legumele si lasa-le sa se inabuse bine, pana se inmoaie. Daca este necesar adauga cate putina apa, pentru a nu se arde.

Intre timp curata restul legumelor si taie-le ubulete potrivite. Adauga-le peste celelalte legume si lasa-le la inabusit timp de 5-10 minute. Adauga apoi rosiile in bulion si asezoneaza cu sare, piper si boia dulce, dupa gust. Lasa compozitia sa fiarba timp de 2-3 minute.

Intr-o tava sau intr-un vas de yenna adauga un strat de foi de lasagna, apoi un strat de legume, inca un strat de foi si tot asa pana obtii trei straturi de legume. Acopera ultimul strat de foi cu sos de rosii si, daca este necesar adauga apa cat sa ajunga pana la ultimul strat de foi.

Sfat: Daca doresti poti adauga intre straturi, branza tofu, rasa.

Adauga totul la cuptor pana cand apa scade iar foile sunt bine patrunse, circa 20-30 de minute. 

Sursa

 


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Horoscop

Horoscopul anului 2020! Astrologul Roxana Lușneac Cioriceanu, predicții și avertizări pentru nativii zodiilor Berbec, Taur și Gemeni.

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri